Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/1397
Назва: Агрохімічні аспекти підвищення біохімічних показників якості зерна пшениці озимої
Інші назви: Agrochemical aspects of improving the biochemical parameters of winter wheat grain quality
Автори: Крамарьов, Сергій Михайлович
Kramarev, Sergey
Черних, Свiтлана Анатоліївна
Chernykh, Svetlana
Ключові слова: добрива
Fertilizer
показники якості зерна
grain quality indices
пшениця озима
winter wheat
живлення рослин
plant nutrition
азот
nitrogen
натурна маса
natural mass
клейковина
gluten
Дата публікації: 2018
Видавництво: Національний науковий центр «Інститут ґрунтознавства та агрохімії імені О.Н. Соколовського»
Бібліографічний опис: Крамарьов С.М. Агрохімічні аспекти підвищення біохімічних показників якості зерна пшениці озимої/ С. М. Крамарьов , С. А. Черних //Міжвідомч. тематич. наук. збірник: спец. вип. до ХІ з’їзду ґрунтознавців і агрохіміків України(17-21 вересня 2018 р.)– Кн.2. – Харків.- 2018. – С. 175-177.- Режим доступу: http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/1397
Короткий огляд (реферат): Наведено дані дослідів по проблемі оптимізації живлення рослин, яка в наш час набуває все більшої актуальності через зростання цін на енергоносії, добрива, зниження ефективної родючості ґрунтів та погіршення режиму живлення рослин, що супроводжує зниження врожайності пшениці. В загальному комплексі заходів поліпшення якості зерна одним із найдієвіших є правильна науково- обґрунтована система удобрення. При цьому треба пам’ятати, що основним фактором, який стримує поліпшення якості зерна, є дефіцит азоту в ґрунті. Він спричинюється інтенсивним виносом цього елемента рослинами всіх культур сівозміни без належної компенсації . The data of experiments on the problem of plant nutrition optimization is given, which is becoming increasingly relevant nowadays due to rising prices for energy, fertilizers, reduced effective soil fertility and deterioration of plant nutrition, which leads to lower wheat yields. In the general set of measures to improve the quality of grain, one of the most effective is the correct scientifically grounded fertilizer system. It should be remembered that the main factor inhibiting the improvement of the quality of the grain is the lack of nitrogen in the soil. It is caused by intensive removal of this element by plants of all crops of crop rotation without proper compensation.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/1397
ISSN: 0587-2596
Розташовується у зібраннях:Наукові статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Тези грунтознавство (1).pdf235,85 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.