Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/6877
Назва: Актуальність діагностики Listeria spp. у харчових продуктах
Інші назви: Aktualnist diahnostyky Listeria spp. u kharchovykh produktakh
Автори: Боровик, Ірина Володимирівна
Borovic, Irina
Borovik, Irina
Borovik, I.
Borovik, I. V.
Borovuk, I. V.
Borovik, Iryna
Зажарська, Надія Миколаївна
Zazharska, Nadiia
Zazharska, N. M.
Zazharska, N.
Zazhars’ka, N. M.
Zazharskaya, N. N.
Zazharskaya, N.
Zazharska, N. N.
Ключові слова: Listeria monocytogenes
Listeria monocytogenes
токсикоінфекції
toksykoinfektsii
безпечне харчування
bezpechne kharchuvannia
якісна продукція
yakisna produktsiia
бактеріологічні дослідження
bakteriolohichni doslidzhennia
Дата публікації: жов-2022
Видавництво: Поліський нац. ун-т
Бібліографічний опис: Боровик І. В. Актуальність діагностики Listeria spp. у харчових продуктах / І. В. Боровик, Н. М. Зажарська // Сучасний стан розвитку ветеринарної медицини, науки і освіти : Матеріали Міжнар. наук.-практ. конф., присвяч. 35-річчю заснування факультету ветеринарної медицини ( Житомир, 12-13 жовт. 2022 р. ) / Поліський нац. ун-т. – Житомир, 2022. – С. 325-328. – Режим доступу : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/6877.
Короткий огляд (реферат): Нажаль, відсутність суворого контролю за безпечністю продукції призводить до розповсюдження патогену. Також суттєвою проблемою є відсутність нормування та моніторингу збудників харчових токсикоінфекцій. Запорукою благополуччя є не лише сучасна лабораторна діагностика збудників у харчових продуктів, а й контроль за санітарним станом підприємств. З метою недопущення в торгівельну мережу небезпечної продукції рекомендуємо своєчасне проведення додаткового санітарного контролю на виробництві. Nazhal, vidsutnist suvoroho kontroliu za bezpechnistiu produktsii pryzvodyt do rozpovsiudzhennia patohenu. Takozh suttievoiu problemoiu ye vidsutnist normuvannia ta monitorynhu zbudnykiv kharchovykh toksykoinfektsii. Zaporukoiu blahopoluchchia ye ne lyshe suchasna laboratorna diahnostyka zbudnykiv u kharchovykh produktiv, a y kontrol za sanitarnym stanom pidpryiemstv. Z metoiu nedopushchennia v torhivelnu merezhu nebezpechnoi produktsii rekomenduiemo svoiechasne provedennia dodatkovoho sanitarnoho kontroliu na vyrobnytstvi.
Опис: Боровик Ірина Володимирівна https://orcid.org/0000-0001-5958-8396 Зажарська Надія Миколаївна https://orcid.org/0000-0002-8328-6440
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://polissiauniver.edu.ua/wp-content/uploads/2022/11/%D0%97%D0%B1%D1%96%D1%80%D0%BD%D0%B8%D0%BA-%D0%BF%D1%80%D0%B0%D1%86%D1%8C-%D0%B4%D0%BE-35-%D1%80%D1%96%D1%87%D1%87%D1%8F-%D1%84%D0%B0%D0%BA%D1%83%D0%BB%D1%8C%D1%82%D0%B5%D1%82%D1%83-%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D1%80%D0%BD%D0%BE%D1%97-%D0%BC%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D1%86%D0%B8%D0%BD%D0%B8.pdf
http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/6877
Розташовується у зібраннях:Публікації аспірантів

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Збірник_праць_до_35_річчя_факультету-325-328.pdf160,28 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.