Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/8852
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Савін, Владислав Олегович | - |
dc.contributor.author | Savin, Vladyslav Olehovych | - |
dc.date.accessioned | 2024-01-02T14:45:22Z | - |
dc.date.available | 2024-01-02T14:45:22Z | - |
dc.date.issued | 2023 | - |
dc.identifier.citation | Савін В. О. Обґрунтування технології отримання вітамінізованої олії зі змішаної рослинної сировини : пояснювальна записка до дипломної роботи ОС «Магістр» : 181, Харчові технології / Савін Владислав Олегович ; наук. керівник Калина В. С. ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Інженерно-технологічний ф-т , Кафедра харчових технологій. – Дніпро, 2023. – 68 с. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/8852. | uk |
dc.identifier.uri | https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/8852 | - |
dc.description.abstract | Метою роботи є розробка технології вітамінізації соняшникової олії з використанням різних видів каротинвмісної сировини і вторинних продуктів олійнодобувної галузі. Об’єкт дослідження – технологія виробництва вітамінізованої рослинної олії. Предмет дослідження – рослинна олії збагачена каротиноїдами. В галузі виробництва харчових продуктів повинні передбачати три основні напрямки: збереження природного комплексу біологічно активних речовин традиційних масових харчових продуктів, розширення їх асортименту і використання природних комплексів біологічно активних речовин в якості харчових добавок. Перший напрямок – головний шлях підвищення біологічної цінності раціонів харчування. Це завдання повинно вирішити зміна промислової технології, в результаті чого люди отримають більш цінні продукти харчування. Другий напрямок – розширення асортименту продуктів, має йти за рахунок як збільшення числа традиційних, так і використання нових природних продуктів. Третій напрямок передбачає використання природних комплексів біологічно активних речовин в якості харчових добавок. Природні комплекси біологічно активних речовин, слід вводити в рафіновані продукти, щоб підвищити їх загальну біологічну цінність. Metoiu roboty ye rozrobka tekhnolohii vitaminizatsii soniashnykovoi olii z vykorystanniam riznykh vydiv karotynvmisnoi syrovyny i vtorynnykh produktiv oliinodobuvnoi haluzi. Obiekt doslidzhennia – tekhnolohiia vyrobnytstva vitaminizovanoi roslynnoi olii. Predmet doslidzhennia – roslynna olii zbahachena karotynoidamy. V haluzi vyrobnytstva kharchovykh produktiv povynni peredbachaty try osnovni napriamky: zberezhennia pryrodnoho kompleksu biolohichno aktyvnykh rechovyn tradytsiinykh masovykh kharchovykh produktiv, rozshyrennia yikh asortymentu i vykorystannia pryrodnykh kompleksiv biolohichno aktyvnykh rechovyn v yakosti kharchovykh dobavok. Pershyi napriamok – holovnyi shliakh pidvyshchennia biolohichnoi tsinnosti ratsioniv kharchuvannia. Tse zavdannia povynno vyrishyty zmina promyslovoi tekhnolohii, v rezultati choho liudy otrymaiut bilsh tsinni produkty kharchuvannia. Druhyi napriamok – rozshyrennia asortymentu produktiv, maie yty za rakhunok yak zbilshennia chysla tradytsiinykh, tak i vykorystannia novykh pryrodnykh produktiv. Tretii napriamok peredbachaie vykorystannia pryrodnykh kompleksiv biolohichno aktyvnykh rechovyn v yakosti kharchovykh dobavok. Pryrodni kompleksy biolohichno aktyvnykh rechovyn, slid vvodyty v rafinovani produkty, shchob pidvyshchyty yikh zahalnu biolohichnu tsinnist. | uk |
dc.language.iso | uk | uk |
dc.publisher | Дніпровський ДАЕУ | uk |
dc.subject | жирнокислотний склад | uk |
dc.subject | zhyrnokyslotnyi sklad | uk |
dc.subject | олія | uk |
dc.subject | oliia | uk |
dc.subject | вітамінізована олія | uk |
dc.subject | vitaminizovana oliia | uk |
dc.subject | біологічно-активні речовини | uk |
dc.subject | biolohichno-aktyvni rechovyny | uk |
dc.subject | соняшник | uk |
dc.subject | soniashnyk | uk |
dc.subject | асортимент | uk |
dc.subject | asortyment | uk |
dc.subject | харчові добавки | uk |
dc.subject | kharchovi dobavky | uk |
dc.subject | рецептура | uk |
dc.subject | retseptura | uk |
dc.title | Обґрунтування технології отримання вітамінізованої олії зі змішаної рослинної сировини | uk |
dc.title.alternative | Obgruntuvannia tekhnolohii otrymannia vitaminizovanoi olii zi zmishanoi roslynnoi syrovyny | uk |
dc.type | Other | uk |
Розташовується у зібраннях: | Кафедра харчових технологій. Магістри |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Савін В.О..pdf | 1,48 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.