Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/9342
Назва: Особливості процесів гідратації гіпсових систем, модифікованих поверхнево-активними речовинами
Інші назви: Peculiarities of the hydration processes of gypsum systems modified with surface-active substances
Автори: Дерев’янко, Віктор Миколайович
Derevianko, Victor
Кондратьєва, Наталія Вікторівна
Kondratieva, Natalia
Гришко, Ганна Миколаївна
Hryshko, Hanna
Мороз, Ліна Вікторівна
Moroz, Lina
Ключові слова: гіпсові системи
gypsum systems
гіпсові в'яжучі
gypsum binders
затверділа структура
hardened structure
гідратація
hydration
модифікатори
modifiers
поверхнево-активні речовини
surfactants
Дата публікації: 2019
Видавництво: ОДАБА
Бібліографічний опис: Особливості процесів гідратації гіпсових систем, модифікованих поверхнево-активними речовинами / Віктор Миколайович Дерев’янко, Наталія Вікторівна Кондратьєва, Ганна Миколаївна Гришко та ін. // Моделювання та оптимізація будівельних композитів : Матеріали міжнародного семінару Одеса, 21 – 22 листопада 2019 : Присвячується 85-річчю Віталія Анатолійовича Вознесенського. – Одеса : ОДАБА 2019. – С. 31 – 34. – Режим доступу : URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/9342
Короткий огляд (реферат): Автори виявили, що: (а) структуроутворення відбувається при збільшенні концентрації розчину при вищій швидкості виділення тепла; (б) швидкість структуроутворення можна модифікувати шляхом зміни як поверхневої енергії кристалів, так і концентрації розчинів за допомогою ПАР. The authors have found that: (a) structure formation occurs with an increased concentration of solution at a higher rate of heat release; (b) structure formation rate can be modified by changing both surface energy of the crystals and the concentration of solutions by means of surfactants.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/9342
ISSN: ISBN 978-617-7195-29-9
Розташовується у зібраннях:Наукові статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
3.pdf2,3 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.