Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/4128
Назва: Удосконалення технологій годівлі курчат-бройлерів кормовими пробіотиками в ТОВ «Птахокомплекс Дніпровський» Нікопольського району, Дніпропетровської області
Інші назви: Udoskonalennia tekhnolohii hodivli kurchat-broileriv kormovymy probiotykamy v TOV «Ptakhokompleks Dniprovskyi» Nikopolskoho raionu, Dnipropetrovskoi oblasti
Автори: Леонова, Ю. О.
Leonova, Yu. O.
Ключові слова: «Біосевен»
«Bioseven»
виробництво м’яса бройлерів
vyrobnytstvo miasa broileriv
утримання птиці
utrymannia ptytsi
технології годівлі
tekhnolohii hodivli
пробіотики у годівлі птиці
probiotyky u hodivli ptytsi
Дата публікації: 2021
Видавництво: Дніпровський ДАЕУ
Бібліографічний опис: Леонова Ю. О. Удосконалення технологій годівлі курчат-бройлерів кормовими пробіотиками в ТОВ «Птахокомплекс Дніпровський» Нікопольського району, Дніпропетровської області : магістер. дипломна робота : 204 , Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва / Леонова Ю. О. ; наук. керівник Мусіч О. І. ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Ф-т біотехнологічний , Каф. технології годівлі і розведення тварин. – Дніпро, 2021. – 79 с. – Режим доступу : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/4128.
Короткий огляд (реферат): Технологія виробництва м'яса бройлерів заснована на спеціалізованому вирощуванні молодняку, що відрізняється високою швидкістю росту і життєздатністю, гарним розвитком мускулатури, особливо грудних і ножних м'язів, і ефективним використанням корму. Сьогодні біля 61 % за межами ЄС або 70 % в ЄС компаній надають перевагу саме пробіотикам. У відповідності до постанови ЄС № 1831/2003, пробіотики входять до класу „зоотехнічних добавок” в якості стабілізаторів флори травної системи. В останні роки з’явилася велика кількість пробіотиків, які застосовують з метою нормалізації мікрофлори кишечника і посилення імунних функцій. Питання пошуку нових ефективних шляхів корекції мікрофлори травного тракту є одним з важливих у сучасній ветеринарній медицині. Тому застосування пробіотиків для профілактики й лікування сільськогосподарських тварин та птиці є актуальним питанням сьогоденням. Метою роботи було вивчення впливу пробіотичного препарату «Біосевен» на продуктивність та гематологічні показники курчат-бройлерів.Tekhnolohiia vyrobnytstva miasa broileriv zasnovana na spetsializovanomu vyroshchuvanni molodniaku, shcho vidrizniaietsia vysokoiu shvydkistiu rostu i zhyttiezdatnistiu, harnym rozvytkom muskulatury, osoblyvo hrudnykh i nozhnykh miaziv, i efektyvnym vykorystanniam kormu. Sohodni bilia 61 % za mezhamy YeS abo 70 % v YeS kompanii nadaiut perevahu same probiotykam. U vidpovidnosti do postanovy YeS № 1831/2003, probiotyky vkhodiat do klasu „zootekhnichnykh dobavok” v yakosti stabilizatoriv flory travnoi systemy. V ostanni roky ziavylasia velyka kilkist probiotykiv, yaki zastosovuiut z metoiu normalizatsii mikroflory kyshechnyka i posylennia imunnykh funktsii. Pytannia poshuku novykh efektyvnykh shliakhiv korektsii mikroflory travnoho traktu ye odnym z vazhlyvykh u suchasnii veterynarnii medytsyni. Tomu zastosuvannia probiotykiv dlia profilaktyky y likuvannia silskohospodarskykh tvaryn ta ptytsi ye aktualnym pytanniam sohodenniam. Metoiu roboty bulo vyvchennia vplyvu probiotychnoho preparatu «Bioseven» na produktyvnist ta hematolohichni pokaznyky kurchat-broileriv.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/4128
Розташовується у зібраннях:Кафедра технології годівлі і розведення тварин. Магістри

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Леонова Ю.О..pdf1,92 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.