Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/8834
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Відлога, Аліна Андріївна | - |
dc.contributor.author | Vidloha, Alina Andriivna | - |
dc.date.accessioned | 2024-01-01T18:37:39Z | - |
dc.date.available | 2024-01-01T18:37:39Z | - |
dc.date.issued | 2023 | - |
dc.identifier.citation | Відлога А. А. Обґрунтування технології виробництва йогурту збагаченого високобілковим зерновим наповнювачем : пояснювальна записка до дипломної роботи ОС «Магістр» : 181, Харчові технології / Відлога Аліна Андріївна ; наук. керівник Ковальова О. С. ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Інженерно-технологічний ф-т , Кафедра харчових технологій. – Дніпро, 2023. – 80 с. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/8834. | uk |
dc.identifier.uri | https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/8834 | - |
dc.description.abstract | Метою кваліфікаційної роботи є розширення асортиментів кисломолочних продуктів типу йогурту, збагачених зерновим наповнювачем з великим вмістом білку або білкового екстракту рослинного (зернового) походження. Харчові продукти є ключовим джерелом енергії для людини, вони визначають її фізичний стан та відіграють значущу роль у розвитку та підтримці функцій організму, а також впливають на інтелектуальну активність. Провідним напрямком в області харчування є створення асортименту продуктів, що сприяє поліпшенню здоров’я при щоденному вживанні їх в складі раціону. Наявність у таких продуктах інгредієнтів, як харчові волокна, вітаміни, мінеральні речовини, поліненасичені жирні кислоти, молочнокислі бактерії, олігосахариди, амінокислоти, протеїни, органічні кислоти й інші, підвищує їхню біологічну й харчову цінність і дозволяє віднести їх до збагачених або функціональним продуктам залежно від частки задоволення добової норми в есенційних компонентах. Metoiu kvalifikatsiinoi roboty ye rozshyrennia asortymentiv kyslomolochnykh produktiv typu yohurtu, zbahachenykh zernovym napovniuvachem z velykym vmistom bilku abo bilkovoho ekstraktu roslynnoho (zernovoho) pokhodzhennia. Kharchovi produkty ye kliuchovym dzherelom enerhii dlia liudyny, vony vyznachaiut yii fizychnyi stan ta vidihraiut znachushchu rol u rozvytku ta pidtrymtsi funktsii orhanizmu, a takozh vplyvaiut na intelektualnu aktyvnist. Providnym napriamkom v oblasti kharchuvannia ye stvorennia asortymentu produktiv, shcho spryiaie polipshenniu zdorovia pry shchodennomu vzhyvanni yikh v skladi ratsionu. Naiavnist u takykh produktakh inhrediientiv, yak kharchovi volokna, vitaminy, mineralni rechovyny, polinenasycheni zhyrni kysloty, molochnokysli bakterii, olihosakharydy, aminokysloty, proteiny, orhanichni kysloty y inshi, pidvyshchuie yikhniu biolohichnu y kharchovu tsinnist i dozvoliaie vidnesty yikh do zbahachenykh abo funktsionalnym produktam zalezhno vid chastky zadovolennia dobovoi normy v esentsiinykh komponentakh. | uk |
dc.language.iso | uk | uk |
dc.publisher | Дніпровський ДАЕУ | uk |
dc.subject | результати | uk |
dc.subject | rezultaty | uk |
dc.subject | йогурт | uk |
dc.subject | yohurt | uk |
dc.subject | нут | uk |
dc.subject | nut | uk |
dc.subject | білок | uk |
dc.subject | bilok | uk |
dc.subject | наповнювач | uk |
dc.subject | napovniuvach | uk |
dc.subject | реологічні властивості | uk |
dc.subject | reolohichni vlastyvosti | uk |
dc.subject | сквашування | uk |
dc.subject | skvashuvannia | uk |
dc.subject | підготовка | uk |
dc.subject | pidhotovka | uk |
dc.subject | ефективність | uk |
dc.subject | efektyvnist | uk |
dc.subject | дослідження | uk |
dc.subject | doslidzhennia | uk |
dc.title | Обґрунтування технології виробництва йогурту збагаченого високобілковим зерновим наповнювачем | uk |
dc.title.alternative | Obgruntuvannia tekhnolohii vyrobnytstva yohurtu zbahachenoho vysokobilkovym zernovym napovniuvachem | uk |
dc.type | Other | uk |
Розташовується у зібраннях: | Кафедра харчових технологій. Магістри |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Відлога А.А..pdf | 1,7 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.