Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/7068
Назва: Розділ 1. Основи технології виробництва біологічно активних добавок із соку люцерни та амаранту з використанням екструдування зернових сумішей
Інші назви: Rozdil 1. Osnovy tekhnolohii vyrobnytstva biolohichno aktyvnykh dobavok iz soku liutserny ta amarantu z vykorystanniam ekstruduvannia zernovykh sumishei
Автори: Кобець, Анатолій Степанович
Kobets, Anatoly Stepanovich
Kobets, Anatoly
Kobets, A. S.
Kobec, А.
Сobets’, A. S.
Чурсінов, Юрій Олексійович
Chursinov, Yurii
Ключові слова: біологічно активні добавки
biolohichno aktyvni dobavky
використання соку люцерни та амаранту
vykorystannia soku liutserny ta amarantu
екструдування зернових сумішей
ekstruduvannia zernovykh sumishei
основні технології виробництва
osnovni tekhnolohii vyrobnytstva
режими технологічних процесів
rezhymy tekhnolohichnykh protsesiv
технологічне обладнання
tekhnolohichne obladnannia
Дата публікації: 2022
Видавництво: Дніпровський державний аграрно-економічний університет
Бібліографічний опис: Кобець А . С. Розділ 1. Основи технології виробництва біологічно активних добавок із соку люцерни та амаранту з використанням екструдування зернових сумішей / А. С. Кобець, Ю. О. Чурсінов // Землеробська механіка. Інноваційні технології харчових ваиробництв = Agricultural mechanics. Innovative technologies of food production : монографія / А. С. Кобець, С. П. Сокол, А. М. Пугач, Ю. О. Чурсінов, О. А. Півоваров, С. Ю. Миколенко, О. С. Ковальова, В. С. Калина, В. С. Кошулько, Д. О. Тимчак, Н. А. Сова, К. А. Худайбердієва ; МОН України ; Дніпровський держ. аграр.-екон. ун-т. – Дніпро : «Свідлер А. Л.», 2022. – Т. 4. Інноваційні технології харчових ваиробництв. – С. 14-130. – До 100-річчя Дніпровського держ. аграр.- екон. ун-ту, 20-річчя каф. техн. зберігання і переробки с.-г. продукції присвячена. – Режим доступу : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/7068
Короткий огляд (реферат): Стале збільшення обсягів виробництва продукції тваринництва і птахівництва неможливо забезпечити без створення міцної кормової бази в усіх спеціалізованих галузевих і міжгосподарських об’єднаннях та середніх і дрібних господарствах шляхом подальшої інтенсифікації кормовиробництва, широкого освоєння індустріальних технологій у комбікормовій промисловості. Кормовиробництво розвивається в основному за двома напрямами: перший  удосконалення технології та обладнання на підприємствах, які забезпечують повнораціонними комбікормами промислове птахівництво і тваринництво; другий  виробництво комбікормів і кормових сумішей у малогабаритних комбікормових цехах з використанням власної сировини, білково-вітамінних добавок (БВД), мінеральних добавок, а також преміксів промислового виробництва. Особливої гостроти нині набуває проблема дефіциту білка та біологічно активних речовин у кормах для тварин та птиці, тож природними є пошуки нових технологічних рішень для його заповнення. Найважливішу роль для виробництва тваринного білка відіграють поновлювані корми рослинного походження, які значною мірою є джерелами білкових кормів і білкових добавок. Серед них: біомаса люцерни, амаранту, конюшини лугової, горохово-вівсяних сумішей, люпину, листя капусти і буряку тощо. Stale zbilshennia obsiahiv vyrobnytstva produktsii tvarynnytstva i ptakhivnytstva nemozhlyvo zabezpechyty bez stvorennia mitsnoi kormovoi bazy v usikh spetsializovanykh haluzevykh i mizhhospodarskykh obiednanniakh ta serednikh i dribnykh hospodarstvakh shliakhom podalshoi intensyfikatsii kormovyrobnytstva, shyrokoho osvoiennia industrialnykh tekhnolohii u kombikormovii promyslovosti. Kormovyrobnytstvo rozvyvaietsia v osnovnomu za dvoma napriamamy: pershyi  udoskonalennia tekhnolohii ta obladnannia na pidpryiemstvakh, yaki zabezpechuiut povnoratsionnymy kombikormamy promyslove ptakhivnytstvo i tvarynnytstvo; druhyi  vyrobnytstvo kombikormiv i kormovykh sumishei u malohabarytnykh kombikormovykh tsekhakh z vykorystanniam vlasnoi syrovyny, bilkovo-vitaminnykh dobavok (BVD), mineralnykh dobavok, a takozh premiksiv promyslovoho vyrobnytstva. Osoblyvoi hostroty nyni nabuvaie problema defitsytu bilka ta biolohichno aktyvnykh rechovyn u kormakh dlia tvaryn ta ptytsi, tozh pryrodnymy ye poshuky novykh tekhnolohichnykh rishen dlia yoho zapovnennia. Naivazhlyvishu rol dlia vyrobnytstva tvarynnoho bilka vidihraiut ponovliuvani kormy roslynnoho pokhodzhennia, yaki znachnoiu miroiu ye dzherelamy bilkovykh kormiv i bilkovykh dobavok. Sered nykh: biomasa liutserny, amarantu, koniushyny luhovoi, horokhovo-vivsianykh sumishei, liupynu, lystia kapusty i buriaku toshcho.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/7068
ISBN: ISBN 978-617-627-174-1
Розташовується у зібраннях:Монографії, розділи монографій

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Кобець Землеробська механіка. Том 4 (2).pdf12,51 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.