Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/8848
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorНекрасов, Артем Валерійович-
dc.contributor.authorNekrasov, Artem Valeriiovych-
dc.date.accessioned2024-01-02T13:55:02Z-
dc.date.available2024-01-02T13:55:02Z-
dc.date.issued2023-
dc.identifier.citationНекрасов А. В. Обґрунтування технології виробництва спреду функціонального призначення : пояснювальна записка до дипломної роботи ОС «Магістр» : 181, Харчові технології / Некрасов Артем Валерійович ; наук. керівник Калина В. С. ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Інженерно-технологічний ф-т , Кафедра харчових технологій. – Дніпро, 2023. – 86 с. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/8848.uk
dc.identifier.urihttps://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/8848-
dc.description.abstractМетою роботи є обґрунтування технології виробництва спреду функціонального призначення. Методи дослідження: При проведенні експериментальних лабораторних досліджень використовували стандартні та розроблені під час експерименту методи отримання та оцінки якості спредів. Одержання рослинно-жирового спреду проводили за стандартною технологічною схемою маргаринового виробництва. Параметри процесу коригували під час експериментів. В роботі відповідно до мети дослідження проведено дослідження жирнокислотного складу пальмової, кокосової, соєвої, ріпакової, соняшникової, кукурудзяною олій. Проведено визначення оптимальних складових жирових основ для виробництва спреду за допомогою моделювання рецептур в середовищі Microsoft Excel. За результатами досліджень було розроблено рецептуру спреду функціонального призначення, до складу якого входять пальмова, кокосова та соєва олії, з додаванням токоферолів та пробіотичного комплексу. Було проведено дослідження стабільність пробіотичних мікроорганізмів у складі розробленого спреду. Metoiu roboty ye obgruntuvannia tekhnolohii vyrobnytstva spredu funktsionalnoho pryznachennia. Metody doslidzhennia: Pry provedenni eksperymentalnykh laboratornykh doslidzhen vykorystovuvaly standartni ta rozrobleni pid chas eksperymentu metody otrymannia ta otsinky yakosti sprediv. Oderzhannia roslynno-zhyrovoho spredu provodyly za standartnoiu tekhnolohichnoiu skhemoiu marharynovoho vyrobnytstva. Parametry protsesu koryhuvaly pid chas eksperymentiv. V roboti vidpovidno do mety doslidzhennia provedeno doslidzhennia zhyrnokyslotnoho skladu palmovoi, kokosovoi, soievoi, ripakovoi, soniashnykovoi, kukurudzianoiu olii. Provedeno vyznachennia optymalnykh skladovykh zhyrovykh osnov dlia vyrobnytstva spredu za dopomohoiu modeliuvannia retseptur v seredovyshchi Microsoft Excel. Za rezultatamy doslidzhen bulo rozrobleno retsepturu spredu funktsionalnoho pryznachennia, do skladu yakoho vkhodiat palmova, kokosova ta soieva olii, z dodavanniam tokoferoliv ta probiotychnoho kompleksu. Bulo provedeno doslidzhennia stabilnist probiotychnykh mikroorhanizmiv u skladi rozroblenoho spredu.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherДніпровський ДАЕУuk
dc.subjectрецептураuk
dc.subjectretsepturauk
dc.subjectспредuk
dc.subjectspreduk
dc.subjectпальмова оліяuk
dc.subjectpalmova oliiauk
dc.subjectкокосова оліяuk
dc.subjectkokosova oliiauk
dc.subjectсоєва оліяuk
dc.subjectsoieva oliiauk
dc.subjectфункціональні продуктиuk
dc.subjectfunktsionalni produktyuk
dc.subjectжирнокислотний складuk
dc.subjectzhyrnokyslotnyi skladuk
dc.titleОбґрунтування технології виробництва спреду функціонального призначенняuk
dc.title.alternativeObgruntuvannia tekhnolohii vyrobnytstva spredu funktsionalnoho pryznachenniauk
dc.typeOtheruk
Розташовується у зібраннях:Кафедра харчових технологій. Магістри

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Некрасов А.В..pdf1,6 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.