Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/10823
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorТкаченко, Вікторія Володимирівна-
dc.contributor.authorTkachenko, Viktoriia Volodymyrivna-
dc.date.accessioned2024-12-20T17:02:29Z-
dc.date.available2024-12-20T17:02:29Z-
dc.date.issued2024-
dc.identifier.citationТкаченко В. В. Обґрунтування технології виробництва житньої крупи : пояснювальна записка до кваліфікаційної роботи на здобуття ОС «Бакалавр» : 181 , Харчові технології / Ткаченко Вікторія Володимирівна ; наук. керівник Кошулько В. С. ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Інженерно-технологічний факультет, Кафедра харчових технологій. – Дніпро, 2024. – 63 с. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/10823.uk
dc.identifier.urihttps://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/10823-
dc.description.abstractМетою досліджень є розробка технології виробництва житньої крупи з високими функціональними властивостями з можливістю подальшого її використання при виробництві комбінованих продуктів. Об’єктом дослідження є технологічний процес виробництва та оцінка якості житньої крупи. Предмет дослідження – зв’язок технологічних показників сировини з якісними показниками отриманого продукту функціонального спрямування. Темп сучасного життя ставить багатьох в умови постійного дефіциту часу. Збільшується попит продукції, що відповідає вимогам швидкого харчування. Широке визнання з боку споживача отримали концентрати як сухих сніданків, які є продукти, готові до вживання, зазвичай, без додаткової кулінарної обробки, виготовлені із злакового зерна з спрямованими функціональними властивостями. В Україні популярність сухих сніданків зростає з кожним роком, їх вживає понад 40 % населення. Продукти сприяють збереженню та зміцненню здоров’я, попереджають захворювання, пов’язані з неправильним харчуванням та впливом шкідливих факторів. Разом про те асортимент таких товарів, зокрема вітчизняного виробництва, недостатній і потребує розширення з урахуванням потреб ринку. Metoiu doslidzhen ye rozrobka tekhnolohii vyrobnytstva zhytnoi krupy z vysokymy funktsionalnymy vlastyvostiamy z mozhlyvistiu podalshoho yii vykorystannia pry vyrobnytstvi kombinovanykh produktiv. Obiektom doslidzhennia ye tekhnolohichnyi protses vyrobnytstva ta otsinka yakosti zhytnoi krupy. Predmet doslidzhennia – zviazok tekhnolohichnykh pokaznykiv syrovyny z yakisnymy pokaznykamy otrymanoho produktu funktsionalnoho spriamuvannia. Temp suchasnoho zhyttia stavyt bahatokh v umovy postiinoho defitsytu chasu. Zbilshuietsia popyt produktsii, shcho vidpovidaie vymoham shvydkoho kharchuvannia. Shyroke vyznannia z boku spozhyvacha otrymaly kontsentraty yak sukhykh snidankiv, yaki ye produkty, hotovi do vzhyvannia, zazvychai, bez dodatkovoi kulinarnoi obrobky, vyhotovleni iz zlakovoho zerna z spriamovanymy funktsionalnymy vlastyvostiamy. V Ukraini populiarnist sukhykh snidankiv zrostaie z kozhnym rokom, yikh vzhyvaie ponad 40 % naselennia. Produkty spryiaiut zberezhenniu ta zmitsnenniu zdorovia, poperedzhaiut zakhvoriuvannia, poviazani z nepravylnym kharchuvanniam ta vplyvom shkidlyvykh faktoriv. Razom pro te asortyment takykh tovariv, zokrema vitchyznianoho vyrobnytstva, nedostatnii i potrebuie rozshyrennia z urakhuvanniam potreb rynku.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherДніпровський ДАЕУuk
dc.subjectфункціональні властивостіuk
dc.subjectfunktsionalni vlastyvostiuk
dc.subjectжитоuk
dc.subjectzhytouk
dc.subjectкрупаuk
dc.subjectkrupauk
dc.subjectпомелuk
dc.subjectpomeluk
dc.subjectборошноuk
dc.subjectboroshnouk
dc.subjectвисівкиuk
dc.subjectvysivkyuk
dc.subjectзазорuk
dc.subjectzazoruk
dc.subjectпродукти харчуванняuk
dc.subjectprodukty kharchuvanniauk
dc.subjectпоживна цінністьuk
dc.subjectpozhyvna tsinnistuk
dc.subjectенергетична цінністьuk
dc.subjectenerhetychna tsinnistuk
dc.titleОбґрунтування технології виробництва житньої крупиuk
dc.title.alternativeObgruntuvannia tekhnolohii vyrobnytstva zhytnoi krupyuk
dc.typeOtheruk
Розташовується у зібраннях:Кафедра харчових технологій. Бакалаври

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Ткаченко В. В..pdf1,32 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.