Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12680
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Петік, Ігор | - |
dc.contributor.author | Petik, Ihor | - |
dc.contributor.author | Хареба, Олена | - |
dc.contributor.author | Khareba, Olena | - |
dc.contributor.author | Липовий, Дмитро | - |
dc.contributor.author | Lypovyi, Dmytro | - |
dc.contributor.author | Липова, Юлія | - |
dc.contributor.author | Lypova, Yulia | - |
dc.contributor.author | Сушко, Лариса Федорівна | - |
dc.contributor.author | Sushko, Larysa | - |
dc.contributor.author | Аштаєва, Наталія | - |
dc.contributor.author | Ashtaieva, Natalia | - |
dc.date.accessioned | 2025-10-03T14:21:56Z | - |
dc.date.available | 2025-10-03T14:21:56Z | - |
dc.date.issued | 2025 | - |
dc.identifier.citation | Дослідження впливу показників якості ріпакової олії на термін придатності / І. П. Петік, О. В. Хареба, Д. В. Липовий, Ю. Ю. Липова, Л. Ф. Сушко, Н. Л. Аштаєва // Вісник аграрної науки / Національна академія аграрних наук України. – 2025. – Т. 103, № 4. – С. 47-55. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12680 | uk |
dc.identifier.issn | ISSN 2308-9377 | - |
dc.identifier.uri | https://agrovisnyk.com/index.php/agrovisnyk/article/view/2025_04_05 | - |
dc.identifier.uri | https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12680 | - |
dc.description.abstract | Складено рівняння регресії, що описує залежність періоду індукції прискореного окиснення рафінованої ріпакової олії від двох чинників — продуктів окиснення і гідролізу. Визначено вплив суміші токоферолів на динаміку прискореного окиснення рафінованої ріпакової олії з різним умістом продуктів окиснення та гідро лізу. З’ясовано, що динаміка окиснення модельних зразків рафінованої ріпакової олії варіює залежно від концентрації пер винних продуктів окиснення та гідролізу. A regression equation was compiled, which described the depend ence of the induction period of accelerated oxidation of refined rapeseed oil on two fac tors — oxidation and hydrolysis products. The influence of a mixture of tocopherols on the dynamics of ac celerated oxidation of refined rapeseed oil with different contents of oxidation and hydrolysis products was determined. It was concluded that different dynamics of oxidation of its mod el samples depended on the concentration of primary oxidation and hydrolysis products. The presence of natural tocopherols as antioxidants negatively affected the rate of accumulation of peroxides, but the kinetic model of accelerated oxidation would be different for different initial compositions of samples. The results obtained can be used to optimize storage conditions and predict the shelf life of rapeseed oil. | uk |
dc.language.iso | uk | uk |
dc.publisher | Національна академія аграрних наук України | uk |
dc.subject | ріпакова олія | uk |
dc.subject | Rapeseed oil | uk |
dc.subject | окиснення | uk |
dc.subject | oxidation | uk |
dc.subject | гідроліз | uk |
dc.subject | hydrol ysis | uk |
dc.subject | пероксидне число | uk |
dc.subject | peroxide number | uk |
dc.subject | період індукції | uk |
dc.subject | induction period | uk |
dc.subject | антиоксиданти | uk |
dc.subject | antioxidants | uk |
dc.subject | натуральні токофероли | uk |
dc.subject | natural tocopherols | uk |
dc.subject | окисна стабільність | uk |
dc.subject | oxi dative stability | uk |
dc.subject | прогнозування терміну придатності | uk |
dc.subject | shelf life prediction | uk |
dc.title | Дослідження впливу показників якості ріпакової олії на термін придатності | uk |
dc.title.alternative | Study of the impact of rapeseed oil quality indicators on shelf life | uk |
dc.type | Article | uk |
dc.identifier.doi | DOI: https://doi.org/10.31073/agrovisnyk202504 | - |
Розташовується у зібраннях: | Наукові статті |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
2025_Петік та ін. (Вісн агр науки).pdf | 612,83 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.