Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/4034
Назва: Обґрунтування процесу сушіння кизилу та продуктів на його основі
Інші назви: Obgruntuvannia protsesu sushinnia kyzylu ta produktiv na yoho osnovi
Автори: Лапенко, Матвій Павлович
Lapenko, Matvii
Ключові слова: кизил
kyzyl
вологість
volohist
температура
temperatura
тривалість
tryvalist
плоди
plody
сушіння
sushinnia
конвективне
konvektyvne
псевдозріджений шар
psevdozridzhenyi shar
дослідження
doslidzhennia
Дата публікації: 2020
Видавництво: Дніпровський державний аграрно-економічний університет
Бібліографічний опис: Лапенко М. П. Обґрунтування процесу сушіння кизилу та продуктів на його основі : магістер. дипломна робота : 181, Харчові технології / Лапенко Матвій Павлович ; наук. керівник Куянов Ю. Ю. ; Дніпровський держ. аграрно-екон. ун-т, Інженерно-технологічний ф-т, Каф. технології зберігання і переробки сільськогосподарської продукції. – Дніпро, 2020. - 89 с. - Режим доступу :URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/4034
Короткий огляд (реферат): Мета і задачі дослідження. Метою роботи є теоретичне та експериментальне дослідження процесів сушіння плодів кизилу і продуктів на їх основі з розробкою технологій переробки та високоефективного обладнання для виробництва нової продукції підвищеної харчової та біологічної цінності. Об’єкт дослідження – процес сушіння кизилу та продукції на його основі. Предмет дослідження – способи та апаратура для сушіння плодової сировини. Одним з найбільш раціональних способів забезпечення тривалого зберігання плодів є сушіння, так як в сухих продуктах сповільнюються мікробіологічні процеси, що погіршують їх якість. Все більшого поширення при зневодненні рослинних матеріалів набуває спосіб їх сушіння в псевдозрідженого шару, який характеризується високою інтенсивністю. Відносно досліджень процесів сушіння кісточкових плодів у псевдозрідженого шару необхідно відзначити, що їх вкрай мало, а процеси сушіння плодів кизилу та продуктів на їх основі зовсім не вивчались. Перш за все відсутні теоретичні і експериментальні дослідження нестаціонарного тепломасообміну при сушінні кісточкових плодів як багатошарової структури з урахуванням їх форми. Перспективним напрямком в сушінні плодової сировини є виробництво сухих продуктів у вигляді крупки, пластівців, гранул, порошків, однак їх розробка та впровадження з точки зору науки про процеси і апарати потребує подальшого вивчення. Meta i zadachi doslidzhennia. Metoiu roboty ye teoretychne ta eksperymentalne doslidzhennia protsesiv sushinnia plodiv kyzylu i produktiv na yikh osnovi z rozrobkoiu tekhnolohii pererobky ta vysokoefektyvnoho obladnannia dlia vyrobnytstva novoi produktsii pidvyshchenoi kharchovoi ta biolohichnoi tsinnosti. Obiekt doslidzhennia – protses sushinnia kyzylu ta produktsii na yoho osnovi. Predmet doslidzhennia – sposoby ta aparatura dlia sushinnia plodovoi syrovyny. Odnym z naibilsh ratsionalnykh sposobiv zabezpechennia tryvaloho zberihannia plodiv ye sushinnia, tak yak v sukhykh produktakh spovilniuiutsia mikrobiolohichni protsesy, shcho pohirshuiut yikh yakist. Vse bilshoho poshyrennia pry znevodnenni roslynnykh materialiv nabuvaie sposib yikh sushinnia v psevdozridzhenoho sharu, yakyi kharakteryzuietsia vysokoiu intensyvnistiu. Vidnosno doslidzhen protsesiv sushinnia kistochkovykh plodiv u psevdozridzhenoho sharu neobkhidno vidznachyty, shcho yikh vkrai malo, a protsesy sushinnia plodiv kyzylu ta produktiv na yikh osnovi zovsim ne vyvchalys. Persh za vse vidsutni teoretychni i eksperymentalni doslidzhennia nestatsionarnoho teplomasoobminu pry sushinni kistochkovykh plodiv yak bahatosharovoi struktury z urakhuvanniam yikh formy. Perspektyvnym napriamkom v sushinni plodovoi syrovyny ye vyrobnytstvo sukhykh produktiv u vyhliadi krupky, plastivtsiv, hranul, poroshkiv, odnak yikh rozrobka ta vprovadzhennia z tochky zoru nauky pro protsesy i aparaty potrebuie podalshoho vyvchennia.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/4034
Розташовується у зібраннях:Кафедра харчових технологій. Магістри

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Лапенко М.П..pdf1,99 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.