Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12618| Назва: | Обґрунтування технології виробництва продукту кисломолочного комбінованого функціонального призначення |
| Інші назви: | Obgruntuvannia tekhnolohii vyrobnytstva produktu kyslomolochnoho kombinovanoho funktsionalnoho pryznachennia |
| Автори: | Михайленко, Софія Юріївна Mykhailenko, Sofiia Yuriivna |
| Ключові слова: | кисломолочний продукт kyslomolochnyi produkt комбінований продукт kombinovanyi produkt функціональне харчування funktsionalne kharchuvannia біологічна цінність biolohichna tsinnist вторинна сировина vtorynna syrovyna молочна сироватка molochna syrovatka |
| Дата публікації: | 2025 |
| Видавництво: | Дніпровський державний аграрно-економічний університет |
| Бібліографічний опис: | Михайленко С. Ю. Обґрунтування технології виробництва продукту кисломолочного комбінованого функціонального призначення : пояснювальна записка до дипломної роботи ОС «Бакалавр» : 181, Харчові технології / Михайленко Софія Юріївна; наук. керівник Тертишний Олег; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Інженерно-технологічний факультет, Кафедра харчових технологій. – Дніпро, 2025. – 62 с. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12618 |
| Короткий огляд (реферат): | У роботі представлено наукове обґрунтування технології виробництва кисломолочного комбінованого продукту функціонального призначення. Дослідження спрямовано на підвищення біологічної цінності та функціональних властивостей шляхом поєднання традиційної молочної основи з рослинними інгредієнтами, натуральними соками, пребіотиками та іншими біологічно активними речовинами. Проаналізовано сучасні тенденції розвитку ринку функціональних продуктів та можливості використання вторинної молочної сировини. Запропоновано оптимальний склад компонентів і технологічні параметри виробництва продукту. Обґрунтовано доцільність використання натуральних стабілізаторів і заквасочних культур для забезпечення високих органолептичних показників та функціональних властивостей продукту. U roboti predstavleno naukove obgruntuvannia tekhnolohii vyrobnytstva kyslomolochnoho kombinovanoho produktu funktsionalnoho pryznachennia. Doslidzhennia spriamovano na pidvyshchennia biolohichnoi tsinnosti ta funktsionalnykh vlastyvostei shliakhom poiednannia tradytsiinoi molochnoi osnovy z roslynnymy inhrediientamy, naturalnymy sokamy, prebiotykamy ta inshymy biolohichno aktyvnymy rechovynamy. Proanalizovano suchasni tendentsii rozvytku rynku funktsionalnykh produktiv ta mozhlyvosti vykorystannia vtorynnoi molochnoi syrovyny. Zaproponovano optymalnyi sklad komponentiv i tekhnolohichni parametry vyrobnytstva produktu. Obgruntovano dotsilnist vykorystannia naturalnykh stabilizatoriv i zakvasochnykh kultur dlia zabezpechennia vysokykh orhanoleptychnykh pokaznykiv ta funktsionalnykh vlastyvostei produktu. |
| URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12618 |
| Розташовується у зібраннях: | Кафедра харчових технологій. Бакалаври |
Файли цього матеріалу:
| Файл | Опис | Розмір | Формат | |
|---|---|---|---|---|
| Михайленко С. Ю..pdf | 1,07 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.
