Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/6852
Назва: Modification of aminoacid content of bread using sproated amaranth grain
Інші назви: Модифікація вмісту амінокислот у хлібі з використанням пророслого зерна амаранту
Автори: Mykolenko, Svitlana
Миколенко, Світлана Юріївна
Hez’, Yana
Гезь, Яна Василівна
Ключові слова: amaranth grain
зерно амаранту
soaking
замочування
bread
хліб
disintegration
розпад
amino acid content
вміст амінокислот
Дата публікації: 2021
Бібліографічний опис: Mykolenko S., Hez Ya. Modification of aminoacid content of bread using sproated amaranth grain. 10th International Symposium Euro-Aliment 2021 «Foods Connects People and Share Science in a Resilient World». 7-8 October 2021. Galați : Romania. Р. 91. - Режим доступу : URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/6852
Короткий огляд (реферат): Bread is a staple food all around the world. Amaranthus L. is a promising pseudocereal crop with high protein and lysine content, essential metals, dietary fibre of high quality, squalene, showing different biological activities. Soaking grain followed by its sprouting and disintegration is able to save nutrients, concentrated in seed without removing the seed outer layers. The aim of research was to study amino acid composition of sprouted amaranth grain and bread made with its application along bread making. Хліб є основним продуктом харчування в усьому світі. Amaranthus L. — перспективна псевдозлакова культура з високим вмістом протеїну та лізину, есенціальних металів, харчових волокон високої якості, сквалену, виявляє різну біологічну активність. Замочування зерна з подальшим його проростанням і розпадом дозволяє зберегти поживні речовини, сконцентровані в насінні, без видалення зовнішніх шарів насіння. Метою досліджень було вивчення амінокислотного складу пророслого зерна амаранту та хліба, виготовленого з нього застосуванням у хлібопекарстві.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/6852
Розташовується у зібраннях:Наукові статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
1.pdf401,85 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.