Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/11645
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorДяченко, Євген Вікторович-
dc.contributor.authorDiachenko, Yevhen Viktorovych-
dc.date.accessioned2025-04-11T06:47:48Z-
dc.date.available2025-04-11T06:47:48Z-
dc.date.issued2024-
dc.identifier.citationДяченко Є. В. Оптимізація елементів технології вирощування гарбузів в умовах фермерського господарства «Тандем Агро» Павлоградського району Дніпропетровської області :пояснювальна записка до дипломної роботи ОС «Магістр»: 201 Агрономія / Дяченко Євген Вікторович ; наук. Керівник Зайцева Ірина ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Агрономічний факультет, Кафедра агрохімії– Дніпро, 2024. – 62 с. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/11645uk
dc.identifier.urihttps://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/11645-
dc.description.abstractГарбуз є цінною культурою, яку вирощують для використання як кормову, харчову та технічну рослину. Завдяки високому вмісту вуглеводів, вітамінів і мінеральних солей, гарбуз перевершує багато інших овочів і фруктів, що робить його важливою сировиною для консервної промисловості. Відомі також лікувальні властивості цієї культури. Плоди гарбуза містять низький рівень органічних кислот і клітковини, проте багаті на пектин і калійні солі, які сприяють підтриманню лужного балансу крові, знижують кислотність шлункового соку та стимулюють обмінні процеси в організмі. Harbuz ye tsinnoiu kulturoiu, yaku vyroshchuiut dlia vykorystannia yak kormovu, kharchovu ta tekhnichnu roslynu. Zavdiaky vysokomu vmistu vuhlevodiv, vitaminiv i mineralnykh solei, harbuz perevershuie bahato inshykh ovochiv i fruktiv, shcho robyt yoho vazhlyvoiu syrovynoiu dlia konservnoi promyslovosti. Vidomi takozh likuvalni vlastyvosti tsiiei kultury. Plody harbuza mistiat nyzkyi riven orhanichnykh kyslot i klitkovyny, prote bahati na pektyn i kaliini soli, yaki spryiaiut pidtrymanniu luzhnoho balansu krovi, znyzhuiut kyslotnist shlunkovoho soku ta stymuliuiut obminni protsesy v orhanizmi.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherДніпровський державний аграрно-економічний університетuk
dc.subjectФГ «Тандем Агро»uk
dc.subjectFH «Tandem Ahro»uk
dc.subjectгарбузuk
dc.subjectharbuzuk
dc.subjectдобриваuk
dc.subjectdobryvauk
dc.subjectкормuk
dc.subjectkormuk
dc.subjectнасінняuk
dc.subjectnasinniauk
dc.titleОптимізація елементів технології вирощування гарбузів в умовах фермерського господарства «Тандем Агро» Павлоградського району Дніпропетровської областіuk
dc.title.alternativeOptymizatsiia elementiv tekhnolohii vyroshchuvannia harbuziv v umovakh fermerskoho hospodarstva «Tandem Ahro» Pavlohradskoho raionu Dnipropetrovskoi oblastiuk
dc.typeOtheruk
Розташовується у зібраннях:Кафедра агрохімії. Магістри

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Дяченко Є. В..pdf579,01 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.