Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/5751
Назва: | Обґрунтування технології виробництва комбікормів з використанням пектиновмісної сировини |
Інші назви: | Obgruntuvannia tekhnolohii vyrobnytstva kombikormiv z vykorystanniam pektynovmisnoi syrovyny |
Автори: | Кретова, Лариса Юріївна Kretova, Larysa |
Ключові слова: | пектиновмсна сировина pektynovmsna syrovyna кормове борошно kormove boroshno кошики koshyky стебла stebla поживність pozhyvnist доцільність dotsilnist комбікорм kombikorm відходи vidkhody ефективність efektyvnist виробництво vyrobnytstvo |
Дата публікації: | 2021 |
Видавництво: | Дніпровський державний аграрно-економічний університет |
Бібліографічний опис: | Кретова Л. Ю. Обґрунтування технології виробництва комбікормів з використанням пектиновмісної сировини : магістр. дипломна робота : 181 Харчові технології / Кретова Лариса Юріївна ; наук. керівник Сова Наталія Анатоліївна ; Дніпровський держ. аграр.-екон. ун-т, Інженерно-техн. ф-т, Каф. техн. зберігання і переробки с.-г. продукції. – Дніпро, 2021. – 91 с. – Режим доступу : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/5751 |
Короткий огляд (реферат): | Сучасний рівень розвитку харчової та переробної промисловості та стан її сировинної бази вимагають принципово нового підходу до проблеми використання ресурсів. Сутність цього підходу полягає у створенні та впровадженні безвідходних технологій, що дозволяють максимально і комплексно вилучати всі цінні компоненти сировини, перетворюючи їх на корисні продукти, а також виключати або зменшувати шкоду навколишньому середовищу внаслідок викидів відходів виробництва. Розширення сировинної бази виробництва комбікормів за рахунок відходів харчових та суміжних виробництв, дозволить поряд з економією сировини розробити технологію комбікормів, збагачених компонентами, здатними пов’язувати та виводити з організму тварин токсичні сполуки та елементи. Suchasnyi riven rozvytku kharchovoi ta pererobnoi promyslovosti ta stan yii syrovynnoi bazy vymahaiut pryntsypovo novoho pidkhodu do problemy vykorystannia resursiv. Sutnist tsoho pidkhodu poliahaie u stvorenni ta vprovadzhenni bezvidkhodnykh tekhnolohii, shcho dozvoliaiut maksymalno i kompleksno vyluchaty vsi tsinni komponenty syrovyny, peretvoriuiuchy yikh na korysni produkty, a takozh vykliuchaty abo zmenshuvaty shkodu navkolyshnomu seredovyshchu vnaslidok vykydiv vidkhodiv vyrobnytstva. Rozshyrennia syrovynnoi bazy vyrobnytstva kombikormiv za rakhunok vidkhodiv kharchovykh ta sumizhnykh vyrobnytstv, dozvolyt poriad z ekonomiieiu syrovyny rozrobyty tekhnolohiiu kombikormiv, zbahachenykh komponentamy, zdatnymy poviazuvaty ta vyvodyty z orhanizmu tvaryn toksychni spoluky ta elementy. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/5751 |
Розташовується у зібраннях: | Кафедра харчових технологій. Магістри |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Кретова_Л.Ю..pdf | 1,19 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.