Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/5751
Назва: Обґрунтування технології виробництва комбікормів з використанням пектиновмісної сировини
Інші назви: Obgruntuvannia tekhnolohii vyrobnytstva kombikormiv z vykorystanniam pektynovmisnoi syrovyny
Автори: Кретова, Лариса Юріївна
Kretova, Larysa
Ключові слова: пектиновмсна сировина
pektynovmsna syrovyna
кормове борошно
kormove boroshno
кошики
koshyky
стебла
stebla
поживність
pozhyvnist
доцільність
dotsilnist
комбікорм
kombikorm
відходи
vidkhody
ефективність
efektyvnist
виробництво
vyrobnytstvo
Дата публікації: 2021
Видавництво: Дніпровський державний аграрно-економічний університет
Бібліографічний опис: Кретова Л. Ю. Обґрунтування технології виробництва комбікормів з використанням пектиновмісної сировини : магістр. дипломна робота : 181 Харчові технології / Кретова Лариса Юріївна ; наук. керівник Сова Наталія Анатоліївна ; Дніпровський держ. аграр.-екон. ун-т, Інженерно-техн. ф-т, Каф. техн. зберігання і переробки с.-г. продукції. – Дніпро, 2021. – 91 с. – Режим доступу : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/5751
Короткий огляд (реферат): Сучасний рівень розвитку харчової та переробної промисловості та стан її сировинної бази вимагають принципово нового підходу до проблеми використання ресурсів. Сутність цього підходу полягає у створенні та впровадженні безвідходних технологій, що дозволяють максимально і комплексно вилучати всі цінні компоненти сировини, перетворюючи їх на корисні продукти, а також виключати або зменшувати шкоду навколишньому середовищу внаслідок викидів відходів виробництва. Розширення сировинної бази виробництва комбікормів за рахунок відходів харчових та суміжних виробництв, дозволить поряд з економією сировини розробити технологію комбікормів, збагачених компонентами, здатними пов’язувати та виводити з організму тварин токсичні сполуки та елементи. Suchasnyi riven rozvytku kharchovoi ta pererobnoi promyslovosti ta stan yii syrovynnoi bazy vymahaiut pryntsypovo novoho pidkhodu do problemy vykorystannia resursiv. Sutnist tsoho pidkhodu poliahaie u stvorenni ta vprovadzhenni bezvidkhodnykh tekhnolohii, shcho dozvoliaiut maksymalno i kompleksno vyluchaty vsi tsinni komponenty syrovyny, peretvoriuiuchy yikh na korysni produkty, a takozh vykliuchaty abo zmenshuvaty shkodu navkolyshnomu seredovyshchu vnaslidok vykydiv vidkhodiv vyrobnytstva. Rozshyrennia syrovynnoi bazy vyrobnytstva kombikormiv za rakhunok vidkhodiv kharchovykh ta sumizhnykh vyrobnytstv, dozvolyt poriad z ekonomiieiu syrovyny rozrobyty tekhnolohiiu kombikormiv, zbahachenykh komponentamy, zdatnymy poviazuvaty ta vyvodyty z orhanizmu tvaryn toksychni spoluky ta elementy.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/5751
Розташовується у зібраннях:Кафедра харчових технологій. Магістри

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Кретова_Л.Ю..pdf1,19 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.