Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12640| Title: | Обґрунтування технології виробництва чипсів картопляних із застосуванням лактулози |
| Other Titles: | Obgruntuvannia tekhnolohii vyrobnytstva chypsiv kartoplianykh iz zastosuvanniam laktulozy |
| Authors: | Черняк, Віктор Вікторович Cherniak, Viktor Viktorovych |
| Keywords: | пребіотики prebiotyky лактулоза laktuloza чіпси chipsy картопля kartoplia інноваційний продукт innovatsiinyi produkt |
| Issue Date: | 2025 |
| Publisher: | Дніпровський державний аграрно-економічний університет |
| Citation: | Черняк В. В. Обґрунтування технології виробництва чипсів картопляних із застосуванням лактулози : пояснювальна записка до дипломної роботи ОС «Бакалавр» : 181, Харчові технології / Черняк Віктор Вікторович; наук. керівник Калина Вікторія ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Інженерно-технологічний факультет, Кафедра харчових технологій. – Дніпро, 2025. – 74 с. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12640 |
| Abstract: | Об’єкт дослідження – технологія виробництва картопляних чіпсів з використанням пребіотичної речовини. Предмет дослідження – зв’язок показників якості вихідної сировини та технологічних параметрів процесу з якісними показниками отриманих чіпсів. Метою кваліфікаційної роботи є формування та оцінка споживчих властивостей картопляних чіпсів з використанням пребіотичної речовини. Снекові продукти наразі займають значне місце в раціоні людини. Остання оцінка ринку снеків показала зростання та розвиток цього сегмента, що підтверджується появою нових брендів, смаків, різноманітністю форм та розширенням асортименту, серед якого особливе місце займають картопляні чіпси. Попит на цей продукт наразі формується і з часом лише зростатиме. Obiekt doslidzhennia – tekhnolohiia vyrobnytstva kartoplianykh chipsiv z vykorystanniam prebiotychnoi rechovyny. Predmet doslidzhennia – zviazok pokaznykiv yakosti vykhidnoi syrovyny ta tekhnolohichnykh parametriv protsesu z yakisnymy pokaznykamy otrymanykh chipsiv. Metoiu kvalifikatsiinoi roboty ye formuvannia ta otsinka spozhyvchykh vlastyvostei kartoplianykh chipsiv z vykorystanniam prebiotychnoi rechovyny. Snekovi produkty narazi zaimaiut znachne mistse v ratsioni liudyny. Ostannia otsinka rynku snekiv pokazala zrostannia ta rozvytok tsoho sehmenta, shcho pidtverdzhuietsia poiavoiu novykh brendiv, smakiv, riznomanitnistiu form ta rozshyrenniam asortymentu, sered yakoho osoblyve mistse zaimaiut kartopliani chipsy. Popyt na tsei produkt narazi formuietsia i z chasom lyshe zrostatyme. |
| URI: | https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12640 |
| Appears in Collections: | Кафедра харчових технологій. Бакалаври |
Files in This Item:
| File | Description | Size | Format | |
|---|---|---|---|---|
| Черняк В. В..pdf | 1,47 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.
