Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/9102
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Сумський, Андрій Миколайович | - |
dc.contributor.author | Sumskyi, Andrii Mykolaiovych | - |
dc.date.accessioned | 2024-02-06T14:20:09Z | - |
dc.date.available | 2024-02-06T14:20:09Z | - |
dc.date.issued | 2023 | - |
dc.identifier.citation | Сумський А. М. Удосконалення технології вирощування часнику озимого в умовах фермерського господарства «Зоря» Дніпровського району Дніпропетровської області: магістер. кваліф. робота : 201, Агрономія / Ірина Біловодська ; наук. кер. А. Готвянська ; Дніпровський держ. аграр.-екон. ун-т. Агрономічний ф-т, Каф. загального землеробства та грунтознавства. – Дніпро, 2023. – 60 с. – Режим доступу :https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/9102 | uk |
dc.identifier.uri | https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/9102 | - |
dc.description.abstract | Часник - це цінна культура, що має харчове та лікувальне значення. Він вживається у свіжому вигляді, використовується в м'ясопереробній та овочеконсервній промисловості, в медицині та ветеринарії. У їжу вживають молоде листя та стрілки, а по дозріванні цибулини - складові її зубки і бульбочки. Хімічний склад часнику залежить від сорту та зони вирощування. У середньому на сиру масу в соковитих лусках зубка міститься 34,0 % сухих речовин (з коливаннями від 32 до 43 %). Основну частину поживних речовин становлять вуглеводи, полісахариди (до 27,0 %). Chasnyk - tse tsinna kultura, shcho maie kharchove ta likuvalne znachennia. Vin vzhyvaietsia u svizhomu vyhliadi, vykorystovuietsia v miasopererobnii ta ovochekonservnii promyslovosti, v medytsyni ta veterynarii. U yizhu vzhyvaiut molode lystia ta strilky, a po dozrivanni tsybulyny - skladovi yii zubky i bulbochky. Khimichnyi sklad chasnyku zalezhyt vid sortu ta zony vyroshchuvannia. U serednomu na syru masu v sokovytykh luskakh zubka mistytsia 34,0 % sukhykh rechovyn (z kolyvanniamy vid 32 do 43 %). Osnovnu chastynu pozhyvnykh rechovyn stanovliat vuhlevody, polisakharydy (do 27,0 %). | uk |
dc.language.iso | uk | uk |
dc.publisher | Дніпровський державний аграрно–економічний університет | uk |
dc.subject | агроекологічна система вирощування | uk |
dc.subject | ahroekolohichna systema vyroshchuvannia | uk |
dc.subject | запас продуктивності | uk |
dc.subject | zapas produktyvnosti | uk |
dc.subject | однозубковий посадковий матеріал | uk |
dc.subject | odnozubkovyi posadkovyi material | uk |
dc.title | Удосконалення технології вирощування часнику озимого в умовах фермерського господарства «Зоря» Дніпровського району Дніпропетровської області | uk |
dc.title.alternative | Udoskonalennia tekhnolohii vyroshchuvannia chasnyku ozymoho v umovakh fermerskoho hospodarstva «Zoria» Dniprovskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti | uk |
dc.type | Other | uk |
Розташовується у зібраннях: | Кафедра загального землеробства та ґрунтознавства . Магістри |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Сумський А. М..pdf | 2,09 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.