Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/10814
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Жук, Катерина Сергіївна | - |
dc.contributor.author | Zhuk, Kateryna Serhiivna | - |
dc.date.accessioned | 2024-12-20T11:32:15Z | - |
dc.date.available | 2024-12-20T11:32:15Z | - |
dc.date.issued | 2024 | - |
dc.identifier.citation | Жук К. С. Удосконалення технології виробництва рисової крупи : пояснювальна записка до кваліфікаційної роботи на здобуття ОС «Бакалавр» : 181 , Харчові технології / Жук Катерина Сергіївна ; наук. керівник Кошулько В. С. ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Інженерно-технологічний факультет, Кафедра харчових технологій. – Дніпро, 2024. – 63 с. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/10814. | uk |
dc.identifier.uri | https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/10814 | - |
dc.description.abstract | Метою роботи є розробка ресурсозберігаючих технологій виробництва рисової крупи при переробці товарних партій круп’яної сировини, що містить дефектні зерна. Об’єкт дослідження – технологічний процес виробництва рисової крупи при переробці товарних партій круп’яної сировини, що містить дефектні зерна. Предмет дослідження – зв’язок технологічних показників сировини з якісними показниками отриманого продукту. У товарних партіях рису, що спрямовується на переробку до крупозаводів, знаходиться велика кількість дефектних зерен – крейдяних, червонозерних, пожовклих і зелених, що сприяє зниженню загального виходу продукції, утворенню великої кількості подрібненої крупи, погіршенню її товарного виду, споживчих і кулінарних властивостей. Робота крупозаводів значною мірою залежить від ефективності технологічних операцій шліфування та полірування, де формується не тільки товарна якість, але і утворюється велика частка подрібненого продукту. Одним з основних напрямів її рішення є вдосконалення технології шліфування і полірування на основі комплексної оцінки реологічних властивостей і технологічної якості компонентів зернової маси. Metoiu roboty ye rozrobka resursozberihaiuchykh tekhnolohii vyrobnytstva rysovoi krupy pry pererobtsi tovarnykh partii krupianoi syrovyny, shcho mistyt defektni zerna. Obiekt doslidzhennia – tekhnolohichnyi protses vyrobnytstva rysovoi krupy pry pererobtsi tovarnykh partii krupianoi syrovyny, shcho mistyt defektni zerna. Predmet doslidzhennia – zviazok tekhnolohichnykh pokaznykiv syrovyny z yakisnymy pokaznykamy otrymanoho produktu. U tovarnykh partiiakh rysu, shcho spriamovuietsia na pererobku do krupozavodiv, znakhodytsia velyka kilkist defektnykh zeren – kreidianykh, chervonozernykh, pozhovklykh i zelenykh, shcho spryiaie znyzhenniu zahalnoho vykhodu produktsii, utvorenniu velykoi kilkosti podribnenoi krupy, pohirshenniu yii tovarnoho vydu, spozhyvchykh i kulinarnykh vlastyvostei. Robota krupozavodiv znachnoiu miroiu zalezhyt vid efektyvnosti tekhnolohichnykh operatsii shlifuvannia ta poliruvannia, de formuietsia ne tilky tovarna yakist, ale i utvoriuietsia velyka chastka podribnenoho produktu. Odnym z osnovnykh napriamiv yii rishennia ye vdoskonalennia tekhnolohii shlifuvannia i poliruvannia na osnovi kompleksnoi otsinky reolohichnykh vlastyvostei i tekhnolohichnoi yakosti komponentiv zernovoi masy. | uk |
dc.language.iso | uk | uk |
dc.publisher | Дніпровський ДАЕУ | uk |
dc.subject | кулінарна готовність | uk |
dc.subject | kulinarna hotovnist | uk |
dc.subject | рис | uk |
dc.subject | rys | uk |
dc.subject | полірування | uk |
dc.subject | poliruvannia | uk |
dc.subject | очистка | uk |
dc.subject | ochystka | uk |
dc.subject | оболонки | uk |
dc.subject | obolonky | uk |
dc.subject | реологічні властивості | uk |
dc.subject | reolohichni vlastyvosti | uk |
dc.subject | крупа | uk |
dc.subject | krupa | uk |
dc.subject | вихід продукції | uk |
dc.subject | vykhid produktsii | uk |
dc.subject | товарний вигляд | uk |
dc.subject | tovarnyi vyhliad | uk |
dc.title | Удосконалення технології виробництва рисової крупи | uk |
dc.title.alternative | doskonalennia tekhnolohii vyrobnytstva rysovoi krupy | uk |
dc.type | Other | uk |
Розташовується у зібраннях: | Кафедра харчових технологій. Бакалаври |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Жук К. С..pdf | 1,65 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.