Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/11645
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Дяченко, Євген Вікторович | - |
dc.contributor.author | Diachenko, Yevhen Viktorovych | - |
dc.date.accessioned | 2025-04-11T06:47:48Z | - |
dc.date.available | 2025-04-11T06:47:48Z | - |
dc.date.issued | 2024 | - |
dc.identifier.citation | Дяченко Є. В. Оптимізація елементів технології вирощування гарбузів в умовах фермерського господарства «Тандем Агро» Павлоградського району Дніпропетровської області :пояснювальна записка до дипломної роботи ОС «Магістр»: 201 Агрономія / Дяченко Євген Вікторович ; наук. Керівник Зайцева Ірина ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Агрономічний факультет, Кафедра агрохімії– Дніпро, 2024. – 62 с. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/11645 | uk |
dc.identifier.uri | https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/11645 | - |
dc.description.abstract | Гарбуз є цінною культурою, яку вирощують для використання як кормову, харчову та технічну рослину. Завдяки високому вмісту вуглеводів, вітамінів і мінеральних солей, гарбуз перевершує багато інших овочів і фруктів, що робить його важливою сировиною для консервної промисловості. Відомі також лікувальні властивості цієї культури. Плоди гарбуза містять низький рівень органічних кислот і клітковини, проте багаті на пектин і калійні солі, які сприяють підтриманню лужного балансу крові, знижують кислотність шлункового соку та стимулюють обмінні процеси в організмі. Harbuz ye tsinnoiu kulturoiu, yaku vyroshchuiut dlia vykorystannia yak kormovu, kharchovu ta tekhnichnu roslynu. Zavdiaky vysokomu vmistu vuhlevodiv, vitaminiv i mineralnykh solei, harbuz perevershuie bahato inshykh ovochiv i fruktiv, shcho robyt yoho vazhlyvoiu syrovynoiu dlia konservnoi promyslovosti. Vidomi takozh likuvalni vlastyvosti tsiiei kultury. Plody harbuza mistiat nyzkyi riven orhanichnykh kyslot i klitkovyny, prote bahati na pektyn i kaliini soli, yaki spryiaiut pidtrymanniu luzhnoho balansu krovi, znyzhuiut kyslotnist shlunkovoho soku ta stymuliuiut obminni protsesy v orhanizmi. | uk |
dc.language.iso | uk | uk |
dc.publisher | Дніпровський державний аграрно-економічний університет | uk |
dc.subject | ФГ «Тандем Агро» | uk |
dc.subject | FH «Tandem Ahro» | uk |
dc.subject | гарбуз | uk |
dc.subject | harbuz | uk |
dc.subject | добрива | uk |
dc.subject | dobryva | uk |
dc.subject | корм | uk |
dc.subject | korm | uk |
dc.subject | насіння | uk |
dc.subject | nasinnia | uk |
dc.title | Оптимізація елементів технології вирощування гарбузів в умовах фермерського господарства «Тандем Агро» Павлоградського району Дніпропетровської області | uk |
dc.title.alternative | Optymizatsiia elementiv tekhnolohii vyroshchuvannia harbuziv v umovakh fermerskoho hospodarstva «Tandem Ahro» Pavlohradskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti | uk |
dc.type | Other | uk |
Розташовується у зібраннях: | Кафедра агрохімії. Магістри |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Дяченко Є. В..pdf | 579,01 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.