Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/1781
Title: Environmental justification for using of active yeast in laying hens diet
Other Titles: Екологічне обґрунтування використання активних дріжджів у годівлі курей-несучок
Authors: Orishchuk, O. S.
Orishchuk, O.
Orishchuk, Oksana
Оріщук, Оксана Сергіївна
Tsap, S.
Tsap, Svitlana
Tsap, S. V.
Tsap, Svitlana V.
Цап, Світлана Володимирівна
Chernenko, Oleksandr
Chernenko, O. M.
Chernenko, Oleksandr Mikolajovich
Chernenko, O.
Черненко, Олександр Миколайович
Darmograi, L. M.
Дармограй, Л. М.
Chernenko, O.
Chernenko, O. I.
Chernenko, Olena Ivanivna
Черненко, Олена Іванівна
Mykytiuk, V.
Mykytyuk, V. V.
Mykytiuk, V. V.
Микитюк, Віктор Васильович
Keywords: productivity
продуктивність
hens
кури
combined feed
комбікорм
amino acid
амінокислотний склад
Saccharomy cescerevisiae
Saccharomy cescerevisiae
Issue Date: 2019
Publisher: Alex Matsyura Press
Citation: Environmental justification for using of active yeast in laying hens diet / [O.S. Orishchuk, S.V. Tsap, O.M. Chernenko et al.] // Ukrainian Journal of Ecology / Alex Matsyura Press. – 2019. – № 9(2). – С. 189-194. – URI : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/1781.
Abstract: The results of the studying of active yeasts Saccharomy cescerevisiae influence on the egg-laying capacity and morphological characteristics of the hens "NOVOgen brown" breed eggs are presented. The nutritional intervention of active yeast Saccharomy cescerevisiae in laying hens diet allowed to increase egg-laying capacity by 3.7-6.6% and improve the morphological composition of the eggs. However, feed conversion in experimental groups was by 5.1-7.9% lower in relation to the control group. Наведено результати дослідження впливу активних дріжджів Saccharomy cescerevisiae на несучість та морфологічні показники яєць курок-несучок кросу “NOVOgen brown”. Введення у раціони курей-несучок активних дріжджів Saccharomy cescerevisiae дозволило підвищити несучість курок на 3,7–6,6 % та покращити морфологічний склад яєць. При цьому конверсія корму в дослідних групах була на 5,1–7,9 % меншою по відношенню до контрольної групи.
Description: Оріщук Оксана Сергіївна https://orcid.org/0000-0002-6140-870х Цап Світлана Володимирівна https://orcid.org/0000-0002-2495-949х Черненко Олександр Миколайович https://orcid.org/0000-0002-8829-3148 Черненко Олена Іванівна https://orcid.org/0000-0002-5951-6576 Микитюк Віктор Васильович https://orcid.org/0000-0002-1346-4908
URI: https://www.ujecology.com/archive/uje-volume-9-issue-2-year-2019.html
https://www.ujecology.com/articles/environmental-justification-for-using-of-active-yeast-in-laying-hens-diet.pdf
http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/1781
ISSN: 2520-2138
Appears in Collections:Наукові статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Статья на англиском.pdf267,92 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.