Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12362
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorКаплун, Яна Кирилівна-
dc.contributor.authorKaplun, Yana Kyrylivna-
dc.date.accessioned2025-08-29T07:14:06Z-
dc.date.available2025-08-29T07:14:06Z-
dc.date.issued2025-
dc.identifier.citationКаплун Я. К. Обґрунтування технології виробництва виробів ковбасних збагачених овочевими наповнювачами : пояснювальна записка до дипломної роботи ОС «Бакалавр» : 181, Харчові технології / Каплун Яна Кирилівна; наук. керівник Кошулько Віталій; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Інженерно-технологічний факультет, Кафедра харчових технологій. – Дніпро, 2025. – 65 с. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12362uk
dc.identifier.urihttps://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12362-
dc.description.abstractУ кваліфікаційній роботі розглянуто питання удосконалення технології виробництва ковбасних виробів шляхом збагачення їх овочевими наповнювачами. У роботі проаналізовано властивості овочевих наповнювачів та їх вплив на якість, безпечність, структуру і споживчі характеристики готової продукції. Проведено експериментальні дослідження щодо оптимального вмісту овочевих добавок, їх взаємодії з основними інгредієнтами фаршу та умов термічної обробки. У результаті дослідження обґрунтовано доцільність використання овочевих наповнювачів у виробництві варених ковбас, що дозволяє не лише знизити витрати м’ясної сировини, а й підвищити біологічну цінність продукції, розширити її асортимент та покращити естетичні властивості. U kvalifikatsiinii roboti rozghlianuto pytannia udoskonalennia tekhnolohii vyrobnytstva kovbasnykh vyrobiv shliakhom zbahachennia yikh ovochevymy napovniuvachamy. U roboti proanalizovano vlastyvosti ovochevykh napovniuvachiv ta yikh vplyv na yakist, bezpechnist, strukturu i spozhyvchi kharakterystyky hotovoi produktsii. Provedeno eksperymentalni doslidzhennia shchodo optymalnoho vmistu ovochevykh dobavok, yikh vzaiemodii z osnovnymy inhrediientamy farshu ta umov termichnoi obrobky. U rezultati doslidzhennia obgruntovano dotsilnist vykorystannia ovochevykh napovniuvachiv u vyrobnytstvi varenykh kovbas, shcho dozvoliaie ne lyshe znyzyty vytraty miasnoi syrovyny, a y pidvyshchyty biolohichnu tsinnist produktsii, rozshyryty yii asortyment ta pokrashchyty estetychni vlastyvosti.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherДніпровський державний аграрно-економічний університетuk
dc.subjectковбасні виробиuk
dc.subjectkovbasni vyrobyuk
dc.subjectовочеві наповнювачіuk
dc.subjectovochevi napovniuvachiuk
dc.subjectфункціональні добавкиuk
dc.subjectfunktsionalni dobavkyuk
dc.subjectм’ясна продукціяuk
dc.subjectmiasna produktsiiauk
dc.subjectорганолептичні властивостіuk
dc.subjectorhanoleptychni vlastyvostiuk
dc.subjectтермічна обробкаuk
dc.subjecttermichna obrobkauk
dc.titleОбґрунтування технології виробництва виробів ковбасних збагачених овочевими наповнювачамиuk
dc.title.alternativeObgruntuvannia tekhnolohii vyrobnytstva vyrobiv kovbasnykh zbahachenykh ovochevymy napovniuvachamyuk
dc.typeOtheruk
Розташовується у зібраннях:Кафедра харчових технологій. Бакалаври

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Каплун Я. К..pdf1,43 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.