Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12618
Назва: Обґрунтування технології виробництва продукту кисломолочного комбінованого функціонального призначення
Інші назви: Obgruntuvannia tekhnolohii vyrobnytstva produktu kyslomolochnoho kombinovanoho funktsionalnoho pryznachennia
Автори: Михайленко, Софія Юріївна
Mykhailenko, Sofiia Yuriivna
Ключові слова: кисломолочний продукт
kyslomolochnyi produkt
комбінований продукт
kombinovanyi produkt
функціональне харчування
funktsionalne kharchuvannia
біологічна цінність
biolohichna tsinnist
вторинна сировина
vtorynna syrovyna
молочна сироватка
molochna syrovatka
Дата публікації: 2025
Видавництво: Дніпровський державний аграрно-економічний університет
Бібліографічний опис: Михайленко С. Ю. Обґрунтування технології виробництва продукту кисломолочного комбінованого функціонального призначення : пояснювальна записка до дипломної роботи ОС «Бакалавр» : 181, Харчові технології / Михайленко Софія Юріївна; наук. керівник Тертишний Олег; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Інженерно-технологічний факультет, Кафедра харчових технологій. – Дніпро, 2025. – 62 с. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12618
Короткий огляд (реферат): У роботі представлено наукове обґрунтування технології виробництва кисломолочного комбінованого продукту функціонального призначення. Дослідження спрямовано на підвищення біологічної цінності та функціональних властивостей шляхом поєднання традиційної молочної основи з рослинними інгредієнтами, натуральними соками, пребіотиками та іншими біологічно активними речовинами. Проаналізовано сучасні тенденції розвитку ринку функціональних продуктів та можливості використання вторинної молочної сировини. Запропоновано оптимальний склад компонентів і технологічні параметри виробництва продукту. Обґрунтовано доцільність використання натуральних стабілізаторів і заквасочних культур для забезпечення високих органолептичних показників та функціональних властивостей продукту. U roboti predstavleno naukove obgruntuvannia tekhnolohii vyrobnytstva kyslomolochnoho kombinovanoho produktu funktsionalnoho pryznachennia. Doslidzhennia spriamovano na pidvyshchennia biolohichnoi tsinnosti ta funktsionalnykh vlastyvostei shliakhom poiednannia tradytsiinoi molochnoi osnovy z roslynnymy inhrediientamy, naturalnymy sokamy, prebiotykamy ta inshymy biolohichno aktyvnymy rechovynamy. Proanalizovano suchasni tendentsii rozvytku rynku funktsionalnykh produktiv ta mozhlyvosti vykorystannia vtorynnoi molochnoi syrovyny. Zaproponovano optymalnyi sklad komponentiv i tekhnolohichni parametry vyrobnytstva produktu. Obgruntovano dotsilnist vykorystannia naturalnykh stabilizatoriv i zakvasochnykh kultur dlia zabezpechennia vysokykh orhanoleptychnykh pokaznykiv ta funktsionalnykh vlastyvostei produktu.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12618
Розташовується у зібраннях:Кафедра харчових технологій. Бакалаври

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Михайленко С. Ю..pdf1,07 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.