Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12396
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorКоршунов, Ростислав Дмитрович-
dc.contributor.authorKorshunov, Rostyslav Dmytrovych-
dc.date.accessioned2025-09-02T06:04:50Z-
dc.date.available2025-09-02T06:04:50Z-
dc.date.issued2025-
dc.identifier.citationКоршунов Р. Д. Обґрунтування технології виробництва печива цукрового із додаванням продуктів переробки насіння амаранту : пояснювальна записка до дипломної роботи ОС «Бакалавр» : 181, Харчові технології / Коршунов Ростислав Дмитрович; наук. керівник Сова Наталія; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Інженерно-технологічний факультет, Кафедра харчових технологій. – Дніпро, 2025. – 69 с. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12396uk
dc.identifier.urihttps://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12396-
dc.description.abstractУ представленій роботі висвітлено актуальні стратегії виробництва харчових продуктів із підвищеними поживними, біологічними та оздоровчими властивостями, з акцентом на використання нетрадиційної сировини. Особливу увагу приділено амаранту як перспективному компоненту у складі рецептур борошняних кондитерських виробів, зокрема печива цукрового. Обґрунтовано доцільність застосування продуктів переробки насіння амаранту – борошна, крупи, пластівців і повітряного зерна – як часткової заміни пшеничного борошна з метою підвищення поживної цінності готової продукції. Проведено аналіз сучасного стану виробництва та асортименту амарантових продуктів в Україні та Болгарії, із зазначенням географії розташування підприємств та розподілу продукції за видами. В Україні найбільше виготовляють амарантової олії, борошна та круп, водночас органічний сектор становить 9,2 % загального асортименту. U predstavlenii roboti vysvitleno aktualni stratehii vyrobnytstva kharchovykh produktiv iz pidvyshchenymy pozhyvnymy, biolohichnymy ta ozdorovchymy vlastyvostiamy, z aktsentom na vykorystannia netradytsiinoi syrovyny. Osoblyvu uvahu prydileno amarantu yak perspektyvnomu komponentu u skladi retseptur boroshnianykh kondyterskykh vyrobiv, zokrema pechyva tsukrovoho. Obgruntovano dotsilnist zastosuvannia produktiv pererobky nasinnia amarantu – boroshna, krupy, plastivtsiv i povitrianoho zerna – yak chastkovoi zaminy pshenychnoho boroshna z metoiu pidvyshchennia pozhyvnoi tsinnosti hotovoi produktsii. Provedeno analiz suchasnoho stanu vyrobnytstva ta asortymentu amarantovykh produktiv v Ukraini ta Bolharii, iz zaznachenniam heohrafii roztashuvannia pidpryiemstv ta rozpodilu produktsii za vydamy. V Ukraini naibilshe vyhotovliaiut amarantovoi olii, boroshna ta krup, vodnochas orhanichnyi sektor stanovyt 9,2 % zahalnoho asortymentu.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherДніпровський державний аграрно-економічний університетuk
dc.subjectпечиво цукровеuk
dc.subjectpechyvo tsukroveuk
dc.subjectборошно амарантовеuk
dc.subjectboroshno amarantoveuk
dc.subjectкрупа амарантоваuk
dc.subjectkrupa amarantovauk
dc.subjectпластівці амарантовіuk
dc.subjectplastivtsi amarantoviuk
dc.subjectповітряний амарантuk
dc.subjectpovitrianyi amarantuk
dc.titleОбґрунтування технології виробництва печива цукрового із додаванням продуктів переробки насіння амарантуuk
dc.title.alternativeObgruntuvannia tekhnolohii vyrobnytstva pechyva tsukrovoho iz dodavanniam produktiv pererobky nasinnia amarantuuk
dc.typeOtheruk
Розташовується у зібраннях:Кафедра харчових технологій. Бакалаври

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Коршунов Р. Д..pdf2,22 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.