Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/9102
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorСумський, Андрій Миколайович-
dc.contributor.authorSumskyi, Andrii Mykolaiovych-
dc.date.accessioned2024-02-06T14:20:09Z-
dc.date.available2024-02-06T14:20:09Z-
dc.date.issued2023-
dc.identifier.citationСумський А. М. Удосконалення технології вирощування часнику озимого в умовах фермерського господарства «Зоря» Дніпровського району Дніпропетровської області: магістер. кваліф. робота : 201, Агрономія / Ірина Біловодська ; наук. кер. А. Готвянська ; Дніпровський держ. аграр.-екон. ун-т. Агрономічний ф-т, Каф. загального землеробства та грунтознавства. – Дніпро, 2023. – 60 с. – Режим доступу :https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/9102uk
dc.identifier.urihttps://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/9102-
dc.description.abstractЧасник - це цінна культура, що має харчове та лікувальне значення. Він вживається у свіжому вигляді, використовується в м'ясопереробній та овочеконсервній промисловості, в медицині та ветеринарії. У їжу вживають молоде листя та стрілки, а по дозріванні цибулини - складові її зубки і бульбочки. Хімічний склад часнику залежить від сорту та зони вирощування. У середньому на сиру масу в соковитих лусках зубка міститься 34,0 % сухих речовин (з коливаннями від 32 до 43 %). Основну частину поживних речовин становлять вуглеводи, полісахариди (до 27,0 %). Chasnyk - tse tsinna kultura, shcho maie kharchove ta likuvalne znachennia. Vin vzhyvaietsia u svizhomu vyhliadi, vykorystovuietsia v miasopererobnii ta ovochekonservnii promyslovosti, v medytsyni ta veterynarii. U yizhu vzhyvaiut molode lystia ta strilky, a po dozrivanni tsybulyny - skladovi yii zubky i bulbochky. Khimichnyi sklad chasnyku zalezhyt vid sortu ta zony vyroshchuvannia. U serednomu na syru masu v sokovytykh luskakh zubka mistytsia 34,0 % sukhykh rechovyn (z kolyvanniamy vid 32 do 43 %). Osnovnu chastynu pozhyvnykh rechovyn stanovliat vuhlevody, polisakharydy (do 27,0 %).uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherДніпровський державний аграрно–економічний університетuk
dc.subjectагроекологічна система вирощуванняuk
dc.subjectahroekolohichna systema vyroshchuvanniauk
dc.subjectзапас продуктивностіuk
dc.subjectzapas produktyvnostiuk
dc.subjectоднозубковий посадковий матеріалuk
dc.subjectodnozubkovyi posadkovyi materialuk
dc.titleУдосконалення технології вирощування часнику озимого в умовах фермерського господарства «Зоря» Дніпровського району Дніпропетровської областіuk
dc.title.alternativeUdoskonalennia tekhnolohii vyroshchuvannia chasnyku ozymoho v umovakh fermerskoho hospodarstva «Zoria» Dniprovskoho raionu Dnipropetrovskoi oblastiuk
dc.typeOtheruk
Розташовується у зібраннях:Кафедра загального землеробства та ґрунтознавства . Магістри

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Сумський А. М..pdf2,09 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.