Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/9591
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Доценко, Віктор Андрійович | - |
dc.contributor.author | Dotsenko, Viktor Andriiovych | - |
dc.date.accessioned | 2024-03-28T15:43:44Z | - |
dc.date.available | 2024-03-28T15:43:44Z | - |
dc.date.issued | 2023 | - |
dc.identifier.citation | Доценко В. А. Удосконалення технології виробництва м’яса курчат-бройлерів в умовах фермерського господарства «Радість» Запорізького району Запорізької області : кваліфікаційна робота на здобуття ОС «Магістр» : 204 , Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва / Доценко Віктор Андрійович ; наук. керівник Похил О. М. ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Ф-т біотехнологічний , Каф. виробництва і переробки продукції тваринництва. – Дніпро, 2023. – 68 с. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/9591. | uk |
dc.identifier.uri | https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/9591 | - |
dc.description.abstract | Метою роботи був детальний аналіз технології вирощування м’яса курчат-бройлерів в ФГ «Радість» Запорізького району Запорізької області. Фермерське господарство «Радість» спеціалізується на виробництві м'яса курчат-бройлерів потужністю 2,82 тис. голів на рік відгодівельного поголів’я. За минулий рік на підприємстві було вироблено 77,8 ц приросту живої маси. Конверсія корму склала в середньому 1,9 кг на 1 кг м'яса. Курчата-бройлери на відгодівлі відрізняються доброю живою масою, яка наприкінці періоду становить у середньому 2,8-3,0 кг. Абсолютний і середньодобовий приріст живої маси збільшується до 7-тижневого періоду і до забою знаходиться в межах в залежності від віку від 55,0 г до 100,0 г впродовж доби. Збереженість курчат-бройлерів у середньому за період вирощування становить 92,0-94,0 %, що є відповідною реакцією на добрі умови годівлі та утримання. Metoiu roboty buv detalnyi analiz tekhnolohii vyroshchuvannia miasa kurchat-broileriv v FH «Radist» Zaporizkoho raionu Zaporizkoi oblasti. Fermerske hospodarstvo «Radist» spetsializuietsia na vyrobnytstvi miasa kurchat-broileriv potuzhnistiu 2,82 tys. holiv na rik vidhodivelnoho poholivia. Za mynulyi rik na pidpryiemstvi bulo vyrobleno 77,8 ts pryrostu zhyvoi masy. Konversiia kormu sklala v serednomu 1,9 kh na 1 kh miasa. Kurchata-broilery na vidhodivli vidrizniaiutsia dobroiu zhyvoiu masoiu, yaka naprykintsi periodu stanovyt u serednomu 2,8-3,0 kh. Absoliutnyi i serednodobovyi pryrist zhyvoi masy zbilshuietsia do 7-tyzhnevoho periodu i do zaboiu znakhodytsia v mezhakh v zalezhnosti vid viku vid 55,0 h do 100,0 h vprodovzh doby. Zberezhenist kurchat-broileriv u serednomu za period vyroshchuvannia stanovyt 92,0-94,0 %, shcho ye vidpovidnoiu reaktsiieiu na dobri umovy hodivli ta utrymannia. | uk |
dc.language.iso | uk | uk |
dc.publisher | Дніпровський ДАЕУ | uk |
dc.subject | економічні показники | uk |
dc.subject | ekonomichni pokaznyky | uk |
dc.subject | курчата-бройлери | uk |
dc.subject | kurchata-broilery | uk |
dc.subject | крос Кобб-50 | uk |
dc.subject | kros Kobb-50 | uk |
dc.subject | жива маса | uk |
dc.subject | zhyva masa | uk |
dc.subject | маса тушки | uk |
dc.subject | masa tushky | uk |
dc.subject | забійний вихід | uk |
dc.subject | zabiinyi vykhid | uk |
dc.title | Удосконалення технології виробництва м’яса курчат-бройлерів в умовах фермерського господарства «Радість» Запорізького району Запорізької області | uk |
dc.title.alternative | Udoskonalennia tekhnolohii vyrobnytstva miasa kurchat-broileriv v umovakh fermerskoho hospodarstva «Radist» Zaporizkoho raionu Zaporizkoi oblasti | uk |
dc.type | Other | uk |
Розташовується у зібраннях: | Кафедра технології виробництва і переробки продукції тваринництва. Магістри |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Доценко В.А..pdf | 1,19 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.