Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12680
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorПетік, Ігор-
dc.contributor.authorPetik, Ihor-
dc.contributor.authorХареба, Олена-
dc.contributor.authorKhareba, Olena-
dc.contributor.authorЛиповий, Дмитро-
dc.contributor.authorLypovyi, Dmytro-
dc.contributor.authorЛипова, Юлія-
dc.contributor.authorLypova, Yulia-
dc.contributor.authorСушко, Лариса Федорівна-
dc.contributor.authorSushko, Larysa-
dc.contributor.authorАштаєва, Наталія-
dc.contributor.authorAshtaieva, Natalia-
dc.date.accessioned2025-10-03T14:21:56Z-
dc.date.available2025-10-03T14:21:56Z-
dc.date.issued2025-
dc.identifier.citationДослідження впливу показників якості ріпакової олії на термін придатності / І. П. Петік, О. В. Хареба, Д. В. Липовий, Ю. Ю. Липова, Л. Ф. Сушко, Н. Л. Аштаєва // Вісник аграрної науки / Національна академія аграрних наук України. – 2025. – Т. 103, № 4. – С. 47-55. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12680uk
dc.identifier.issnISSN 2308-9377-
dc.identifier.urihttps://agrovisnyk.com/index.php/agrovisnyk/article/view/2025_04_05-
dc.identifier.urihttps://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12680-
dc.description.abstractСкладено рівняння регресії, що описує залежність періоду індукції прискореного окиснення рафінованої ріпакової олії від двох чинників — продуктів окиснення і гідролізу. Визначено вплив суміші токоферолів на динаміку прискореного окиснення рафінованої ріпакової олії з різним умістом продуктів окиснення та гідро лізу. З’ясовано, що динаміка окиснення модельних зразків рафінованої ріпакової олії варіює залежно від концентрації пер винних продуктів окиснення та гідролізу. A regression equation was compiled, which described the depend ence of the induction period of accelerated oxidation of refined rapeseed oil on two fac tors — oxidation and hydrolysis products. The influence of a mixture of tocopherols on the dynamics of ac celerated oxidation of refined rapeseed oil with different contents of oxidation and hydrolysis products was determined. It was concluded that different dynamics of oxidation of its mod el samples depended on the concentration of primary oxidation and hydrolysis products. The presence of natural tocopherols as antioxidants negatively affected the rate of accumulation of peroxides, but the kinetic model of accelerated oxidation would be different for different initial compositions of samples. The results obtained can be used to optimize storage conditions and predict the shelf life of rapeseed oil.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherНаціональна академія аграрних наук Україниuk
dc.subjectріпакова оліяuk
dc.subjectRapeseed oiluk
dc.subjectокисненняuk
dc.subjectoxidationuk
dc.subjectгідролізuk
dc.subjecthydrol ysisuk
dc.subjectпероксидне числоuk
dc.subjectperoxide numberuk
dc.subjectперіод індукціїuk
dc.subjectinduction perioduk
dc.subjectантиоксидантиuk
dc.subjectantioxidantsuk
dc.subjectнатуральні токоферолиuk
dc.subjectnatural tocopherolsuk
dc.subjectокисна стабільністьuk
dc.subjectoxi dative stabilityuk
dc.subjectпрогнозування терміну придатностіuk
dc.subjectshelf life predictionuk
dc.titleДослідження впливу показників якості ріпакової олії на термін придатностіuk
dc.title.alternativeStudy of the impact of rapeseed oil quality indicators on shelf lifeuk
dc.typeArticleuk
dc.identifier.doiDOI: https://doi.org/10.31073/agrovisnyk202504-
Розташовується у зібраннях:Наукові статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
2025_Петік та ін. (Вісн агр науки).pdf612,83 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.