Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/8840
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorДолженко, Олександр Валентинович-
dc.contributor.authorDolzhenko, Oleksandr Valentynovych-
dc.date.accessioned2024-01-01T20:38:07Z-
dc.date.available2024-01-01T20:38:07Z-
dc.date.issued2023-
dc.identifier.citationДолженко О. В. Ефективність заходів зниження механічних пошкоджень зерна гречки при первинній обробці : пояснювальна записка до дипломної роботи ОС «Магістр» : 181, Харчові технології / Долженко Олександр Валентинович ; наук. керівник Півоваров О. А. ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Інженерно-технологічний ф-т , Кафедра харчових технологій. – Дніпро, 2023. – 78 с. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/8840.uk
dc.identifier.urihttps://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/8840-
dc.description.abstractМетою роботи є підвищення ефективності післязбиральної обробки зерна гречки на основі зниження механічних ушкоджень. Об’єкт досліджень – процес післязбиральної обробки зерна гречки з погляду можливого його механічного пошкодження. Предмет дослідження – виявлення закономірностей виникнення і поширення механічних ушкоджень у зазначеному процесі обробки зерна гречки. У розв’язку завдань збільшення ефективності виробництва гречки, які здійснюються на основі агротехнічних і організаційних заходів, істотне значення набуває підвищення якості посівного матеріалу. Для цієї мети особлива увага приділяється методам зниження механічних ушкоджень. Рівень цих ушкоджень за даними досягає 60 і більше відсотків, що значно перевищує межі, визначені стандартами на якість зернового матеріалу. Тому що повністю виключити травмування зерна при обробці не можливо, то пошуки шляхів зниження травмування гречки за рахунок удосконалення технологічної схеми обробки і технічних засобів її реалізації актуальні і мають важливе народногосподарське значення з погляду підвищення якості насіння. Тим більше, що такі дослідження відносно до гречки у вивченій нами літературі встановити не вдалося. Metoiu roboty ye pidvyshchennia efektyvnosti pisliazbyralnoi obrobky zerna hrechky na osnovi znyzhennia mekhanichnykh ushkodzhen. Obiekt doslidzhen – protses pisliazbyralnoi obrobky zerna hrechky z pohliadu mozhlyvoho yoho mekhanichnoho poshkodzhennia. Predmet doslidzhennia – vyiavlennia zakonomirnostei vynyknennia i poshyrennia mekhanichnykh ushkodzhen u zaznachenomu protsesi obrobky zerna hrechky. U rozviazku zavdan zbilshennia efektyvnosti vyrobnytstva hrechky, yaki zdiisniuiutsia na osnovi ahrotekhnichnykh i orhanizatsiinykh zakhodiv, istotne znachennia nabuvaie pidvyshchennia yakosti posivnoho materialu. Dlia tsiiei mety osoblyva uvaha prydiliaietsia metodam znyzhennia mekhanichnykh ushkodzhen. Riven tsykh ushkodzhen za danymy dosiahaie 60 i bilshe vidsotkiv, shcho znachno perevyshchuie mezhi, vyznacheni standartamy na yakist zernovoho materialu. Tomu shcho povnistiu vykliuchyty travmuvannia zerna pry obrobtsi ne mozhlyvo, to poshuky shliakhiv znyzhennia travmuvannia hrechky za rakhunok udoskonalennia tekhnolohichnoi skhemy obrobky i tekhnichnykh zasobiv yii realizatsii aktualni i maiut vazhlyve narodnohospodarske znachennia z pohliadu pidvyshchennia yakosti nasinnia. Tym bilshe, shcho taki doslidzhennia vidnosno do hrechky u vyvchenii namy literaturi vstanovyty ne vdalosia.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherДніпровський ДАЕУuk
dc.subjectефективністьuk
dc.subjectefektyvnistuk
dc.subjectсепаруванняuk
dc.subjectseparuvanniauk
dc.subjectмашинаuk
dc.subjectmashynauk
dc.subjectгречкаuk
dc.subjecthrechkauk
dc.subjectвологістьuk
dc.subjectvolohistuk
dc.subjectтравмуванняuk
dc.subjecttravmuvanniauk
dc.subjectочищенняuk
dc.subjectochyshchenniauk
dc.subjectсамосортуванняuk
dc.subjectsamosortuvanniauk
dc.subjectзасміченістьuk
dc.subjectzasmichenistuk
dc.titleЕфективність заходів зниження механічних пошкоджень зерна гречки при первинній обробціuk
dc.title.alternativeEfektyvnist zakhodiv znyzhennia mekhanichnykh poshkodzhen zerna hrechky pry pervynnii obrobtsiuk
dc.typeOtheruk
Розташовується у зібраннях:Кафедра харчових технологій. Магістри

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Долженко О.В..pdf2,64 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.