Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/8848
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Некрасов, Артем Валерійович | - |
dc.contributor.author | Nekrasov, Artem Valeriiovych | - |
dc.date.accessioned | 2024-01-02T13:55:02Z | - |
dc.date.available | 2024-01-02T13:55:02Z | - |
dc.date.issued | 2023 | - |
dc.identifier.citation | Некрасов А. В. Обґрунтування технології виробництва спреду функціонального призначення : пояснювальна записка до дипломної роботи ОС «Магістр» : 181, Харчові технології / Некрасов Артем Валерійович ; наук. керівник Калина В. С. ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Інженерно-технологічний ф-т , Кафедра харчових технологій. – Дніпро, 2023. – 86 с. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/8848. | uk |
dc.identifier.uri | https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/8848 | - |
dc.description.abstract | Метою роботи є обґрунтування технології виробництва спреду функціонального призначення. Методи дослідження: При проведенні експериментальних лабораторних досліджень використовували стандартні та розроблені під час експерименту методи отримання та оцінки якості спредів. Одержання рослинно-жирового спреду проводили за стандартною технологічною схемою маргаринового виробництва. Параметри процесу коригували під час експериментів. В роботі відповідно до мети дослідження проведено дослідження жирнокислотного складу пальмової, кокосової, соєвої, ріпакової, соняшникової, кукурудзяною олій. Проведено визначення оптимальних складових жирових основ для виробництва спреду за допомогою моделювання рецептур в середовищі Microsoft Excel. За результатами досліджень було розроблено рецептуру спреду функціонального призначення, до складу якого входять пальмова, кокосова та соєва олії, з додаванням токоферолів та пробіотичного комплексу. Було проведено дослідження стабільність пробіотичних мікроорганізмів у складі розробленого спреду. Metoiu roboty ye obgruntuvannia tekhnolohii vyrobnytstva spredu funktsionalnoho pryznachennia. Metody doslidzhennia: Pry provedenni eksperymentalnykh laboratornykh doslidzhen vykorystovuvaly standartni ta rozrobleni pid chas eksperymentu metody otrymannia ta otsinky yakosti sprediv. Oderzhannia roslynno-zhyrovoho spredu provodyly za standartnoiu tekhnolohichnoiu skhemoiu marharynovoho vyrobnytstva. Parametry protsesu koryhuvaly pid chas eksperymentiv. V roboti vidpovidno do mety doslidzhennia provedeno doslidzhennia zhyrnokyslotnoho skladu palmovoi, kokosovoi, soievoi, ripakovoi, soniashnykovoi, kukurudzianoiu olii. Provedeno vyznachennia optymalnykh skladovykh zhyrovykh osnov dlia vyrobnytstva spredu za dopomohoiu modeliuvannia retseptur v seredovyshchi Microsoft Excel. Za rezultatamy doslidzhen bulo rozrobleno retsepturu spredu funktsionalnoho pryznachennia, do skladu yakoho vkhodiat palmova, kokosova ta soieva olii, z dodavanniam tokoferoliv ta probiotychnoho kompleksu. Bulo provedeno doslidzhennia stabilnist probiotychnykh mikroorhanizmiv u skladi rozroblenoho spredu. | uk |
dc.language.iso | uk | uk |
dc.publisher | Дніпровський ДАЕУ | uk |
dc.subject | рецептура | uk |
dc.subject | retseptura | uk |
dc.subject | спред | uk |
dc.subject | spred | uk |
dc.subject | пальмова олія | uk |
dc.subject | palmova oliia | uk |
dc.subject | кокосова олія | uk |
dc.subject | kokosova oliia | uk |
dc.subject | соєва олія | uk |
dc.subject | soieva oliia | uk |
dc.subject | функціональні продукти | uk |
dc.subject | funktsionalni produkty | uk |
dc.subject | жирнокислотний склад | uk |
dc.subject | zhyrnokyslotnyi sklad | uk |
dc.title | Обґрунтування технології виробництва спреду функціонального призначення | uk |
dc.title.alternative | Obgruntuvannia tekhnolohii vyrobnytstva spredu funktsionalnoho pryznachennia | uk |
dc.type | Other | uk |
Розташовується у зібраннях: | Кафедра харчових технологій. Магістри |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Некрасов А.В..pdf | 1,6 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.