Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/746
Назва: | Вільні жирні кислоти M. bovis та інфекційний процес |
Інші назви: | Free fat acids of M. bovis and infectious process |
Автори: | Бусол, Володимир Busol, Volodymyr Ткаченко, Олексій Андрійович Tkatschenko, A. A. Tkatschenko, O. A. Tkatschenko, Оleksii Зеленська, Марина Zelenskaya, Maryna Ковальова, Лілія Koval`ova, Liliya |
Ключові слова: | M. bovis M. bovis штам strain мікобактерії mycobacterium туберкульоз tuberculosis |
Дата публікації: | 2007 |
Видавництво: | Ветінформ |
Бібліографічний опис: | Вільні жирні кислоти M. bovis та інфекційний процес / В. Бусол, О. Ткаченко, М. Зеленська, Л. Ковальова // Ветеринарна медицина України / Ветінформ. – 2007. – № 3. – С. 10-13. – Режим доступу : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/746. |
Короткий огляд (реферат): | Досліджуючи вільні жирні кислоти мікобактерій різних видів, культуральні властивості в динаміці пересівів на штучному живильному середовищі та вірулентність M. bovis, паса жованих на мурчаках, встановлено, що мікобактерії, зокрема швидкорослі M. Bovis змінюючись кількісно в залежності від вмісту кислот, змінюються по формі і структурі колоній. Це призводить до суттєвого зниження патогенності з одночасним збереженням сенсибілізуючої здатності мікобактерій. Studing of free fat acids of different mycobacteria growing properties during passeging on nutrient medium and their virulence at passeging on guinea-pigs has established, that mycobacteria and quickly growing M. bovis change both their acids and their form and colonies structure. As are results the pathogenic properties are increasing and the sensibilization properties do not change. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/746 |
Розташовується у зібраннях: | Публікації бакалаврів, магістрів |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
7.pdf | 2,7 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.