Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12325
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorБабенко, Дмитро Олексійович-
dc.contributor.authorBabenko, Dmytro Oleksiiovych-
dc.date.accessioned2025-08-26T07:42:37Z-
dc.date.available2025-08-26T07:42:37Z-
dc.date.issued2025-
dc.identifier.citationБабенко Д. О. Удосконалення технології виробництва крупи гречаної, що не потребує варіння : пояснювальна записка до дипломної роботи ОС «Бакалавр» : 181, Харчові технології / Бабенко Дмитро Олексійович; наук. керівник Тимчак Дмитро; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Інженерно-технологічний факультет, Кафедра харчових технологій. – Дніпро, 2025. – 64 с. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12325uk
dc.identifier.urihttps://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12325-
dc.description.abstractОб’єкт дослідження: технологія виробництва крупи. Метою роботи є розробка нових технологічних режимів для виробництва крупи гречаної, що не потребує варіння. Методи дослідження: Технічний аналіз зерна гречки проводили відповідно до ДСТУ 3768:2019 «Зерно. Загальні технічні умови». Визначення бур'янів, зернових домішок та крупності зерна – за ДСТУ ISO 7970:2007 «Зерно. Визначення домішок». Визначення зараженості та пошкодження зерна шкідниками – за ДСТУ ISO 6322:2003 «Зерно. Методи визначення шкідників». Визначення запаху та кольору зерна – відповідно до методичних рекомендацій, що відповідають ДСТУ ISO 8589:2010 (для оцінки запаху) та ДСТУ ISO 7724 (для оцінки кольору). Визначення вологості зерна – за ДСТУ ISO 712:2000 «Зерно. Метод визначення вологості». Технологічні результати переробки зерна на крупу оцінювали за загальноприйнятими показниками: коефіцієнту лущення; виходу цілого ядра (крупи ядриці); виходу дробленого ядра (проділу). Obiekt doslidzhennia: tekhnolohiia vyrobnytstva krupy. Metoiu roboty ye rozrobka novykh tekhnolohichnykh rezhymiv dlia vyrobnytstva krupy hrechanoi, shcho ne potrebuie varinnia. Metody doslidzhennia: Tekhnichnyi analiz zerna hrechky provodyly vidpovidno do DSTU 3768:2019 «Zerno. Zahalni tekhnichni umovy». Vyznachennia burianiv, zernovykh domishok ta krupnosti zerna – za DSTU ISO 7970:2007 «Zerno. Vyznachennia domishok». Vyznachennia zarazhenosti ta poshkodzhennia zerna shkidnykamy – za DSTU ISO 6322:2003 «Zerno. Metody vyznachennia shkidnykiv». Vyznachennia zapakhu ta koloru zerna – vidpovidno do metodychnykh rekomendatsii, shcho vidpovidaiut DSTU ISO 8589:2010 (dlia otsinky zapakhu) ta DSTU ISO 7724 (dlia otsinky koloru). Vyznachennia volohosti zerna – za DSTU ISO 712:2000 «Zerno. Metod vyznachennia volohosti». Tekhnolohichni rezultaty pererobky zerna na krupu otsiniuvaly za zahalnopryiniatymy pokaznykamy: koefitsiientu lushchennia; vykhodu tsiloho yadra (krupy yadrytsi); vykhodu droblenoho yadra (prodilu).uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherДніпровський державний аграрно-економічний університетuk
dc.subjectгречкаuk
dc.subjecthrechkauk
dc.subjectгречана крупаuk
dc.subjecthrechana krupauk
dc.subjectкрупа, що не потребує варінняuk
dc.subjectkrupa, shcho ne potrebuie varinniauk
dc.subjectповітряна крупаuk
dc.subjectpovitriana krupauk
dc.subjectхарчові концентратиuk
dc.subjectkharchovi kontsentratyuk
dc.titleУдосконалення технології виробництва крупи гречаної, що не потребує варінняuk
dc.title.alternativeUdoskonalennia tekhnolohii vyrobnytstva krupy hrechanoi, shcho ne potrebuie varinniauk
dc.typeOtheruk
Розташовується у зібраннях:Кафедра харчових технологій. Бакалаври

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Бабенко Д. О..pdf1,31 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.