Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12604
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorКостюк, Катерина Ігорівна-
dc.contributor.authorKostiuk, Kateryna Ihorivna-
dc.date.accessioned2025-09-24T06:37:34Z-
dc.date.available2025-09-24T06:37:34Z-
dc.date.issued2025-
dc.identifier.citationКостюк К. І. Обґрунтування технології виробництва печива збагаченого нетрадиційною рослинною сировиною : пояснювальна записка до дипломної роботи ОС «Бакалавр» : 181, Харчові технології / Костюк Катерина Ігорівна; наук. керівник Гезь Яна; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Інженерно-технологічний факультет, Кафедра харчових технологій. – Дніпро, 2025. – 64 с. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12604uk
dc.identifier.urihttps://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12604-
dc.description.abstractОб’єкт дослідження – технологія виробництва печива цукрового. Метою роботи є розроблення рецептури печива на основі нетрадиційних видів рослинної сировини. У зв’язку зі зростанням чисельності населення та збільшенням кількості людей, які страждають на лактозну непереносимість, зростає потреба у вдосконаленні рецептур харчових продуктів. Найчастіше при виробництві борошняних кондитерських виробів застосовується пшеничне борошно, що значно обмежує можливості споживання для осіб із непереносимістю лактози та глютену. Це зумовлює актуальність створення альтернативної рецептури цукрового печива із застосуванням нетипової рослинної сировини, яка б не лише відповідала дієтичним вимогам, але й збагачувала раціон корисними речовинами. Obiekt doslidzhennia – tekhnolohiia vyrobnytstva pechyva tsukrovoho. Metoiu roboty ye rozroblennia retseptury pechyva na osnovi netradytsiinykh vydiv roslynnoi syrovyny. U zviazku zi zrostanniam chyselnosti naselennia ta zbilshenniam kilkosti liudei, yaki strazhdaiut na laktoznu neperenosymist, zrostaie potreba u vdoskonalenni retseptur kharchovykh produktiv. Naichastishe pry vyrobnytstvi boroshnianykh kondyterskykh vyrobiv zastosovuietsia pshenychne boroshno, shcho znachno obmezhuie mozhlyvosti spozhyvannia dlia osib iz neperenosymistiu laktozy ta hliutenu. Tse zumovliuie aktualnist stvorennia alternatyvnoi retseptury tsukrovoho pechyva iz zastosuvanniam netypovoi roslynnoi syrovyny, yaka b ne lyshe vidpovidala diietychnym vymoham, ale y zbahachuvala ratsion korysnymy rechovynamy.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherДніпровський державний аграрно-економічний університетuk
dc.subjectпечивоuk
dc.subjectpechyvouk
dc.subjectтехнологічний процесuk
dc.subjecttekhnolohichnyi protsesuk
dc.subjectнетрадиційна сировинаuk
dc.subjectnetradytsiina syrovynauk
dc.subjectсиня матчаuk
dc.subjectsynia matchauk
dc.subjectрожева матчаuk
dc.subjectrozheva matchauk
dc.titleОбґрунтування технології виробництва печива збагаченого нетрадиційною рослинною сировиноюuk
dc.title.alternativeObgruntuvannia tekhnolohii vyrobnytstva pechyva zbahachenoho netradytsiinoiu roslynnoiu syrovynoiuuk
dc.typeOtheruk
Розташовується у зібраннях:Кафедра харчових технологій. Бакалаври

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Костюк К. І..pdf1,7 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.