Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12682Повний запис метаданих
| Поле DC | Значення | Мова |
|---|---|---|
| dc.contributor.author | Луговська, Анна Валеріївна | - |
| dc.contributor.author | Luhovska, Anna Valeriivna | - |
| dc.date.accessioned | 2025-10-06T06:59:32Z | - |
| dc.date.available | 2025-10-06T06:59:32Z | - |
| dc.date.issued | 2025 | - |
| dc.identifier.citation | Луговська А. В. Обґрунтування технології переробки плодів ірги : пояснювальна записка до дипломної роботи ОС «Бакалавр» : 181, Харчові технології / Луговська Анна Валеріївна ; наук. керівник Калина Вікторія ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Інженерно-технологічний факультет, Кафедра харчових технологій. – Дніпро, 2025. – 68 с. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12682 | uk |
| dc.identifier.uri | https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12682 | - |
| dc.description.abstract | У кваліфікаційній роботі розглянуто питання раціонального використання плодів ірги як перспективної сировини для харчової промисловості. Проаналізовано біохімічний склад плодів ірги, їх харчову та біологічну цінність. Запропоновано технологічну схему переробки плодів з урахуванням збереження максимального вмісту біологічно активних речовин. Визначено оптимальні параметри технологічного процесу, а також проведено оцінку якості готової продукції. Результати дослідження свідчать про доцільність розширення використання ірги як сировини для виготовлення натуральних продуктів харчування функціонального призначення. U kvalifikatsiinii roboti rozghlianuto pytannia ratsionalnoho vykorystannia plodiv irhy yak perspektyvnoi syrovyny dlia kharchovoi promyslovosti. Proanalizovano biokhimichnyi sklad plodiv irhy, yikh kharchovu ta biolohichnu tsinnist. Zaproponovano tekhnolohichnu skhemu pererobky plodiv z urakhuvanniam zberezhennia maksymalnoho vmistu biolohichno aktyvnykh rechovyn. Vyznacheno optymalni parametry tekhnolohichnoho protsesu, a takozh provedeno otsinku yakosti hotovoi produktsii. Rezultaty doslidzhennia svidchat pro dotsilnist rozshyrennia vykorystannia irhy yak syrovyny dlia vyhotovlennia naturalnykh produktiv kharchuvannia funktsionalnoho pryznachennia. | uk |
| dc.language.iso | uk | uk |
| dc.publisher | Дніпровський державний аграрно-економічний університет | uk |
| dc.subject | ірга | uk |
| dc.subject | irha | uk |
| dc.subject | технологія переробки | uk |
| dc.subject | tekhnolohiia pererobky | uk |
| dc.subject | ягідна сировина | uk |
| dc.subject | yahidna syrovyna | uk |
| dc.subject | біологічна цінність | uk |
| dc.subject | biolohichna tsinnist | uk |
| dc.subject | харчова продукція | uk |
| dc.subject | kharchova produktsiia | uk |
| dc.title | Обґрунтування технології переробки плодів ірги | uk |
| dc.title.alternative | Obgruntuvannia tekhnolohii pererobky plodiv irhy | uk |
| dc.type | Other | uk |
| Розташовується у зібраннях: | Кафедра харчових технологій. Бакалаври | |
Файли цього матеріалу:
| Файл | Опис | Розмір | Формат | |
|---|---|---|---|---|
| Луговська А. В..pdf | 1,08 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.
