Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/11735
Назва: | Оптимізація елементів технології захисту цибулі ріпчастої від шкідливої ентомофауни в умовах товариства з обмеженою відповідальністю «Божий Дар Агро» Кам’янського району Дніпропетровської області |
Інші назви: | Optymizatsiia elementiv tekhnolohii zakhystu tsybuli ripchastoi vid shkidlyvoi entomofauny v umovakh tovarystva z obmezhenoiu vidpovidalnistiu «Bozhyi Dar Ahro» Kamianskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti |
Автори: | Хайдаров, Гліб Олегович Khaidarov, Hlib Olehovych |
Ключові слова: | ґрунт grunt цибуля ріпчаста ентомофауна entomofauna інсектициди insektytsydy врожай vrozhai |
Дата публікації: | 2024 |
Видавництво: | Дніпровський державний аграрно-економічний університет |
Бібліографічний опис: | Хайдаров Г. О. Оптимізація елементів технології захисту цибулі ріпчастої від шкідливої ентомофауни в умовах товариства з обмеженою відповідальністю «Божий Дар Агро» Кам’янського району Дніпропетровської області: пояснювальна записка до дипломної роботи ОС «Магістр»: 201 Агрономія / Хайдаров Гліб Олегович; наук. Керівник Черних Світлана ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Агрономічний факультет, Кафедра агрохімії– Дніпро, 2024. – 58 с. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/11735 |
Короткий огляд (реферат): | Цибуля – необхідний продукт у раціоні людини, і практично кожна перша страва не обходиться без цього овочу, тому і встановлений високий обсяг її вживання – 10 кг в рік для кожного. Цибуля містить і білкові речовини, і ефірні олії, і цукри, і кислоти, і вітаміни, і флавоноїди. Вживати цибулю можна і в свіжому вигляді – у салати, до перших страв, до сала, і обробленому виді (тушкованому, жареному, вареному вигляді) – як в засмажці, так і припущеному стані (за ощадливого обробітку для збереження корисних часток), а також і в сушеному – для закладання в паперові пакети зі стравами швидкого приготування. Tsybulia – neobkhidnyi produkt u ratsioni liudyny, i praktychno kozhna persha strava ne obkhodytsia bez tsoho ovochu, tomu i vstanovlenyi vysokyi obsiah yii vzhyvannia – 10 kh v rik dlia kozhnoho. Tsybulia mistyt i bilkovi rechovyny, i efirni olii, i tsukry, i kysloty, i vitaminy, i flavonoidy. Vzhyvaty tsybuliu mozhna i v svizhomu vyhliadi – u salaty, do pershykh strav, do sala, i obroblenomu vydi (tushkovanomu, zharenomu, varenomu vyhliadi) – yak v zasmazhtsi, tak i prypushchenomu stani (za oshchadlyvoho obrobitku dlia zberezhennia korysnykh chastok), a takozh i v sushenomu – dlia zakladannia v paperovi pakety zi stravamy shvydkoho pryhotuvannia. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/11735 |
Розташовується у зібраннях: | Кафедра агрохімії. Магістри |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Хайдаров Г. О..pdf | 865,8 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.