Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/10822
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Скрипник, Аліна Олегівна | - |
dc.contributor.author | Skrypnyk, Alina Olehivna | - |
dc.date.accessioned | 2024-12-20T15:38:21Z | - |
dc.date.available | 2024-12-20T15:38:21Z | - |
dc.date.issued | 2024 | - |
dc.identifier.citation | Скрипник А. О. Обґрунтування технології харчових добавок із рослинної сировини : пояснювальна записка до кваліфікаційної роботи на здобуття ОС «Бакалавр» : 181 , Харчові технології / Скрипник Аліна Олегівна ; наук. керівник Тертишний О. О. ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Інженерно-технологічний факультет, Кафедра харчових технологій. – Дніпро, 2024. – 56 с. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/10822. | uk |
dc.identifier.uri | https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/10822 | - |
dc.description.abstract | Метою досліджень є розробка технології отримання сухих натуральних харчових добавок з плодів культурних рослин на прикладі актинідії китайської, фейхоа, хурми східної. Об’єкт дослідження – технологія отримання сухих натуральних харчових добавок з плодів культурних рослин на прикладі актинідії китайської, фейхоа, хурми східної. Предмет дослідження – зв’язок якісних і технологічних показників сировини та параметрів технологічного процесу з якісними показниками отриманого продукту. У цілях забезпечення населення повноцінними збалансованими продуктами харчування необхідно використовувати не тільки традиційну сировину, але і різні дикорослі культури, що володіють високою харчовою цінністю та біологічною активністю. За останні роки проводилися роботи з районування плодових культур, широко поширених за межами нашої держави та які містять у своєму складі цінні біологічно активні речовини. Сублімація має ряд незаперечних переваг, до яких можна, віднести не тільки можливість тривалого зберігання сублімованих продуктів при позитивних температурах, але і високий ступінь збереження компонентів, що визначають біологічну цінність продуктів, значне зменшення маси і швидку відновлюваність продукту. Metoiu doslidzhen ye rozrobka tekhnolohii otrymannia sukhykh naturalnykh kharchovykh dobavok z plodiv kulturnykh roslyn na prykladi aktynidii kytaiskoi, feikhoa, khurmy skhidnoi. Obiekt doslidzhennia – tekhnolohiia otrymannia sukhykh naturalnykh kharchovykh dobavok z plodiv kulturnykh roslyn na prykladi aktynidii kytaiskoi, feikhoa, khurmy skhidnoi. Predmet doslidzhennia – zviazok yakisnykh i tekhnolohichnykh pokaznykiv syrovyny ta parametriv tekhnolohichnoho protsesu z yakisnymy pokaznykamy otrymanoho produktu. U tsiliakh zabezpechennia naselennia povnotsinnymy zbalansovanymy produktamy kharchuvannia neobkhidno vykorystovuvaty ne tilky tradytsiinu syrovynu, ale i rizni dykorosli kultury, shcho volodiiut vysokoiu kharchovoiu tsinnistiu ta biolohichnoiu aktyvnistiu. Za ostanni roky provodylysia roboty z raionuvannia plodovykh kultur, shyroko poshyrenykh za mezhamy nashoi derzhavy ta yaki mistiat u svoiemu skladi tsinni biolohichno aktyvni rechovyny. Sublimatsiia maie riad nezaperechnykh perevah, do yakykh mozhna, vidnesty ne tilky mozhlyvist tryvaloho zberihannia sublimovanykh produktiv pry pozytyvnykh temperaturakh, ale i vysokyi stupin zberezhennia komponentiv, shcho vyznachaiut biolohichnu tsinnist produktiv, znachne zmenshennia masy i shvydku vidnovliuvanist produktu. | uk |
dc.language.iso | uk | uk |
dc.publisher | Дніпровський ДАЕУ | uk |
dc.subject | біологічно активні речовини | uk |
dc.subject | biolohichno aktyvni rechovyny | uk |
dc.subject | харчові добавки | uk |
dc.subject | kharchovi dobavky | uk |
dc.subject | актинідія | uk |
dc.subject | aktynidiia | uk |
dc.subject | фейхоа | uk |
dc.subject | feikhoa | uk |
dc.subject | хурма | uk |
dc.subject | khurma | uk |
dc.subject | сублімація | uk |
dc.subject | sublimatsiia | uk |
dc.subject | температура | uk |
dc.subject | temperatura | uk |
dc.subject | вологість | uk |
dc.subject | volohist | uk |
dc.subject | харчова цінність | uk |
dc.subject | kharchova tsinnist | uk |
dc.title | Обґрунтування технології харчових добавок із рослинної сировини | uk |
dc.title.alternative | Obgruntuvannia tekhnolohii kharchovykh dobavok iz roslynnoi syrovyny | uk |
dc.type | Other | uk |
Розташовується у зібраннях: | Кафедра харчових технологій. Бакалаври |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Скрипник А. О..pdf | 1,37 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.