Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/8834
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorВідлога, Аліна Андріївна-
dc.contributor.authorVidloha, Alina Andriivna-
dc.date.accessioned2024-01-01T18:37:39Z-
dc.date.available2024-01-01T18:37:39Z-
dc.date.issued2023-
dc.identifier.citationВідлога А. А. Обґрунтування технології виробництва йогурту збагаченого високобілковим зерновим наповнювачем : пояснювальна записка до дипломної роботи ОС «Магістр» : 181, Харчові технології / Відлога Аліна Андріївна ; наук. керівник Ковальова О. С. ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Інженерно-технологічний ф-т , Кафедра харчових технологій. – Дніпро, 2023. – 80 с. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/8834.uk
dc.identifier.urihttps://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/8834-
dc.description.abstractМетою кваліфікаційної роботи є розширення асортиментів кисломолочних продуктів типу йогурту, збагачених зерновим наповнювачем з великим вмістом білку або білкового екстракту рослинного (зернового) походження. Харчові продукти є ключовим джерелом енергії для людини, вони визначають її фізичний стан та відіграють значущу роль у розвитку та підтримці функцій організму, а також впливають на інтелектуальну активність. Провідним напрямком в області харчування є створення асортименту продуктів, що сприяє поліпшенню здоров’я при щоденному вживанні їх в складі раціону. Наявність у таких продуктах інгредієнтів, як харчові волокна, вітаміни, мінеральні речовини, поліненасичені жирні кислоти, молочнокислі бактерії, олігосахариди, амінокислоти, протеїни, органічні кислоти й інші, підвищує їхню біологічну й харчову цінність і дозволяє віднести їх до збагачених або функціональним продуктам залежно від частки задоволення добової норми в есенційних компонентах. Metoiu kvalifikatsiinoi roboty ye rozshyrennia asortymentiv kyslomolochnykh produktiv typu yohurtu, zbahachenykh zernovym napovniuvachem z velykym vmistom bilku abo bilkovoho ekstraktu roslynnoho (zernovoho) pokhodzhennia. Kharchovi produkty ye kliuchovym dzherelom enerhii dlia liudyny, vony vyznachaiut yii fizychnyi stan ta vidihraiut znachushchu rol u rozvytku ta pidtrymtsi funktsii orhanizmu, a takozh vplyvaiut na intelektualnu aktyvnist. Providnym napriamkom v oblasti kharchuvannia ye stvorennia asortymentu produktiv, shcho spryiaie polipshenniu zdorovia pry shchodennomu vzhyvanni yikh v skladi ratsionu. Naiavnist u takykh produktakh inhrediientiv, yak kharchovi volokna, vitaminy, mineralni rechovyny, polinenasycheni zhyrni kysloty, molochnokysli bakterii, olihosakharydy, aminokysloty, proteiny, orhanichni kysloty y inshi, pidvyshchuie yikhniu biolohichnu y kharchovu tsinnist i dozvoliaie vidnesty yikh do zbahachenykh abo funktsionalnym produktam zalezhno vid chastky zadovolennia dobovoi normy v esentsiinykh komponentakh.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherДніпровський ДАЕУuk
dc.subjectрезультатиuk
dc.subjectrezultatyuk
dc.subjectйогуртuk
dc.subjectyohurtuk
dc.subjectнутuk
dc.subjectnutuk
dc.subjectбілокuk
dc.subjectbilokuk
dc.subjectнаповнювачuk
dc.subjectnapovniuvachuk
dc.subjectреологічні властивостіuk
dc.subjectreolohichni vlastyvostiuk
dc.subjectсквашуванняuk
dc.subjectskvashuvanniauk
dc.subjectпідготовкаuk
dc.subjectpidhotovkauk
dc.subjectефективністьuk
dc.subjectefektyvnistuk
dc.subjectдослідженняuk
dc.subjectdoslidzhenniauk
dc.titleОбґрунтування технології виробництва йогурту збагаченого високобілковим зерновим наповнювачемuk
dc.title.alternativeObgruntuvannia tekhnolohii vyrobnytstva yohurtu zbahachenoho vysokobilkovym zernovym napovniuvachemuk
dc.typeOtheruk
Розташовується у зібраннях:Кафедра харчових технологій. Магістри

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Відлога А.А..pdf1,7 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.