Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/8846
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorЛуценко, Аліна Борисівна-
dc.contributor.authorLutsenko, Alina Borysivna-
dc.date.accessioned2024-01-02T12:47:02Z-
dc.date.available2024-01-02T12:47:02Z-
dc.date.issued2023-
dc.identifier.citationЛуценко А. Б. Обґрунтування технології виробництва сиру кисломолочного збагаченого кунжутом : пояснювальна записка до дипломної роботи ОС «Магістр» : 181, Харчові технології / Луценко Аліна Борисівна ; наук. керівник Ковальова О. С. ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Інженерно-технологічний ф-т , Кафедра харчових технологій. – Дніпро, 2023. – 68 с. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/8846.uk
dc.identifier.urihttps://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/8846-
dc.description.abstractМетою кваліфікаційної роботи є обґрунтування технології та розробка рецептури кисломолочного сиру з кунжутом і оцінка його якості. У нашій країні сир – це традиційний продукт, що користується велику популярність у населення. Це незамінний компонент здорового раціону. Сир –висококонцентрований і цінний продукт, що відрізняється високим вмістом білка, молочного жиру, солей кальцію, фосфору та ліпотропних речовин (метіоніну, ліцетину, холіну). Даний продукт має високу засвоюваність, оскільки білок сиру має повноцінний амінокіслотним складом. Сир добре поєднується з медом, будь-якими фруктами, ягодами, овочами, горіхами, його їдять і використовують в кулінарії цілий рік. Більшість наших співгромадян віддає перевагу сирній масі і м’якому сиру, оскільки сам по собі знежирений сир не відрізняється особливими смаковими якостями. Сир входить практично у все дієтичне меню в раціоні спортсменів і культуристів. Metoiu kvalifikatsiinoi roboty ye obgruntuvannia tekhnolohii ta rozrobka retseptury kyslomolochnoho syru z kunzhutom i otsinka yoho yakosti. U nashii kraini syr – tse tradytsiinyi produkt, shcho korystuietsia velyku populiarnist u naselennia. Tse nezaminnyi komponent zdorovoho ratsionu. Syr –vysokokontsentrovanyi i tsinnyi produkt, shcho vidrizniaietsia vysokym vmistom bilka, molochnoho zhyru, solei kaltsiiu, fosforu ta lipotropnykh rechovyn (metioninu, litsetynu, kholinu). Danyi produkt maie vysoku zasvoiuvanist, oskilky bilok syru maie povnotsinnyi aminokislotnym skladom. Syr dobre poiednuietsia z medom, bud-yakymy fruktamy, yahodamy, ovochamy, horikhamy, yoho yidiat i vykorystovuiut v kulinarii tsilyi rik. Bilshist nashykh spivhromadian viddaie perevahu syrnii masi i miakomu syru, oskilky sam po sobi znezhyrenyi syr ne vidrizniaietsia osoblyvymy smakovymy yakostiamy. Syr vkhodyt praktychno u vse diietychne meniu v ratsioni sportsmeniv i kulturystiv.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherДніпровський ДАЕУuk
dc.subjectхарчова цінністьuk
dc.subjectkharchova tsinnistuk
dc.subjectсир кисломолочнийuk
dc.subjectsyr kyslomolochnyiuk
dc.subjectкунжутuk
dc.subjectkunzhutuk
dc.subjectванільний цукорuk
dc.subjectvanilnyi tsukoruk
dc.subjectтехнологіяuk
dc.subjecttekhnolohiiauk
dc.subjectлабораторне обладнанняuk
dc.subjectlaboratorne obladnanniauk
dc.subjectзберіганняuk
dc.subjectzberihanniauk
dc.subjectжирністьuk
dc.subjectzhyrnistuk
dc.subjectтемператураuk
dc.subjecttemperaturauk
dc.subjectкальційuk
dc.subjectkaltsiiuk
dc.subjectбілокuk
dc.subjectbilokuk
dc.titleОбґрунтування технології виробництва сиру кисломолочного збагаченого кунжутомuk
dc.title.alternativeObgruntuvannia tekhnolohii vyrobnytstva syru kyslomolochnoho zbahachenoho kunzhutomuk
dc.typeOtheruk
Розташовується у зібраннях:Кафедра харчових технологій. Магістри

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Луценко А.Б..pdf1,44 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.