Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/5747
Назва: | Обґрунтування використання відходів від виробництва конопляної олії у технології кондитерських виробів |
Інші назви: | Obgruntuvannia vykorystannia vidkhodiv vid vyrobnytstva konoplianoi olii u tekhnolohii kondyterskykh vyrobiv |
Автори: | Діканова, Олександра Володимирівна Dikanova, Oleksandra |
Ключові слова: | рослинні олії roslynni olii відходи vidkhody конопляний фільтрувальний осад konoplianyi filtruvalnyi osad конопляна паста konopliana pasta функціональний продукт funktsionalnyi produkt |
Дата публікації: | 2021 |
Видавництво: | Дніпровський державний аграрно-економічний університет |
Бібліографічний опис: | Діканова О. В. Обґрунтування використання відходів від виробництва конопляної олії у технології кондитерських виробів : магістр. дипломна робота : 181 Харчові технології / Діканова Олександра Володимирівна ; наук. керівник Петраченко Дмитро Олександрович ; Дніпровський держ. аграр.-екон. ун-т, Інженерно-техн. ф-т, Каф. техн. зберігання і переробки с.-г. продукції. – Дніпро, 2021. – 103 с. – Режим доступу : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/5747 |
Короткий огляд (реферат): | Олійно-жирова промисловість, як і кожна харчова галузь незалежно від своєї специфікації, в процесі виготовлення основного продукту паралельно утворює певні категорії побічних продуктів та відходів. Проте більшість олійних відходів містять в собі чималу кількість корисних речовин, котрі доцільно більш ретельно вилучати та повторно використовувати, виготовляючи інші продукти харчового чи технічного призначення. Таке рішення допоможе перейти на безвідходне виробництво а також дасть можливість економити на сировині. У даній дипломній роботі досліджено склад конопляного фільтрувального осаду. На основі даних проміжних продуктів отримано і досліджено конопляну пасту, яка стала чудовим прикладом способу використання відходів олійного виробництва. Oliino-zhyrova promyslovist, yak i kozhna kharchova haluz nezalezhno vid svoiei spetsyfikatsii, v protsesi vyhotovlennia osnovnoho produktu paralelno utvoriuie pevni katehorii pobichnykh produktiv ta vidkhodiv. Prote bilshist oliinykh vidkhodiv mistiat v sobi chymalu kilkist korysnykh rechovyn, kotri dotsilno bilsh retelno vyluchaty ta povtorno vykorystovuvaty, vyhotovliaiuchy inshi produkty kharchovoho chy tekhnichnoho pryznachennia. Take rishennia dopomozhe pereity na bezvidkhodne vyrobnytstvo a takozh dast mozhlyvist ekonomyty na syrovyni. U danii dyplomnii roboti doslidzheno sklad konoplianoho filtruvalnoho osadu. Na osnovi danykh promizhnykh produktiv otrymano i doslidzheno konoplianu pastu, yaka stala chudovym prykladom sposobu vykorystannia vidkhodiv oliinoho vyrobnytstva. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/5747 |
Розташовується у зібраннях: | Кафедра харчових технологій. Магістри |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Дiканова_О.В..pdf | 2,9 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.