Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/4011
Назва: Обґрунтування енергозберігаючої технології виробництва комплексних преміксів
Інші назви: Obgruntuvannia enerhozberihaiuchoi tekhnolohii vyrobnytstva kompleksnykh premiksiv
Автори: Курочка, Ірина Вікторівна
Kurochka, Iryna
Ключові слова: премікс
premiks
змішування
zmishuvannia
температура
temperatura
тривалість
tryvalіst
вологість
volohist
наповнювач
napovniuvach
мікрокомпоненти
mikrokomponenty
технологія
tekhnolohiia
ефективність
efektyvnist
Дата публікації: 2020
Видавництво: Дніпровський державний аграрно-економічний університет
Бібліографічний опис: Курочка І. В. Обґрунтування енергозберігаючої технології виробництва комплексних преміксів : магістер. дипломна робота : 181, Харчові технології / Курочка Ірина Вікторівна ; наук. керівник Кошулько В. С. ; Дніпровський держ. аграрно-екон. ун-т, Інженерно-технологічний ф-т, Каф. технології зберігання і переробки сільськогосподарської продукції. – Дніпро, 2020. - 104 с. - Режим доступу : URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/4011
Короткий огляд (реферат): Важливим етапом виробництва преміксів є технологічний процес змішування, наслідком низької ефективності якого є суттєва різниця фізичних властивостей компонентів. Найчастіше у якості наповнювача преміксів використовують висівки пшеничні з об’ємною масою до 350 кг/ м3 та вмістом вологи біля 14 %. Технологія підготовки наповнювача передбачає його сушіння до вмісту вологи 7 – 10 %, що характеризується низькою ефективністю та високою енергоємністю. Крім того, за останні десятиріччя запроваджено нові технології виробництва кормових препаратів БАР, основою яких стало використання кремнійорганічних носіїв, що призвело до зростання об’ємної маси і погіршення умов змішування. Тому пошук технологічних рішень покращення умов змішування та розподілу мікрокомпонентів у складі преміксів є актуальним, а необхідність зниження питомих витрат енергії на їх виробництво відповідає вимогам часу. Vazhlyvym etapom vyrobnytstva premiksiv ye tekhnolohichnyi protses zmishuvannia, naslidkom nyzkoi efektyvnosti yakoho ye suttieva riznytsia fizychnykh vlastyvostei komponentiv. Naichastishe u yakosti napovniuvacha premiksiv vykorystovuiut vysivky pshenychni z obiemnoiu masoiu do 350 kh/ m3 ta vmistom volohy bilia 14 %. Tekhnolohiia pidhotovky napovniuvacha peredbachaie yoho sushinnia do vmistu volohy 7 – 10 %, shcho kharakteryzuietsia nyzkoiu efektyvnistiu ta vysokoiu enerhoiemnistiu. Krim toho, za ostanni desiatyrichchia zaprovadzheno novi tekhnolohii vyrobnytstva kormovykh preparativ BAR, osnovoiu yakykh stalo vykorystannia kremniiorhanichnykh nosiiv, shcho pryzvelo do zrostannia obiemnoi masy i pohirshennia umov zmishuvannia. Tomu poshuk tekhnolohichnykh rishen pokrashchennia umov zmishuvannia ta rozpodilu mikrokomponentiv u skladi premiksiv ye aktualnym, a neobkhidnist znyzhennia pytomykh vytrat enerhii na yikh vyrobnytstvo vidpovidaie vymoham chasu.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/4011
Розташовується у зібраннях:Кафедра технології виробництва і переробки продукції тваринництва. Магістри

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Курочка І.В..pdf2,08 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.