Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/1154
Назва: Наукове обґрунтування технології комплексної переробки жирної коріандрової олії
Інші назви: Feasibilty study of the technology of fatty coriander oil complex processing
Автори: Калина, Вікторія Сергіївна
Kalyna, Victoriya
Луценко, Марина Василівна
Lytsenko, Marina
Харитонов, Микола Миколайович
Kharytonov, Mykola
Ключові слова: жирна коріандрова олія
fatty coriander oil
органолептичні,
organoleptic
фізико-хімічні та спектрофотометричні показники, жирнокислотний та ацилгліцериновий склад
physico-chemical spectrophotometry indicators
жирнокислотний та ацилгліцериновий склад
fatty acid and acylglycerol composition
Дата публікації: 2017
Видавництво: Аграрний університет Грузії
Бібліографічний опис: Kalyna V.S. Feasibilty study of the technology of fatty coriander oil complex processing / V.S. Kalyna, M.V. Lytsenko, M.M. Kharytonov // Journal: Annals of Agrarian Science, 2017. – P. 1-6 - Режим доступу: http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/1154
Короткий огляд (реферат): У представленій роботі визначено органолептичні, фізико-хімічні та спектрофотометричні показники нерафінованої та рафінованої жирної коріандрової олії. В рафінованій олії виявлені фізіологічно активні речовини (ненасичені жирні кислоти, бета-каротин, фосфоліпіди, хлорофіли). Встановлено вміст жирнокислотного та ацилгліцеринового складу у цільових (рідкій та напівтвердій) фракціях рафінованої олії. Проведено порівняльну характеристику показників рафінованої олії, одержаної різними способами. Розроблено технологічну схему комплексної переробки жирної коріандрової олії, що включає екстракційну рафінацію і фракційну кристалізацію Organoleptic, physico-chemical and spectro-photometric properties for unrefined and refined fatty coriander oil are determined in the present study. Physiologically active substances (unsaturated fatty acids, betacarotenes, phospholipids and chlorophylls) were identified. Fatty acid and acylglycerol content in the whole fractions (liquid and semi-solid) was determined. Characterization and comparison of properties of refined oil obtained with different techniques was performed. Developed scientifically justified method of FCO refining extraction with 96 % ethyl alcohol allows to decrease the content of FFA from 16.47 mg КОН/g to 0,38 mg КОН/g
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/1154
ISSN: 1512-1887
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації в наукометричній базі Web of Science

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
ОПУБЛИКОВАН_СТАТЬЯ.pdf732,34 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.