Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/2735
Назва: Вплив температури культивування на вірулентність мікобактерій
Інші назви: Vplyv temperatury kultyvuvannia na virulentnist mikobakterii
Автори: Ткаченко, Олексій Андрійович
Tkachenko, Oleksiy
Глебенюк, Володимир Володимирович
Hlebeniuk, Volodymyr
Ключові слова: мікобактерії
mikobakterii
вірулентність
virulentnist
температура
temperatura
морські свинки
morski svynky
Дата публікації: 2008
Видавництво: Дніпропетровський державний аграрний університет
Бібліографічний опис: Ткаченко О. А. Вплив температури культивування на вірулентність мікобактерій / О. А. Ткаченко, В. В. Глебенюк // Вісник Дніпропетровського державного аграрного університету. – 2008. – № 2. – С. 112-114. – Режим доступу : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/2735
Короткий огляд (реферат): Проведено дослідження з вивчення вірулентності мікобактерій, культивованих за підвищеної температури. Показано, що інкубація M.bovis за температури 41 ºС знижує їх вірулентність. У тимчасово непатогенних мікобактерій, незалежно від температури культивування, для відновлення вірулентності потрібні 2–3 пасажі через організм морських свинок. Provedeno doslidzhennia z vyvchennia virulentnosti mikobakterii, kultyvovanykh za pidvyshchenoi temperatury. Pokazano, shcho inkubatsiia M.bovis za temperatury 41 ºS znyzhuie yikh virulentnist. U tymchasovo nepatohennykh mikobakterii, nezalezhno vid temperatury kultyvuvannia, dlia vidnovlennia virulentnosti potribni 2–3 pasazhi cherez orhanizm morskykh svynok.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ojs.dsau.dp.ua/index.php/vestnik/article/view/44
http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/2735
ISSN: 2411-7285 2413-4899(online)
Розташовується у зібраннях:Вісник Дніпровського державного аграрно–економічного університету - до липня 2018 р.

Файли цього матеріалу:
Файл РозмірФормат 
44-Article Text-133-1-10-20140209.pdf293,07 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.