Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/4835
Назва: Ветеринарно-санітарна оцінка продуктів забою свійських кролів за еймеріозу і спірохетозу в умовах Дніпропетровської регіональної державної лабораторії державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів
Інші назви: Veterinary and sanitary assessment of slaughter products of domestic rabbits for eimeriosis and spirochetosis in the conditions of the Dnipropetrovsk Regional State Laboratory of the State Service of Ukraine for Food Safety and Consumer Protection
Автори: Рабаєва, А. О.
Rabaeva, A.
Ключові слова: м’ясо
meat
альбуміни
albumins
глобуліни
globulins
приріст живої маси
live weight gain
забійний вихід
slaughter yield
кролі
rabbits
асоціація еймерій та спірохет
association of eimeria and spirochetes
експертиза
expertise
Дата публікації: 2021
Видавництво: Дніпровський ДАЕУ
Бібліографічний опис: Рабаєва А. О. Ветеринарно-санітарна оцінка продуктів забою свійських кролів за еймеріозу і спірохетозу в умовах Дніпропетровської регіональної державної лабораторії державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів : магістер. дипломна робота : 212, Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза / Рабаєва А. О. ; наук. керівник Дуда Ю. В. ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Ф-т ветеринарної медицини , Каф. паразитології та ветеринарно-санітарної експертизи. – Дніпро, 2021. – 68 с. – Режим доступу : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/4835.
Короткий огляд (реферат): Під час виконання дипломної роботи ми проаналізували процес первинної переробки тварин, проведення ветеринарно-санітарної експертизи продуктів забою кроликів в умовах у кролівничому господарстві ТОВ «Олбест». Визначили вплив Treponema cuniculi та Eimeria sp. на біологічну цінність м’яса кроликів; проведено ветеринарно-санітарну експертизу продуктів забою за еймеріозу в асоціації зі спірохетозом, яким було надано ветеринарно-санітарну оцінку. У кролів, хворих на асоціативну хворобу, рівень загального протеїну був нижче на 14,59% (Р<0,05) за рахунок низького вмісту альбумінів на 15,69% (Р<0,05), на фоні високого вмісту α-глобулінів – на 39,82% (Р<0,01) і γ-глобулінів – на 20,70% (Р<0,05), ніж у здорових. Тушки хворих були віднесені до худої, приріст живої маси у цих тварин був нижче показника контролю майже в 1,5 рази (Р<0,01), забійний вихід – на 15,23% (Р<0,05), маса ліверу – на 47,61% (Р<0,01) і нирок – на 21,71% (Р<0,05). М'ясо хворих кролів значно поступалося м'ясу здорових тварин і характеризувалося темно-червоним кольором, гідремічностю, недостатньою знекровлені, мутнуватим і менш ароматним бульйоном за проби варінням. During the performance of the diploma work, we analyzed the process of primary processing of animals, the veterinary and sanitary examination of rabbit slaughter products in the conditions in the rabbit farm of LLC "Olbest". Determined the influence of Treponema cuniculi and Eimeria sp. on the biological value of rabbit meat; conducting a veterinary and sanitary examination of slaughter products for eimeriosis in association with spirochetosis, which were provided with a veterinary and sanitary assessment. In rabbits with associative disease, the level of total protein was lower by 14.59% (P <0.05) due to the low albumin content by 15.69% (P <0.05) against the background of a high content of α-globulins - by 39.82% (P <0.01) and γ-globulins - by 20.70% (P <0.05) than in healthy people. The carcasses of the patients were classified as lean, the increase in live weight in these animals was almost 1.5 times lower than the control indicator (P <0.01), the slaughter yield was 15.23% (P <0.05), the weight of the liver was by 47.61% (P <0.01) and kidneys - by 21.71% (P <0.05). The meat of sick rabbits was significantly inferior to the meat of healthy animals and was characterized by a dark red color, hydraemicity, insufficient exsanguination, a cloudy and less aromatic broth after cooking samples.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/4835
Розташовується у зібраннях:Кафедра паразитології та ветеринарно-санітарної експертизи. Магістри

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Рабаєва А.О..pdf1,39 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.