Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/10813
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorДереза, Сергій Сергійович-
dc.contributor.authorDereza, Serhii Serhiiovych-
dc.date.accessioned2024-12-20T11:16:05Z-
dc.date.available2024-12-20T11:16:05Z-
dc.date.issued2024-
dc.identifier.citationДереза С. С. Розробка технології напоїв функціонального призначення на основі плодів айви : пояснювальна записка до кваліфікаційної роботи на здобуття ОС «Бакалавр» : 181 , Харчові технології / Дереза Сергій Сергійович ; наук. керівник Калина В. С. ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Інженерно-технологічний факультет, Кафедра харчових технологій. – Дніпро, 2024. – 63 с. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/10813.uk
dc.identifier.urihttps://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/10813-
dc.description.abstractМетою цієї роботи є наукове обґрунтування та експериментальне підтвердження технології напоїв на соковій основі та пектинопродуктах із плодів айви. Об’єкт дослідження – технологія виробництва напоїв на соковій основі та пектинопродуктах із плодів айви. Предмет дослідження – зв’язок технологічних показників сировини та параметрів технологічного процесу з якісними показниками отриманого продукту. Відомо, що несприятливі чинники довкілля істотно впливають на організм людини. Тому проблема збереження здоров’я населення України в даний час пов’язана з необхідністю створення функціональних продуктів харчування, систематичний прийом яких не тільки покращує перебіг фізіологічних процесів в організмі, але і його стан в цілому. Вирішення цієї проблеми сучасна харчова промисловість пов’язує зі створенням високоефективних харчових добавок, одними з яких є пектин – природний детоксикант, здатний пов’язувати і виводити з організму людини іони важких металів, благотворно впливати на діяльність шлунково-кишкового тракту і знижувати рівень холестерину в крові. Пектин також гальмує процеси гниття в кишечнику більшою мірою, ніж штучно введені дезінфікуючі речовини. Metoiu tsiiei roboty ye naukove obgruntuvannia ta eksperymentalne pidtverdzhennia tekhnolohii napoiv na sokovii osnovi ta pektynoproduktakh iz plodiv aivy. Obiekt doslidzhennia – tekhnolohiia vyrobnytstva napoiv na sokovii osnovi ta pektynoproduktakh iz plodiv aivy. Predmet doslidzhennia – zviazok tekhnolohichnykh pokaznykiv syrovyny ta parametriv tekhnolohichnoho protsesu z yakisnymy pokaznykamy otrymanoho produktu. Vidomo, shcho nespryiatlyvi chynnyky dovkillia istotno vplyvaiut na orhanizm liudyny. Tomu problema zberezhennia zdorovia naselennia Ukrainy v danyi chas poviazana z neobkhidnistiu stvorennia funktsionalnykh produktiv kharchuvannia, systematychnyi pryiom yakykh ne tilky pokrashchuie perebih fiziolohichnykh protsesiv v orhanizmi, ale i yoho stan v tsilomu. Vyrishennia tsiiei problemy suchasna kharchova promyslovist poviazuie zi stvorenniam vysokoefektyvnykh kharchovykh dobavok, odnymy z yakykh ye pektyn – pryrodnyi detoksykant, zdatnyi poviazuvaty i vyvodyty z orhanizmu liudyny iony vazhkykh metaliv, blahotvorno vplyvaty na diialnist shlunkovo-kyshkovoho traktu i znyzhuvaty riven kholesterynu v krovi. Pektyn takozh halmuie protsesy hnyttia v kyshechnyku bilshoiu miroiu, nizh shtuchno vvedeni dezinfikuiuchi rechovyny.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherДніпровський ДАЕУuk
dc.subjectматематична обробкаuk
dc.subjectmatematychna obrobkauk
dc.subjectпектинuk
dc.subjectpektynuk
dc.subjectайваuk
dc.subjectaivauk
dc.subjectдослідженняuk
dc.subjectdoslidzhenniauk
dc.subjectхарчові добавкиuk
dc.subjectkharchovi dobavkyuk
dc.titleРозробка технології напоїв функціонального призначення на основі плодів айвиuk
dc.title.alternativeRozrobka tekhnolohii napoiv funktsionalnoho pryznachennia na osnovi plodiv aivyuk
dc.typeOtheruk
Розташовується у зібраннях:Кафедра харчових технологій. Бакалаври

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Дереза С. С..pdf1,36 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.