Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/10823
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Ткаченко, Вікторія Володимирівна | - |
dc.contributor.author | Tkachenko, Viktoriia Volodymyrivna | - |
dc.date.accessioned | 2024-12-20T17:02:29Z | - |
dc.date.available | 2024-12-20T17:02:29Z | - |
dc.date.issued | 2024 | - |
dc.identifier.citation | Ткаченко В. В. Обґрунтування технології виробництва житньої крупи : пояснювальна записка до кваліфікаційної роботи на здобуття ОС «Бакалавр» : 181 , Харчові технології / Ткаченко Вікторія Володимирівна ; наук. керівник Кошулько В. С. ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Інженерно-технологічний факультет, Кафедра харчових технологій. – Дніпро, 2024. – 63 с. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/10823. | uk |
dc.identifier.uri | https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/10823 | - |
dc.description.abstract | Метою досліджень є розробка технології виробництва житньої крупи з високими функціональними властивостями з можливістю подальшого її використання при виробництві комбінованих продуктів. Об’єктом дослідження є технологічний процес виробництва та оцінка якості житньої крупи. Предмет дослідження – зв’язок технологічних показників сировини з якісними показниками отриманого продукту функціонального спрямування. Темп сучасного життя ставить багатьох в умови постійного дефіциту часу. Збільшується попит продукції, що відповідає вимогам швидкого харчування. Широке визнання з боку споживача отримали концентрати як сухих сніданків, які є продукти, готові до вживання, зазвичай, без додаткової кулінарної обробки, виготовлені із злакового зерна з спрямованими функціональними властивостями. В Україні популярність сухих сніданків зростає з кожним роком, їх вживає понад 40 % населення. Продукти сприяють збереженню та зміцненню здоров’я, попереджають захворювання, пов’язані з неправильним харчуванням та впливом шкідливих факторів. Разом про те асортимент таких товарів, зокрема вітчизняного виробництва, недостатній і потребує розширення з урахуванням потреб ринку. Metoiu doslidzhen ye rozrobka tekhnolohii vyrobnytstva zhytnoi krupy z vysokymy funktsionalnymy vlastyvostiamy z mozhlyvistiu podalshoho yii vykorystannia pry vyrobnytstvi kombinovanykh produktiv. Obiektom doslidzhennia ye tekhnolohichnyi protses vyrobnytstva ta otsinka yakosti zhytnoi krupy. Predmet doslidzhennia – zviazok tekhnolohichnykh pokaznykiv syrovyny z yakisnymy pokaznykamy otrymanoho produktu funktsionalnoho spriamuvannia. Temp suchasnoho zhyttia stavyt bahatokh v umovy postiinoho defitsytu chasu. Zbilshuietsia popyt produktsii, shcho vidpovidaie vymoham shvydkoho kharchuvannia. Shyroke vyznannia z boku spozhyvacha otrymaly kontsentraty yak sukhykh snidankiv, yaki ye produkty, hotovi do vzhyvannia, zazvychai, bez dodatkovoi kulinarnoi obrobky, vyhotovleni iz zlakovoho zerna z spriamovanymy funktsionalnymy vlastyvostiamy. V Ukraini populiarnist sukhykh snidankiv zrostaie z kozhnym rokom, yikh vzhyvaie ponad 40 % naselennia. Produkty spryiaiut zberezhenniu ta zmitsnenniu zdorovia, poperedzhaiut zakhvoriuvannia, poviazani z nepravylnym kharchuvanniam ta vplyvom shkidlyvykh faktoriv. Razom pro te asortyment takykh tovariv, zokrema vitchyznianoho vyrobnytstva, nedostatnii i potrebuie rozshyrennia z urakhuvanniam potreb rynku. | uk |
dc.language.iso | uk | uk |
dc.publisher | Дніпровський ДАЕУ | uk |
dc.subject | функціональні властивості | uk |
dc.subject | funktsionalni vlastyvosti | uk |
dc.subject | жито | uk |
dc.subject | zhyto | uk |
dc.subject | крупа | uk |
dc.subject | krupa | uk |
dc.subject | помел | uk |
dc.subject | pomel | uk |
dc.subject | борошно | uk |
dc.subject | boroshno | uk |
dc.subject | висівки | uk |
dc.subject | vysivky | uk |
dc.subject | зазор | uk |
dc.subject | zazor | uk |
dc.subject | продукти харчування | uk |
dc.subject | produkty kharchuvannia | uk |
dc.subject | поживна цінність | uk |
dc.subject | pozhyvna tsinnist | uk |
dc.subject | енергетична цінність | uk |
dc.subject | enerhetychna tsinnist | uk |
dc.title | Обґрунтування технології виробництва житньої крупи | uk |
dc.title.alternative | Obgruntuvannia tekhnolohii vyrobnytstva zhytnoi krupy | uk |
dc.type | Other | uk |
Розташовується у зібраннях: | Кафедра харчових технологій. Бакалаври |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Ткаченко В. В..pdf | 1,32 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.