Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12345
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Драюк, Всеволод Сергійович | - |
dc.contributor.author | Draiuk, Vsevolod Serhiiovych | - |
dc.date.accessioned | 2025-08-28T06:20:14Z | - |
dc.date.available | 2025-08-28T06:20:14Z | - |
dc.date.issued | 2025 | - |
dc.identifier.citation | Драюк В. С. Обґрунтування технології виробництва напоїв безалкогольних з використанням безглютенової рослинної сировини : пояснювальна записка до дипломної роботи ОС «Бакалавр» : 181, Харчові технології / Драюк Всеволод Сергійович; наук. керівник Ковальова Олена; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Інженерно-технологічний факультет, Кафедра харчових технологій. – Дніпро, 2025. – 69 с. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12345 | uk |
dc.identifier.uri | https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12345 | - |
dc.description.abstract | Метою роботи є розробка квасу на основі безглютенового гречаного солоду. Об'єктом дослідження є технологія виробництва безглютенового квасу та гречаного солоду. Предметом дослідження є органолептичні і фізико-хімічні показники гречаного квасу. Сучасні тренди в харчуванні підкреслюють зростаючу популярність функціональних і спеціалізованих продуктів, серед яких особливе місце посідає сегмент «глютен-фрі». Гречана крупа, яка багата на мікроелементи та не містить глютену, є цінним сировинним джерелом для створення таких продуктів. Квас – традиційний напій слов'янської кухні, відомий своїми освіжаючими та корисними властивостями, – може бути адаптований до сучасних вимог завдяки використанню безглютенової сировини, такої як гречка. Цей підхід дає змогу не тільки зберегти унікальні смакові характеристики продукту, а й розширити його цільову аудиторію, включно з людьми з чутливістю до глютену. Metoiu roboty ye rozrobka kvasu na osnovi bezghliutenovoho hrechanoho solodu. Obiektom doslidzhennia ye tekhnolohiia vyrobnytstva bezghliutenovoho kvasu ta hrechanoho solodu. Predmetom doslidzhennia ye orhanoleptychni i fizyko-khimichni pokaznyky hrechanoho kvasu. Suchasni trendy v kharchuvanni pidkresliuiut zrostaiuchu populiarnist funktsionalnykh i spetsializovanykh produktiv, sered yakykh osoblyve mistse posidaie sehment «hliuten-fri». Hrechana krupa, yaka bahata na mikroelementy ta ne mistyt hliutenu, ye tsinnym syrovynnym dzherelom dlia stvorennia takykh produktiv. Kvas – tradytsiinyi napii slovianskoi kukhni, vidomyi svoimy osvizhaiuchymy ta korysnymy vlastyvostiamy, – mozhe buty adaptovanyi do suchasnykh vymoh zavdiaky vykorystanniu bezghliutenovoi syrovyny, takoi yak hrechka. Tsei pidkhid daie zmohu ne tilky zberehty unikalni smakovi kharakterystyky produktu, a y rozshyryty yoho tsilovu audytoriiu, vkliuchno z liudmy z chutlyvistiu do hliutenu. | uk |
dc.language.iso | uk | uk |
dc.publisher | Дніпровський державний аграрно-економічний університет | uk |
dc.subject | квас | uk |
dc.subject | kvas | uk |
dc.subject | глютен | uk |
dc.subject | hliuten | uk |
dc.subject | гречаний солод | uk |
dc.subject | hrechanyi solod | uk |
dc.subject | безалкогольні напаї | uk |
dc.subject | bezalkoholni napai | uk |
dc.subject | безглютенова рослинна сировина | uk |
dc.subject | bezghliutenova roslynna syrovyna | uk |
dc.title | Обґрунтування технології виробництва напоїв безалкогольних з використанням безглютенової рослинної сировини | uk |
dc.title.alternative | Obgruntuvannia tekhnolohii vyrobnytstva napoiv bezalkoholnykh z vykorystanniam bezghliutenovoi roslynnoi syrovyny | uk |
dc.type | Other | uk |
Розташовується у зібраннях: | Кафедра харчових технологій. Бакалаври |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Драюк В. С..pdf | 1,47 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.