Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/6421
Назва: Екологізація виробництва аграрних підприємств як інноваційна складова їх розвитку
Інші назви: Ecologization of agricultural enterprise production as an innovative component of their development
Автори: Багорка, Марія Олександрівна
Bahorka, Mariia
Сергієнко, Анастасія Андріївна
Serhyenko, Anastasya
Ключові слова: інноваційний розвиток
innovative development
екологізація, аграрні підприємства
ecologization, agricultural enterprises
механізми екологізації
mechanisms of ecologization
державна екологічна політика
state environmental policy
система еколого-економічного управління
system of ecological and economic management
Дата публікації: 2021
Видавництво: Львівська економічна фундація
Бібліографічний опис: Багорка М. О., Сергієнко А. А. (2021). Екологізація виробництва аграрних підприємств як інноваційна складова їх розвитку. Науково-практичний журнал «Економічні студії». Вип. 3 (33). С. 7-11. – Режим доступу : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/6421
Короткий огляд (реферат): Дослідженні екологічно спрямовані інновації та напрямів їх реалізації в діяльність аграрних підприємств, що дозволить підвищити їх конкурентоспроможності. Встановлено, що екологізація аграрного виробництва є ключовою складовою інноваційного розвитку аграрних підприємств, яка забезпечить якість і безпеку продуктів харчування для населення, національну безпеку, експортний потенціал, охорону природного середовища, зміну філософії ведення аграрного бізнесу. Виділено регулюючі механізми, а саме економічного, фінансового та державного за допомогою яких процес екологізації аграрного виробництва може бути імплементованим у діяльність вітчизняних аграрних підприємств. Запровадження та реалізація складових концептуальної моделі стратегічних напрямів екологізації дозволить перейти до раціонального використання природних ресурсів з мінімальним антропогенним впливом і ризиками. Ecologically oriented innovations and directions of their realization in activity of the agricultural enterprises that will allow to increase their competitiveness are researched. It is established that the ecologization of agricultural production is a key component of innovative development of agricultural enterprises, which will ensure the quality and safety of food for the population, national security, export potential, environmental protection, change the philosophy of agricultural business. There are regulatory mechanisms, namely economic, financial and state, through which the process of ecologization agricultural production can be implemented in the activities of domestic agricultural enterprises. The introduction and implementation of the components of the conceptual model of strategic directions of ecologization will allow to move to the rational use of natural resources with minimal anthropogenic impact and risks.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://www.lef.lviv.ua/files/archive/journal/2021/3(33)_2021.pdf
http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/6421
ISSN: ISSN 2311–9306
Розташовується у зібраннях:Наукові статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Стаття_ Багорка, Сергієнко (2).pdf4,24 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.