Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/1003
Назва: | Ліпідний склад дисоціативних форм M. bovis |
Інші назви: | Lipids’ content of M. bovis dissociative forms |
Автори: | Ткаченко, Олексій Андрійович Tkatschenko, A. A. Tkatschenko, O. A. Tkatschenko, Оleksii Давиденко, Павло Олександрович Davydenko, Pavel Davydenko, Pavlo Davydenko, P. O. Зажарський, Володимир Володимирович Zazharskiy, Vladymyr Zazharskiy, Volodymyr Zazharskyi, Vladymyr Zazharskyi, Volodymyr Zazharskiy, V. Zazharskyi, V. Zazharskiy, Volodymyr V. Zazharskiy, V. V. Zazharskyi, V. V. Білан, Марина Володимирівна Bilan, Maryna Місків, Віталій Валерійович Miskiv, V. Ковальов, Анатолій Васильович Koval`ov, A. |
Ключові слова: | мікобактерії mycobacterium M. bovis M. bovis туберкульоз tuberculosis дисоціативні форми dissociative forms |
Дата публікації: | 2011 |
Видавництво: | Ветінформ |
Бібліографічний опис: | Ліпідний склад дисоціативних форм M.bovis / [ О А. Ткаченко, П. О. Давиденко, В. В. Зажаський та ін.] // Ветеринарна медицина України / Ветінформ. – 2011. – № 11. – С. 33-35. – Режим доступу : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/1003. |
Короткий огляд (реферат): | В роботі представлені результати дослідження ліпідного складу M.bovis дисоціативних форм, в тому числі й L-форм. Показано, що якісний склад мікобактерій залишається незмінним, а кількісний відрізняється від вихідних форм, при цьому склад загальних ліпідів M.bovis дисоціативних форм значно нижче при всіх температурах культивування в порівнянні з контролем. Встановлено, що дисоціація мікобактерій супроводжується утворенням нової ундеканової кислоти, що може бути використано для ідентифікації та диференціації патогенних та апатогених форм M.bovis. Lipids’ content of M.bovis dissociative forms and L-forms was studied. It was shown, that qualitative composition remains unchanging and the quantitative composition differs from initial forms, thus maintenance of general lipids M.bovis dissociative forms considerably low at all of temperatures of cultivation in relation to control. Our results also indicate that the mycobacterium’s dissociation has been accompanied formation of new undecylic acid, that can be used for authentication and differentiation of pathogenic and apatogenous forms M.bovis. |
Опис: | Зажарський Володимир Володимирович https://orcid.org/0000-0003-2674-2494 |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/1003 |
Розташовується у зібраннях: | Публікації аспірантів |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
28.pdf | 2,16 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.