Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/4188
Назва: Оптимізація технології виробництва молока корів в сільськогосподарському товаристві з обмеженою відповідальністю „Дзержинівське” Дніпровського району Дніпропетровської області
Інші назви: Optymizatsiia tekhnolohii vyrobnytstva moloka koriv v silskohospodarskomu tovarystvi z obmezhenoiu vidpovidalnistiu „Dzerzhynivske” Dniprovskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti
Автори: Косенко, Артем Володимирович
Kosenko, Artem Volodymyrovych
Ключові слова: пастеризоване молоко
pasteryzovane moloko
оптимізація технології виробництва молока
optymizatsiia tekhnolohii vyrobnytstva moloka
якість молока
yakist moloka
лінії переробки молока
linii pererobky moloka
Дата публікації: 2020
Видавництво: Дніпровський ДАЕУ
Бібліографічний опис: Косенко А. В. Оптимізація технології виробництва молока корів в сільськогосподарському товаристві з обмеженою відповідальністю „Дзержинівське” Дніпровського району Дніпропетровської області : магістер. дипломна робота : 204 , Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва / Косенко Артем Володимирович ; наук. керівник Похил О. М. ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Ф-т біотехнологічний , Каф. технології переробки продукції тваринництва. – Дніпро, 2020. – 89 с. – Режим доступу : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/4188.
Короткий огляд (реферат): Метою дипломної роботи було встановлення особливостей технології виробництва молока, його якості в СТОВ „Дзержинівське” Дніпровського району Дніпропетровської області та її удосконалення, шляхом розробки технологічної лінії переробки молока з виготовленням пастеризованого. В сільскогосподарському товаристві з обмеженою відповідальністю «Дзержинівське» розводять велику рогату худобу голштинської та червоної степової породи в кількості 180 голів, в т.ч. 95 корів. Середній надій корів по стаду складає 4569,4 та 5445,8 кг, з вмістом жиру та білку відповідно – 3,6 та 3,7 %. Дослідження збірного молока корів дійного стада господарства показали, що вміст сухої речовини в літній період у порівнянні із зимовим знижується на 0,21%, що обумовлено зменшенням концентрації жиру і лактози. Найбільшу жирномолочність корови дійного стада проявили в зимовий період утримання, при цьому відмінності в порівнянні з літнім молоком склали 0,09%. Кількість білка була в незначній мірі вищою в літній період. Лактози в молоці було більше взимку – на 0,2%. Metoiu dyplomnoi roboty bulo vstanovlennia osoblyvostei tekhnolohii vyrobnytstva moloka, yoho yakosti v STOV „Dzerzhynivske” Dniprovskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti ta yii udoskonalennia, shliakhom rozrobky tekhnolohichnoi linii pererobky moloka z vyhotovlenniam pasteryzovanoho. V silskohospodarskomu tovarystvi z obmezhenoiu vidpovidalnistiu «Dzerzhynivske» rozvodiat velyku rohatu khudobu holshtynskoi ta chervonoi stepovoi porody v kilkosti 180 holiv, v t.ch. 95 koriv. Serednii nadii koriv po stadu skladaie 4569,4 ta 5445,8 kh, z vmistom zhyru ta bilku vidpovidno – 3,6 ta 3,7 %. Doslidzhennia zbirnoho moloka koriv diinoho stada hospodarstva pokazaly, shcho vmist sukhoi rechovyny v litnii period u porivnianni iz zymovym znyzhuietsia na 0,21%, shcho obumovleno zmenshenniam kontsentratsii zhyru i laktozy. Naibilshu zhyrnomolochnist korovy diinoho stada proiavyly v zymovyi period utrymannia, pry tsomu vidminnosti v porivnianni z litnim molokom sklaly 0,09%. Kilkist bilka bula v neznachnii miri vyshchoiu v litnii period. Laktozy v molotsi bulo bilshe vzymku – na 0,2%.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/4188
Розташовується у зібраннях:Кафедра технології виробництва і переробки продукції тваринництва. Магістри

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Косенко А.В..pdf845,82 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.