Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/10813
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Дереза, Сергій Сергійович | - |
dc.contributor.author | Dereza, Serhii Serhiiovych | - |
dc.date.accessioned | 2024-12-20T11:16:05Z | - |
dc.date.available | 2024-12-20T11:16:05Z | - |
dc.date.issued | 2024 | - |
dc.identifier.citation | Дереза С. С. Розробка технології напоїв функціонального призначення на основі плодів айви : пояснювальна записка до кваліфікаційної роботи на здобуття ОС «Бакалавр» : 181 , Харчові технології / Дереза Сергій Сергійович ; наук. керівник Калина В. С. ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Інженерно-технологічний факультет, Кафедра харчових технологій. – Дніпро, 2024. – 63 с. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/10813. | uk |
dc.identifier.uri | https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/10813 | - |
dc.description.abstract | Метою цієї роботи є наукове обґрунтування та експериментальне підтвердження технології напоїв на соковій основі та пектинопродуктах із плодів айви. Об’єкт дослідження – технологія виробництва напоїв на соковій основі та пектинопродуктах із плодів айви. Предмет дослідження – зв’язок технологічних показників сировини та параметрів технологічного процесу з якісними показниками отриманого продукту. Відомо, що несприятливі чинники довкілля істотно впливають на організм людини. Тому проблема збереження здоров’я населення України в даний час пов’язана з необхідністю створення функціональних продуктів харчування, систематичний прийом яких не тільки покращує перебіг фізіологічних процесів в організмі, але і його стан в цілому. Вирішення цієї проблеми сучасна харчова промисловість пов’язує зі створенням високоефективних харчових добавок, одними з яких є пектин – природний детоксикант, здатний пов’язувати і виводити з організму людини іони важких металів, благотворно впливати на діяльність шлунково-кишкового тракту і знижувати рівень холестерину в крові. Пектин також гальмує процеси гниття в кишечнику більшою мірою, ніж штучно введені дезінфікуючі речовини. Metoiu tsiiei roboty ye naukove obgruntuvannia ta eksperymentalne pidtverdzhennia tekhnolohii napoiv na sokovii osnovi ta pektynoproduktakh iz plodiv aivy. Obiekt doslidzhennia – tekhnolohiia vyrobnytstva napoiv na sokovii osnovi ta pektynoproduktakh iz plodiv aivy. Predmet doslidzhennia – zviazok tekhnolohichnykh pokaznykiv syrovyny ta parametriv tekhnolohichnoho protsesu z yakisnymy pokaznykamy otrymanoho produktu. Vidomo, shcho nespryiatlyvi chynnyky dovkillia istotno vplyvaiut na orhanizm liudyny. Tomu problema zberezhennia zdorovia naselennia Ukrainy v danyi chas poviazana z neobkhidnistiu stvorennia funktsionalnykh produktiv kharchuvannia, systematychnyi pryiom yakykh ne tilky pokrashchuie perebih fiziolohichnykh protsesiv v orhanizmi, ale i yoho stan v tsilomu. Vyrishennia tsiiei problemy suchasna kharchova promyslovist poviazuie zi stvorenniam vysokoefektyvnykh kharchovykh dobavok, odnymy z yakykh ye pektyn – pryrodnyi detoksykant, zdatnyi poviazuvaty i vyvodyty z orhanizmu liudyny iony vazhkykh metaliv, blahotvorno vplyvaty na diialnist shlunkovo-kyshkovoho traktu i znyzhuvaty riven kholesterynu v krovi. Pektyn takozh halmuie protsesy hnyttia v kyshechnyku bilshoiu miroiu, nizh shtuchno vvedeni dezinfikuiuchi rechovyny. | uk |
dc.language.iso | uk | uk |
dc.publisher | Дніпровський ДАЕУ | uk |
dc.subject | математична обробка | uk |
dc.subject | matematychna obrobka | uk |
dc.subject | пектин | uk |
dc.subject | pektyn | uk |
dc.subject | айва | uk |
dc.subject | aiva | uk |
dc.subject | дослідження | uk |
dc.subject | doslidzhennia | uk |
dc.subject | харчові добавки | uk |
dc.subject | kharchovi dobavky | uk |
dc.title | Розробка технології напоїв функціонального призначення на основі плодів айви | uk |
dc.title.alternative | Rozrobka tekhnolohii napoiv funktsionalnoho pryznachennia na osnovi plodiv aivy | uk |
dc.type | Other | uk |
Розташовується у зібраннях: | Кафедра харчових технологій. Бакалаври |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Дереза С. С..pdf | 1,36 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.