Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12362
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Каплун, Яна Кирилівна | - |
dc.contributor.author | Kaplun, Yana Kyrylivna | - |
dc.date.accessioned | 2025-08-29T07:14:06Z | - |
dc.date.available | 2025-08-29T07:14:06Z | - |
dc.date.issued | 2025 | - |
dc.identifier.citation | Каплун Я. К. Обґрунтування технології виробництва виробів ковбасних збагачених овочевими наповнювачами : пояснювальна записка до дипломної роботи ОС «Бакалавр» : 181, Харчові технології / Каплун Яна Кирилівна; наук. керівник Кошулько Віталій; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Інженерно-технологічний факультет, Кафедра харчових технологій. – Дніпро, 2025. – 65 с. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12362 | uk |
dc.identifier.uri | https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12362 | - |
dc.description.abstract | У кваліфікаційній роботі розглянуто питання удосконалення технології виробництва ковбасних виробів шляхом збагачення їх овочевими наповнювачами. У роботі проаналізовано властивості овочевих наповнювачів та їх вплив на якість, безпечність, структуру і споживчі характеристики готової продукції. Проведено експериментальні дослідження щодо оптимального вмісту овочевих добавок, їх взаємодії з основними інгредієнтами фаршу та умов термічної обробки. У результаті дослідження обґрунтовано доцільність використання овочевих наповнювачів у виробництві варених ковбас, що дозволяє не лише знизити витрати м’ясної сировини, а й підвищити біологічну цінність продукції, розширити її асортимент та покращити естетичні властивості. U kvalifikatsiinii roboti rozghlianuto pytannia udoskonalennia tekhnolohii vyrobnytstva kovbasnykh vyrobiv shliakhom zbahachennia yikh ovochevymy napovniuvachamy. U roboti proanalizovano vlastyvosti ovochevykh napovniuvachiv ta yikh vplyv na yakist, bezpechnist, strukturu i spozhyvchi kharakterystyky hotovoi produktsii. Provedeno eksperymentalni doslidzhennia shchodo optymalnoho vmistu ovochevykh dobavok, yikh vzaiemodii z osnovnymy inhrediientamy farshu ta umov termichnoi obrobky. U rezultati doslidzhennia obgruntovano dotsilnist vykorystannia ovochevykh napovniuvachiv u vyrobnytstvi varenykh kovbas, shcho dozvoliaie ne lyshe znyzyty vytraty miasnoi syrovyny, a y pidvyshchyty biolohichnu tsinnist produktsii, rozshyryty yii asortyment ta pokrashchyty estetychni vlastyvosti. | uk |
dc.language.iso | uk | uk |
dc.publisher | Дніпровський державний аграрно-економічний університет | uk |
dc.subject | ковбасні вироби | uk |
dc.subject | kovbasni vyroby | uk |
dc.subject | овочеві наповнювачі | uk |
dc.subject | ovochevi napovniuvachi | uk |
dc.subject | функціональні добавки | uk |
dc.subject | funktsionalni dobavky | uk |
dc.subject | м’ясна продукція | uk |
dc.subject | miasna produktsiia | uk |
dc.subject | органолептичні властивості | uk |
dc.subject | orhanoleptychni vlastyvosti | uk |
dc.subject | термічна обробка | uk |
dc.subject | termichna obrobka | uk |
dc.title | Обґрунтування технології виробництва виробів ковбасних збагачених овочевими наповнювачами | uk |
dc.title.alternative | Obgruntuvannia tekhnolohii vyrobnytstva vyrobiv kovbasnykh zbahachenykh ovochevymy napovniuvachamy | uk |
dc.type | Other | uk |
Розташовується у зібраннях: | Кафедра харчових технологій. Бакалаври |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Каплун Я. К..pdf | 1,43 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.