Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/8844
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorКуліков, Валентин Олександрович-
dc.contributor.authorKulikov, Valentyn Oleksandrovych-
dc.date.accessioned2024-01-02T12:26:57Z-
dc.date.available2024-01-02T12:26:57Z-
dc.date.issued2023-
dc.identifier.citationКуліков В. О. Обґрунтування процесу переробки насіння соняшника в олію : пояснювальна записка до дипломної роботи ОС «Магістр» : 181, Харчові технології / Куліков Валентин Олександрович ; наук. керівник Чурсінов Ю. О. ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Інженерно-технологічний ф-т , Кафедра харчових технологій. – Дніпро, 2023. – 72 с. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/8844.uk
dc.identifier.urihttps://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/8844-
dc.description.abstractМетою роботи є удосконалення технології отримання та рафінації олії за допомогою нових ефективних реагентів. Об’єкт дослідження – технологія виробництва рослинної олії. Предмет дослідження – рослинна олія отримана та рафінована за допомогою нових ефективних реагентів. Однією з сучасних тенденцій інноваційного розвитку олійно-жирової промисловості є виробництво конкурентоспроможних продуктів харчування функціонального призначення з підвищеною біологічною цінністю, безпечних у споживанні. Тому розробка нових та вдосконалення існуючих технологій отримання та переробки рослинних олій, що дозволяють отримувати високоякісні жирові продукти, є найважливішим завданням. Рафіновані олії зі збалансованим жирнокислотним складом, є основою для створення емульсійних жирових продуктів харчування для різних груп населення. Соняшникова олія є традиційною в харчування населення України. За останні роки розширилися посівні площі, які займає соняшник, збільшилася кількість виробництв з переробки насіння соняшника, тому вдосконалення технології отримання та переробки соняшникової олії зумовлює актуальність дипломної роботи. Metoiu roboty ye udoskonalennia tekhnolohii otrymannia ta rafinatsii olii za dopomohoiu novykh efektyvnykh reahentiv. Obiekt doslidzhennia – tekhnolohiia vyrobnytstva roslynnoi olii. Predmet doslidzhennia – roslynna oliia otrymana ta rafinovana za dopomohoiu novykh efektyvnykh reahentiv. Odniieiu z suchasnykh tendentsii innovatsiinoho rozvytku oliino-zhyrovoi promyslovosti ye vyrobnytstvo konkurentospromozhnykh produktiv kharchuvannia funktsionalnoho pryznachennia z pidvyshchenoiu biolohichnoiu tsinnistiu, bezpechnykh u spozhyvanni. Tomu rozrobka novykh ta vdoskonalennia isnuiuchykh tekhnolohii otrymannia ta pererobky roslynnykh olii, shcho dozvoliaiut otrymuvaty vysokoiakisni zhyrovi produkty, ye naivazhlyvishym zavdanniam. Rafinovani olii zi zbalansovanym zhyrnokyslotnym skladom, ye osnovoiu dlia stvorennia emulsiinykh zhyrovykh produktiv kharchuvannia dlia riznykh hrup naselennia. Soniashnykova oliia ye tradytsiinoiu v kharchuvannia naselennia Ukrainy. Za ostanni roky rozshyrylysia posivni ploshchi, yaki zaimaie soniashnyk, zbilshylasia kilkist vyrobnytstv z pererobky nasinnia soniashnyka, tomu vdoskonalennia tekhnolohii otrymannia ta pererobky soniashnykovoi olii zumovliuie aktualnist dyplomnoi roboty.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherДніпровський ДАЕУuk
dc.subjectперекисне числоuk
dc.subjectperekysne chyslouk
dc.subjectоліяuk
dc.subjectoliiauk
dc.subjectрафінаціяuk
dc.subjectrafinatsiiauk
dc.subjectокисленняuk
dc.subjectokyslenniauk
dc.subjectсоняшникuk
dc.subjectsoniashnykuk
dc.subjectасортиментuk
dc.subjectasortymentuk
dc.subjectекструдерuk
dc.subjectekstruderuk
dc.subjectжирові продуктиuk
dc.subjectzhyrovi produktyuk
dc.subjectжирнокислотний складuk
dc.subjectzhyrnokyslotnyi skladuk
dc.titleОбґрунтування процесу переробки насіння соняшника в оліюuk
dc.title.alternativeObgruntuvannia protsesu pererobky nasinnia soniashnyka v oliiuuk
dc.typeOtheruk
Розташовується у зібраннях:Кафедра харчових технологій. Магістри

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Куліков В.О..pdf1,57 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.