Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12706
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorЧмир, Тетяна Сергіївна-
dc.contributor.authorChmyr, Tetiana Serhiivna-
dc.date.accessioned2025-10-07T07:46:17Z-
dc.date.available2025-10-07T07:46:17Z-
dc.date.issued2025-
dc.identifier.citationЧмир Т. С. Проєкт цеху з виробництва олії соняшникової : пояснювальна записка до дипломної роботи ОС «Бакалавр» : 181, Харчові технології / Чмир Тетяна Сергіївна ; наук. керівник Півоваров Олександр ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Інженерно-технологічний факультет, Кафедра харчових технологій. – Дніпро, 2025. – 63 с. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12706uk
dc.identifier.urihttps://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12706-
dc.description.abstractУ роботі розглянуто технологічний процес переробки насіння рицини з акцентом на попередню підготовку сировини, розробку функціонально-технологічної схеми та оптимізацію режимів пресування з відділенням насіннєвої оболонки. Проведено аналіз існуючих методів детоксикації насіння та продуктів переробки, обґрунтовано технологічну схему детоксикації рицинової макухи для кормових цілей. Розроблено технологічний розрахунок, охарактеризовано сировину і продукцію, виконано розрахунок основних показників ефективності. Досліджено методику та результати детоксикації насіння інфрачервоним випромінюванням. Особлива увага приділена охороні праці, техніці безпеки та захисту навколишнього середовища, а також пожежній безпеці. Проведено техніко-економічне обґрунтування удосконаленої технологічної лінії з розрахунком економічних показників. U roboti rozghlianuto tekhnolohichnyi protses pererobky nasinnia rytsyny z aktsentom na poperedniu pidhotovku syrovyny, rozrobku funktsionalno-tekhnolohichnoi skhemy ta optymizatsiiu rezhymiv presuvannia z viddilenniam nasinnievoi obolonky. Provedeno analiz isnuiuchykh metodiv detoksykatsii nasinnia ta produktiv pererobky, obgruntovano tekhnolohichnu skhemu detoksykatsii rytsynovoi makukhy dlia kormovykh tsilei. Rozrobleno tekhnolohichnyi rozrakhunok, okharakteryzovano syrovynu i produktsiiu, vykonano rozrakhunok osnovnykh pokaznykiv efektyvnosti. Doslidzheno metodyku ta rezultaty detoksykatsii nasinnia infrachervonym vyprominiuvanniam. Osoblyva uvaha prydilena okhoroni pratsi, tekhnitsi bezpeky ta zakhystu navkolyshnoho seredovyshcha, a takozh pozhezhnii bezpetsi. Provedeno tekhniko-ekonomichne obgruntuvannia udoskonalenoi tekhnolohichnoi linii z rozrakhunkom ekonomichnykh pokaznykiv.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherДніпровський державний аграрно-економічний університетuk
dc.subjectсоняшникова оліяuk
dc.subjectsoniashnykova oliiauk
dc.subjectпроєкт цехуuk
dc.subjectproiekt tsekhuuk
dc.subjectбезвідходні технологіїuk
dc.subjectbezvidkhodni tekhnolohiiuk
dc.subjectбіопаливоuk
dc.subjectbiopalyvouk
dc.subjectбрикетування лушпинняuk
dc.subjectbryketuvannia lushpynniauk
dc.subjectстратегічна доцільність проєктуuk
dc.subjectstratehichna dotsilnist proiektuuk
dc.titleПроєкт цеху з виробництва олії соняшниковоїuk
dc.title.alternativeProiekt tsekhu z vyrobnytstva olii soniashnykovoiuk
dc.typeOtheruk
Розташовується у зібраннях:Кафедра харчових технологій. Бакалаври

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Чмир Т. С..pdf2,91 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.