Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/1005
Title: Ліпідний склад M. Bovis за тривалого пасажу швидкорослого штаму на щільному живильному середовищі з рН 6,5
Other Titles: Lipids composition of quickly growing strain M.bovis of long duration passaging on nutrient medium with pH 6,5
Authors: Ткаченко, Олексій Андрійович
Tkatschenko, A. A.
Tkatschenko, O. A.
Tkatschenko, Оleksii
Білан, Марина Володимирівна
Bilan, Maryna
Ковальова, Лілія Олексіївна
Kovaleva, L.
Зажарський, Володимир Володимирович
Zazharskiy, Vladymyr
Zazharskiy, Volodymyr
Zazharskyi, Vladymyr
Zazharskyi, Volodymyr
Zazharskiy, V.
Zazharskyi, V.
Zazharskiy, Volodymyr V.
Zazharskiy, V. V.
Zazharskyi, V. V.
Keywords: M. bovis
M. bovis
штам
strain
туберкульоз
tuberculosis
ліпідний склад
lipids composition
Issue Date: 2009
Publisher: Ветінформ
Citation: Ліпідний склад M. Bovis за тривалого пасажу швидкорослого штаму на щільному живильному середовищі з рН 6,5 / О. А. Ткаченко, М. В. Білан, Л. О. Ковальова, В. В. Зажарський // Ветеринарна медицина України / Ветінформ. – 2009. – № 4. – С. 34-35. – Режим доступу : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/1005.
Abstract: Наведено дані результатів вивчення ліпідного складу швидкорослого штаму M. bovis після тривалого пасажування на живильному середовищі з рН 6,5. Встановлено, що зміни рівня вмісту ліпідів обумовлено тривалістю пасажування та призвело до зниження вірулентності мікобактерій. This article provides the results of studing the lipids composition of quickly growing strain M. bovis after duration passaginig on nutrient medium with pH 6,5. It is established, that change of level content of lipids is caused by duration passaging and has brought about reduction virulence of mycobacteria.
Description: Зажарський Володимир Володимирович https://orcid.org/0000-0003-2674-2494
URI: http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/1005
Appears in Collections:Публікації бакалаврів, магістрів

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
29.pdf2,05 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.