Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/10822
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorСкрипник, Аліна Олегівна-
dc.contributor.authorSkrypnyk, Alina Olehivna-
dc.date.accessioned2024-12-20T15:38:21Z-
dc.date.available2024-12-20T15:38:21Z-
dc.date.issued2024-
dc.identifier.citationСкрипник А. О. Обґрунтування технології харчових добавок із рослинної сировини : пояснювальна записка до кваліфікаційної роботи на здобуття ОС «Бакалавр» : 181 , Харчові технології / Скрипник Аліна Олегівна ; наук. керівник Тертишний О. О. ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Інженерно-технологічний факультет, Кафедра харчових технологій. – Дніпро, 2024. – 56 с. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/10822.uk
dc.identifier.urihttps://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/10822-
dc.description.abstractМетою досліджень є розробка технології отримання сухих натуральних харчових добавок з плодів культурних рослин на прикладі актинідії китайської, фейхоа, хурми східної. Об’єкт дослідження – технологія отримання сухих натуральних харчових добавок з плодів культурних рослин на прикладі актинідії китайської, фейхоа, хурми східної. Предмет дослідження – зв’язок якісних і технологічних показників сировини та параметрів технологічного процесу з якісними показниками отриманого продукту. У цілях забезпечення населення повноцінними збалансованими продуктами харчування необхідно використовувати не тільки традиційну сировину, але і різні дикорослі культури, що володіють високою харчовою цінністю та біологічною активністю. За останні роки проводилися роботи з районування плодових культур, широко поширених за межами нашої держави та які містять у своєму складі цінні біологічно активні речовини. Сублімація має ряд незаперечних переваг, до яких можна, віднести не тільки можливість тривалого зберігання сублімованих продуктів при позитивних температурах, але і високий ступінь збереження компонентів, що визначають біологічну цінність продуктів, значне зменшення маси і швидку відновлюваність продукту. Metoiu doslidzhen ye rozrobka tekhnolohii otrymannia sukhykh naturalnykh kharchovykh dobavok z plodiv kulturnykh roslyn na prykladi aktynidii kytaiskoi, feikhoa, khurmy skhidnoi. Obiekt doslidzhennia – tekhnolohiia otrymannia sukhykh naturalnykh kharchovykh dobavok z plodiv kulturnykh roslyn na prykladi aktynidii kytaiskoi, feikhoa, khurmy skhidnoi. Predmet doslidzhennia – zviazok yakisnykh i tekhnolohichnykh pokaznykiv syrovyny ta parametriv tekhnolohichnoho protsesu z yakisnymy pokaznykamy otrymanoho produktu. U tsiliakh zabezpechennia naselennia povnotsinnymy zbalansovanymy produktamy kharchuvannia neobkhidno vykorystovuvaty ne tilky tradytsiinu syrovynu, ale i rizni dykorosli kultury, shcho volodiiut vysokoiu kharchovoiu tsinnistiu ta biolohichnoiu aktyvnistiu. Za ostanni roky provodylysia roboty z raionuvannia plodovykh kultur, shyroko poshyrenykh za mezhamy nashoi derzhavy ta yaki mistiat u svoiemu skladi tsinni biolohichno aktyvni rechovyny. Sublimatsiia maie riad nezaperechnykh perevah, do yakykh mozhna, vidnesty ne tilky mozhlyvist tryvaloho zberihannia sublimovanykh produktiv pry pozytyvnykh temperaturakh, ale i vysokyi stupin zberezhennia komponentiv, shcho vyznachaiut biolohichnu tsinnist produktiv, znachne zmenshennia masy i shvydku vidnovliuvanist produktu.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherДніпровський ДАЕУuk
dc.subjectбіологічно активні речовиниuk
dc.subjectbiolohichno aktyvni rechovynyuk
dc.subjectхарчові добавкиuk
dc.subjectkharchovi dobavkyuk
dc.subjectактинідіяuk
dc.subjectaktynidiiauk
dc.subjectфейхоаuk
dc.subjectfeikhoauk
dc.subjectхурмаuk
dc.subjectkhurmauk
dc.subjectсублімаціяuk
dc.subjectsublimatsiiauk
dc.subjectтемператураuk
dc.subjecttemperaturauk
dc.subjectвологістьuk
dc.subjectvolohistuk
dc.subjectхарчова цінністьuk
dc.subjectkharchova tsinnistuk
dc.titleОбґрунтування технології харчових добавок із рослинної сировиниuk
dc.title.alternativeObgruntuvannia tekhnolohii kharchovykh dobavok iz roslynnoi syrovynyuk
dc.typeOtheruk
Розташовується у зібраннях:Кафедра харчових технологій. Бакалаври

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Скрипник А. О..pdf1,37 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.