Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12604Повний запис метаданих
| Поле DC | Значення | Мова |
|---|---|---|
| dc.contributor.author | Костюк, Катерина Ігорівна | - |
| dc.contributor.author | Kostiuk, Kateryna Ihorivna | - |
| dc.date.accessioned | 2025-09-24T06:37:34Z | - |
| dc.date.available | 2025-09-24T06:37:34Z | - |
| dc.date.issued | 2025 | - |
| dc.identifier.citation | Костюк К. І. Обґрунтування технології виробництва печива збагаченого нетрадиційною рослинною сировиною : пояснювальна записка до дипломної роботи ОС «Бакалавр» : 181, Харчові технології / Костюк Катерина Ігорівна; наук. керівник Гезь Яна; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Інженерно-технологічний факультет, Кафедра харчових технологій. – Дніпро, 2025. – 64 с. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12604 | uk |
| dc.identifier.uri | https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12604 | - |
| dc.description.abstract | Об’єкт дослідження – технологія виробництва печива цукрового. Метою роботи є розроблення рецептури печива на основі нетрадиційних видів рослинної сировини. У зв’язку зі зростанням чисельності населення та збільшенням кількості людей, які страждають на лактозну непереносимість, зростає потреба у вдосконаленні рецептур харчових продуктів. Найчастіше при виробництві борошняних кондитерських виробів застосовується пшеничне борошно, що значно обмежує можливості споживання для осіб із непереносимістю лактози та глютену. Це зумовлює актуальність створення альтернативної рецептури цукрового печива із застосуванням нетипової рослинної сировини, яка б не лише відповідала дієтичним вимогам, але й збагачувала раціон корисними речовинами. Obiekt doslidzhennia – tekhnolohiia vyrobnytstva pechyva tsukrovoho. Metoiu roboty ye rozroblennia retseptury pechyva na osnovi netradytsiinykh vydiv roslynnoi syrovyny. U zviazku zi zrostanniam chyselnosti naselennia ta zbilshenniam kilkosti liudei, yaki strazhdaiut na laktoznu neperenosymist, zrostaie potreba u vdoskonalenni retseptur kharchovykh produktiv. Naichastishe pry vyrobnytstvi boroshnianykh kondyterskykh vyrobiv zastosovuietsia pshenychne boroshno, shcho znachno obmezhuie mozhlyvosti spozhyvannia dlia osib iz neperenosymistiu laktozy ta hliutenu. Tse zumovliuie aktualnist stvorennia alternatyvnoi retseptury tsukrovoho pechyva iz zastosuvanniam netypovoi roslynnoi syrovyny, yaka b ne lyshe vidpovidala diietychnym vymoham, ale y zbahachuvala ratsion korysnymy rechovynamy. | uk |
| dc.language.iso | uk | uk |
| dc.publisher | Дніпровський державний аграрно-економічний університет | uk |
| dc.subject | печиво | uk |
| dc.subject | pechyvo | uk |
| dc.subject | технологічний процес | uk |
| dc.subject | tekhnolohichnyi protses | uk |
| dc.subject | нетрадиційна сировина | uk |
| dc.subject | netradytsiina syrovyna | uk |
| dc.subject | синя матча | uk |
| dc.subject | synia matcha | uk |
| dc.subject | рожева матча | uk |
| dc.subject | rozheva matcha | uk |
| dc.title | Обґрунтування технології виробництва печива збагаченого нетрадиційною рослинною сировиною | uk |
| dc.title.alternative | Obgruntuvannia tekhnolohii vyrobnytstva pechyva zbahachenoho netradytsiinoiu roslynnoiu syrovynoiu | uk |
| dc.type | Other | uk |
| Розташовується у зібраннях: | Кафедра харчових технологій. Бакалаври | |
Файли цього матеріалу:
| Файл | Опис | Розмір | Формат | |
|---|---|---|---|---|
| Костюк К. І..pdf | 1,7 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.
