Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/9657
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorЧерненко, Аркадій Вікторович-
dc.contributor.authorChernenko, Arkadii Viktorovych-
dc.date.accessioned2024-04-08T08:52:44Z-
dc.date.available2024-04-08T08:52:44Z-
dc.date.issued2023-
dc.identifier.citationЧерненко А. В. Удосконалення виробництва продукції вівчарства в фермерському господарстві «Балак В.Е.» Павлоградського району Дніпропетровської області : кваліфікаційна робота на здобуття ОС «Магістр» : 204 , Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва / Черненко Аркадій Вікторович ; наук. керівник Похил О. М. ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Ф-т біотехнологічний , Каф. виробництва і переробки продукції тваринництва. – Дніпро, 2023. – 64 с. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/9657.uk
dc.identifier.urihttps://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/9657-
dc.description.abstractПроведено дослідження щодо впливу пробіотику «Пробіол» на збереженість та відгодівельні якості молодняку овець породи придніпровська м’ясна. При використанні пробіотичної добавки жива маса молодняку дослідної групи в 4 місяці підвищилася на 20,4 %. За передзабійною масою ягнята дослідної групи у віці 8 місяців переважали однолітків контрольної на 12,8 %, за забійною та масою туші – на 16,7 %. Враховуючи рівень гуртових цін за кілограм м’яса баранини – 100 грн, загальна виручка від реалізації туш молодняку, яким згодовували пробіотичну добавку «Пробіол» становила 2380,0 грн, що на 340 грн більше ніж від однолітків контрольної групи. Provedeno doslidzhennia shchodo vplyvu probiotyku «Probiol» na zberezhenist ta vidhodivelni yakosti molodniaku ovets porody prydniprovska miasna. Pry vykorystanni probiotychnoi dobavky zhyva masa molodniaku doslidnoi hrupy v 4 misiatsi pidvyshchylasia na 20,4 %. Za peredzabiinoiu masoiu yahniata doslidnoi hrupy u vitsi 8 misiatsiv perevazhaly odnolitkiv kontrolnoi na 12,8 %, za zabiinoiu ta masoiu tushi – na 16,7 %. Vrakhovuiuchy riven hurtovykh tsin za kilohram miasa baranyny – 100 hrn, zahalna vyruchka vid realizatsii tush molodniaku, yakym zghodovuvaly probiotychnu dobavku «Probiol» stanovyla 2380,0 hrn, shcho na 340 hrn bilshe nizh vid odnolitkiv kontrolnoi hrupy.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherДніпровський ДАЕУuk
dc.subjectзабійні якостіuk
dc.subjectzabiini yakostiuk
dc.subjectвівці придніпровської м’ясної породиuk
dc.subjectvivtsi prydniprovskoi miasnoi porodyuk
dc.subjectпробіотичний препарат «Пробіол»uk
dc.subjectprobiotychnyi preparat «Probiol»uk
dc.titleУдосконалення виробництва продукції вівчарства в фермерському господарстві «Балак В.Е.» Павлоградського району Дніпропетровської областіuk
dc.title.alternativeUdoskonalennia vyrobnytstva produktsii vivcharstva v fermerskomu hospodarstvi «Balak V.E.» Pavlohradskoho raionu Dnipropetrovskoi oblastiuk
dc.typeOtheruk
Розташовується у зібраннях:Кафедра технології виробництва і переробки продукції тваринництва. Магістри

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Черненко А.В..pdf557,82 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.