Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/8852
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorСавін, Владислав Олегович-
dc.contributor.authorSavin, Vladyslav Olehovych-
dc.date.accessioned2024-01-02T14:45:22Z-
dc.date.available2024-01-02T14:45:22Z-
dc.date.issued2023-
dc.identifier.citationСавін В. О. Обґрунтування технології отримання вітамінізованої олії зі змішаної рослинної сировини : пояснювальна записка до дипломної роботи ОС «Магістр» : 181, Харчові технології / Савін Владислав Олегович ; наук. керівник Калина В. С. ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Інженерно-технологічний ф-т , Кафедра харчових технологій. – Дніпро, 2023. – 68 с. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/8852.uk
dc.identifier.urihttps://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/8852-
dc.description.abstractМетою роботи є розробка технології вітамінізації соняшникової олії з використанням різних видів каротинвмісної сировини і вторинних продуктів олійнодобувної галузі. Об’єкт дослідження – технологія виробництва вітамінізованої рослинної олії. Предмет дослідження – рослинна олії збагачена каротиноїдами. В галузі виробництва харчових продуктів повинні передбачати три основні напрямки: збереження природного комплексу біологічно активних речовин традиційних масових харчових продуктів, розширення їх асортименту і використання природних комплексів біологічно активних речовин в якості харчових добавок. Перший напрямок – головний шлях підвищення біологічної цінності раціонів харчування. Це завдання повинно вирішити зміна промислової технології, в результаті чого люди отримають більш цінні продукти харчування. Другий напрямок – розширення асортименту продуктів, має йти за рахунок як збільшення числа традиційних, так і використання нових природних продуктів. Третій напрямок передбачає використання природних комплексів біологічно активних речовин в якості харчових добавок. Природні комплекси біологічно активних речовин, слід вводити в рафіновані продукти, щоб підвищити їх загальну біологічну цінність. Metoiu roboty ye rozrobka tekhnolohii vitaminizatsii soniashnykovoi olii z vykorystanniam riznykh vydiv karotynvmisnoi syrovyny i vtorynnykh produktiv oliinodobuvnoi haluzi. Obiekt doslidzhennia – tekhnolohiia vyrobnytstva vitaminizovanoi roslynnoi olii. Predmet doslidzhennia – roslynna olii zbahachena karotynoidamy. V haluzi vyrobnytstva kharchovykh produktiv povynni peredbachaty try osnovni napriamky: zberezhennia pryrodnoho kompleksu biolohichno aktyvnykh rechovyn tradytsiinykh masovykh kharchovykh produktiv, rozshyrennia yikh asortymentu i vykorystannia pryrodnykh kompleksiv biolohichno aktyvnykh rechovyn v yakosti kharchovykh dobavok. Pershyi napriamok – holovnyi shliakh pidvyshchennia biolohichnoi tsinnosti ratsioniv kharchuvannia. Tse zavdannia povynno vyrishyty zmina promyslovoi tekhnolohii, v rezultati choho liudy otrymaiut bilsh tsinni produkty kharchuvannia. Druhyi napriamok – rozshyrennia asortymentu produktiv, maie yty za rakhunok yak zbilshennia chysla tradytsiinykh, tak i vykorystannia novykh pryrodnykh produktiv. Tretii napriamok peredbachaie vykorystannia pryrodnykh kompleksiv biolohichno aktyvnykh rechovyn v yakosti kharchovykh dobavok. Pryrodni kompleksy biolohichno aktyvnykh rechovyn, slid vvodyty v rafinovani produkty, shchob pidvyshchyty yikh zahalnu biolohichnu tsinnist.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherДніпровський ДАЕУuk
dc.subjectжирнокислотний складuk
dc.subjectzhyrnokyslotnyi skladuk
dc.subjectоліяuk
dc.subjectoliiauk
dc.subjectвітамінізована оліяuk
dc.subjectvitaminizovana oliiauk
dc.subjectбіологічно-активні речовиниuk
dc.subjectbiolohichno-aktyvni rechovynyuk
dc.subjectсоняшникuk
dc.subjectsoniashnykuk
dc.subjectасортиментuk
dc.subjectasortymentuk
dc.subjectхарчові добавкиuk
dc.subjectkharchovi dobavkyuk
dc.subjectрецептураuk
dc.subjectretsepturauk
dc.titleОбґрунтування технології отримання вітамінізованої олії зі змішаної рослинної сировиниuk
dc.title.alternativeObgruntuvannia tekhnolohii otrymannia vitaminizovanoi olii zi zmishanoi roslynnoi syrovynyuk
dc.typeOtheruk
Розташовується у зібраннях:Кафедра харчових технологій. Магістри

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Савін В.О..pdf1,48 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.