Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12618
Title: Обґрунтування технології виробництва продукту кисломолочного комбінованого функціонального призначення
Other Titles: Obgruntuvannia tekhnolohii vyrobnytstva produktu kyslomolochnoho kombinovanoho funktsionalnoho pryznachennia
Authors: Михайленко, Софія Юріївна
Mykhailenko, Sofiia Yuriivna
Keywords: кисломолочний продукт
kyslomolochnyi produkt
комбінований продукт
kombinovanyi produkt
функціональне харчування
funktsionalne kharchuvannia
біологічна цінність
biolohichna tsinnist
вторинна сировина
vtorynna syrovyna
молочна сироватка
molochna syrovatka
Issue Date: 2025
Publisher: Дніпровський державний аграрно-економічний університет
Citation: Михайленко С. Ю. Обґрунтування технології виробництва продукту кисломолочного комбінованого функціонального призначення : пояснювальна записка до дипломної роботи ОС «Бакалавр» : 181, Харчові технології / Михайленко Софія Юріївна; наук. керівник Тертишний Олег; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Інженерно-технологічний факультет, Кафедра харчових технологій. – Дніпро, 2025. – 62 с. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12618
Abstract: У роботі представлено наукове обґрунтування технології виробництва кисломолочного комбінованого продукту функціонального призначення. Дослідження спрямовано на підвищення біологічної цінності та функціональних властивостей шляхом поєднання традиційної молочної основи з рослинними інгредієнтами, натуральними соками, пребіотиками та іншими біологічно активними речовинами. Проаналізовано сучасні тенденції розвитку ринку функціональних продуктів та можливості використання вторинної молочної сировини. Запропоновано оптимальний склад компонентів і технологічні параметри виробництва продукту. Обґрунтовано доцільність використання натуральних стабілізаторів і заквасочних культур для забезпечення високих органолептичних показників та функціональних властивостей продукту. U roboti predstavleno naukove obgruntuvannia tekhnolohii vyrobnytstva kyslomolochnoho kombinovanoho produktu funktsionalnoho pryznachennia. Doslidzhennia spriamovano na pidvyshchennia biolohichnoi tsinnosti ta funktsionalnykh vlastyvostei shliakhom poiednannia tradytsiinoi molochnoi osnovy z roslynnymy inhrediientamy, naturalnymy sokamy, prebiotykamy ta inshymy biolohichno aktyvnymy rechovynamy. Proanalizovano suchasni tendentsii rozvytku rynku funktsionalnykh produktiv ta mozhlyvosti vykorystannia vtorynnoi molochnoi syrovyny. Zaproponovano optymalnyi sklad komponentiv i tekhnolohichni parametry vyrobnytstva produktu. Obgruntovano dotsilnist vykorystannia naturalnykh stabilizatoriv i zakvasochnykh kultur dlia zabezpechennia vysokykh orhanoleptychnykh pokaznykiv ta funktsionalnykh vlastyvostei produktu.
URI: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12618
Appears in Collections:Кафедра харчових технологій. Бакалаври

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Михайленко С. Ю..pdf1,07 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.