Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/8843
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorКонончук, Анастасія Сергіївна-
dc.contributor.authorKononchuk, Anastasiia Serhiivna-
dc.date.accessioned2024-01-02T12:16:21Z-
dc.date.available2024-01-02T12:16:21Z-
dc.date.issued2023-
dc.identifier.citationКонончук А. С. Обґрунтування процесу диспергування зерна пшениці при виробництві хліба : пояснювальна записка до дипломної роботи ОС «Магістр» : 181, Харчові технології / Конончук Анастасія Сергіївна ; наук. керівник Холобцева І. П. ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Інженерно-технологічний ф-т , Кафедра харчових технологій. – Дніпро, 2023. – 63 с. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/8843.uk
dc.identifier.urihttps://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/8843-
dc.description.abstractМетою даної роботи є дослідження, спрямоване на встановлення раціональних режимів процесів лущення і диспергування зерна для підвищення якості хліба. Об’єкт дослідження – процеси лущення і диспергування зерна для підвищення якості хліба. Предмет дослідження – встановлення закономірностей процесів лущення і диспергування зерна пшениці з конструктивно-технологічними параметрами обладнання та якісними показниками готового продукту. Зернові культури, у тому числі пшениця, є не тільки носіями високоцінного рослинного білка, але й найбагатшими джерелами баластових речовин. Саме злакам приділяється першорядна роль у забезпеченні організму неперетравлюваними рослинними волокнами, вміст яких у пшениці в 4,5 рази вище ніж у яблуках і білокачанній капусті, і в 6 раз вище, ніж у картоплі. Тому багатий баластовими речовинами хліб із цілого зерна – необхідна складова раціонального харчування населення. Він виявляє не тільки позитивний фізіологічний вплив на процес травлення, але і є більш корисним з погляду попередження карієсу, не викликає харчовий глікозурії, меншою мірою стимулює секрецію інсуліну й знижує рівень тригліцеридів у крові. При недостатньому надходженні в організм людини баластових речовин спостерігаються спад жовчовиведення, розладу травлення й важкий випадки виразки кишечнику. Біологічна цінність волокнистих компонентів обумовлена хімічною природою й властивостями їх складових. Metoiu danoi roboty ye doslidzhennia, spriamovane na vstanovlennia ratsionalnykh rezhymiv protsesiv lushchennia i dysperhuvannia zerna dlia pidvyshchennia yakosti khliba. Obiekt doslidzhennia – protsesy lushchennia i dysperhuvannia zerna dlia pidvyshchennia yakosti khliba. Predmet doslidzhennia – vstanovlennia zakonomirnostei protsesiv lushchennia i dysperhuvannia zerna pshenytsi z konstruktyvno-tekhnolohichnymy parametramy obladnannia ta yakisnymy pokaznykamy hotovoho produktu. Zernovi kultury, u tomu chysli pshenytsia, ye ne tilky nosiiamy vysokotsinnoho roslynnoho bilka, ale y naibahatshymy dzherelamy balastovykh rechovyn. Same zlakam prydiliaietsia pershoriadna rol u zabezpechenni orhanizmu neperetravliuvanymy roslynnymy voloknamy, vmist yakykh u pshenytsi v 4,5 razy vyshche nizh u yablukakh i bilokachannii kapusti, i v 6 raz vyshche, nizh u kartopli. Tomu bahatyi balastovymy rechovynamy khlib iz tsiloho zerna – neobkhidna skladova ratsionalnoho kharchuvannia naselennia. Vin vyiavliaie ne tilky pozytyvnyi fiziolohichnyi vplyv na protses travlennia, ale i ye bilsh korysnym z pohliadu poperedzhennia kariiesu, ne vyklykaie kharchovyi hlikozurii, menshoiu miroiu stymuliuie sekretsiiu insulinu y znyzhuie riven tryhlitserydiv u krovi. Pry nedostatnomu nadkhodzhenni v orhanizm liudyny balastovykh rechovyn sposterihaiutsia spad zhovchovyvedennia, rozladu travlennia y vazhkyi vypadky vyrazky kyshechnyku. Biolohichna tsinnist voloknystykh komponentiv obumovlena khimichnoiu pryrodoiu y vlastyvostiamy yikh skladovykh.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherДніпровський ДАЕУuk
dc.subjectдослідженняuk
dc.subjectdoslidzhenniauk
dc.subjectдиспергуванняuk
dc.subjectdysperhuvanniauk
dc.subjectхлібuk
dc.subjectkhlibuk
dc.subjectлущенняuk
dc.subjectlushchenniauk
dc.subjectпшеницяuk
dc.subjectpshenytsiauk
dc.subjectподрібненняuk
dc.subjectpodribnenniauk
dc.subjectефективністьuk
dc.subjectefektyvnistuk
dc.subjectякістьuk
dc.subjectyakistuk
dc.subjectоболонкиuk
dc.subjectobolonkyuk
dc.titleОбґрунтування процесу диспергування зерна пшениці при виробництві хлібаuk
dc.title.alternativeObgruntuvannia protsesu dysperhuvannia zerna pshenytsi pry vyrobnytstvi khlibauk
dc.typeOtheruk
Розташовується у зібраннях:Кафедра харчових технологій. Магістри

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Конончук А.С..pdf1,54 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.