Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/5066
Назва: Лабораторний контроль фальсифікації м’ясних виробів за допомогою полімеразної ланцюгової реакції
Інші назви: Laboratornyi kontrol falsyfikatsii miasnykh vyrobiv za dopomohoiu polimeraznoi lantsiuhovoi reaktsii
Автори: Бандура, К. С.
Bandura, K. S.
Кокарєв, Андрій Вікторович
Kokariev, A. V.
Kokariev, A.
Kokariev, Andrii
Kokarev, A. V.
Kokarev, A.
Kokarev, Andrey
Масюк, Дмитро Миколайович
Masjuk, D.
Masiuk, Dmytro
Masiuk, D. N.
Masiuk, D. M.
Masiuk, D.
Masyuk, D. N.
Masyuk, D. M.
Masyuk, D.
Masjuk, Dmytro
Шаталов, С. А.
Shatalov, S.
Ключові слова: м’ясні вироби
miasni vyroby
фальсифікація продуктів харчування
falsyfikatsiia produktiv kharchuvannia
полімеразна ланцюгова реакція (ПЛР)
polimerazna lantsiuhova reaktsiia (PLR)
лабораторні методи
laboratorni metody
Дата публікації: тра-2021
Видавництво: Дніпровський ДАЕУ
Бібліографічний опис: Лабораторний контроль фальсифікації м’ясних виробів за допомогою полімеразної ланцюгової реакції / К. С. Бандура., А. В. Кокарєв, Д. М. Масюк, С. А. Шаталов // Актуальні питання біології тварин, ветеринарної медицини та ветеринарно-санітарної експертизи : матеріали VІ Міжнар. наук.-практ. конф. викл. і студ. ( Дніпро, 6-7 трав. 2021 р. ) / Дніпровський ДАЕУ. – Дніпро, 2021. – С. 126-127. – Режим доступу : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/5066.
Короткий огляд (реферат): Фальсифікація продуктів харчування – одна з найбільш актуальних тем на сьогодні, оскільки виробники для здешевлення своєї продукції намагаються замінити один вид м’ясної сировини іншим, більш дешевим, або іншими рослинними компонентами, що зменшують біологічну цінність продукту. На сьогоднішній день існує велика кількість лабораторних методів, які дозволяють виявляти фальсифікацію продуктів харчування компонентами рослинного походження, проте можливість ідентифікувати видову приналежність тваринних тканин є обмеженою, особливо після їх ретельної технологічної обробки. Одним з сучасних лабораторних методів, принцип якого заснований на виявлені унікального фрагменту ДНК э полімеразна ланцюгова реакція (ПЛР), а технологія детекції результатів «Real-Time» дає можливість не лише визначати результати у режимі реального часу, а й встановити кількість цільових генів. З огляду на це, актуальним є питання видової ідентифікації тканин різних видів тварин у м’ясних виробах за допомогою полімеразної ланцюгової реакції з детекцією результатів у режимі реального часу. Falsyfikatsiia produktiv kharchuvannia – odna z naibilsh aktualnykh tem na sohodni, oskilky vyrobnyky dlia zdeshevlennia svoiei produktsii namahaiutsia zaminyty odyn vyd miasnoi syrovyny inshym, bilsh deshevym, abo inshymy roslynnymy komponentamy, shcho zmenshuiut biolohichnu tsinnist produktu. Na sohodnishnii den isnuie velyka kilkist laboratornykh metodiv, yaki dozvoliaiut vyiavliaty falsyfikatsiiu produktiv kharchuvannia komponentamy roslynnoho pokhodzhennia, prote mozhlyvist identyfikuvaty vydovu prynalezhnist tvarynnykh tkanyn ye obmezhenoiu, osoblyvo pislia yikh retelnoi tekhnolohichnoi obrobky. Odnym z suchasnykh laboratornykh metodiv, pryntsyp yakoho zasnovanyi na vyiavleni unikalnoho frahmentu DNK э polimerazna lantsiuhova reaktsiia (PLR), a tekhnolohiia detektsii rezultativ «Real-Time» daie mozhlyvist ne lyshe vyznachaty rezultaty u rezhymi realnoho chasu, a y vstanovyty kilkist tsilovykh heniv. Z ohliadu na tse, aktualnym ye pytannia vydovoi identyfikatsii tkanyn riznykh vydiv tvaryn u miasnykh vyrobakh za dopomohoiu polimeraznoi lantsiuhovoi reaktsii z detektsiieiu rezultativ u rezhymi realnoho chasu.
Опис: Кокарєв Андрій Вікторович https://orcid.org/0000-0002-5673-5984 Масюк Дмитро Миколайович https://orcid.org/0000-0002-2800-2580
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://biosafety-center.com/wp-content/uploads/2021/06/%D0%9C%D0%B0%D1%82%D0%B5%D1%80%D1%96%D0%B0%D0%BB%D0%B8-%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%84%D0%B5%D1%80%D0%B5%D0%BD%D1%86%D1%96%D1%97.pdf
http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/5066
Розташовується у зібраннях:Публікації бакалаврів, магістрів

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Матеріали-конференції-126-127.pdf252,12 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.