Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/8853
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Самсоненко, Сніжана Сергіївна | - |
dc.contributor.author | Samsonenko, Snizhana Serhiivna | - |
dc.date.accessioned | 2024-01-02T14:56:17Z | - |
dc.date.available | 2024-01-02T14:56:17Z | - |
dc.date.issued | 2023 | - |
dc.identifier.citation | Самсоненко С. С. Обґрунтування технології виробництва макаронних виробів збагачених коренеплодами скороцерни : пояснювальна записка до дипломної роботи ОС «Магістр» : 181, Харчові технології / Самсоненко Сніжана Сергіївна ; наук. керівник Кошулько В. С. ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Інженерно-технологічний ф-т , Кафедра харчових технологій. – Дніпро, 2023. – 74 с. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/8853. | uk |
dc.identifier.uri | https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/8853 | - |
dc.description.abstract | Метою роботи є розробка технологій макаронних виробів профілактичного призначення, на основі застосування продуктів переробки кореня скорцонери, що містять харчові волокна. Об’єкт дослідження − технологія виробництва макаронних виробів функціонального призначення. Предмет дослідження − макаронні вироби з нетрадиційною інуліновмісною рослинною сировиною. Вибір вихідного сировинного джерела комплексу харчових волокон – скорцонери обумовлений цінністю хімічного складу, широкою поширеністю та високою врожайністю культури на півдні України. Включення в харчовий раціон продуктів переробки кореня скорцонери, що містять інулін, пектин та клітковину, сприятиме покращенню функції шлунково-кишкового тракту та дозволить забезпечити гіпоглікемічний та пребіотичний ефект. У зв’язку з вищевикладеним, необхідно провести комплексні дослідження з розробки технологій продуктів переробки кореня скорцонери та технологій макаронних виробів профілактичного призначення з використанням продуктів переробки; корені скорцонери, що містять біологічно активні речовини. Metoiu roboty ye rozrobka tekhnolohii makaronnykh vyrobiv profilaktychnoho pryznachennia, na osnovi zastosuvannia produktiv pererobky korenia skortsonery, shcho mistiat kharchovi volokna. Obiekt doslidzhennia − tekhnolohiia vyrobnytstva makaronnykh vyrobiv funktsionalnoho pryznachennia. Predmet doslidzhennia − makaronni vyroby z netradytsiinoiu inulinovmisnoiu roslynnoiu syrovynoiu. Vybir vykhidnoho syrovynnoho dzherela kompleksu kharchovykh volokon – skortsonery obumovlenyi tsinnistiu khimichnoho skladu, shyrokoiu poshyrenistiu ta vysokoiu vrozhainistiu kultury na pivdni Ukrainy. Vkliuchennia v kharchovyi ratsion produktiv pererobky korenia skortsonery, shcho mistiat inulin, pektyn ta klitkovynu, spryiatyme pokrashchenniu funktsii shlunkovo-kyshkovoho traktu ta dozvolyt zabezpechyty hipohlikemichnyi ta prebiotychnyi efekt. U zviazku z vyshchevykladenym, neobkhidno provesty kompleksni doslidzhennia z rozrobky tekhnolohii produktiv pererobky korenia skortsonery ta tekhnolohii makaronnykh vyrobiv profilaktychnoho pryznachennia z vykorystanniam produktiv pererobky; koreni skortsonery, shcho mistiat biolohichno aktyvni rechovyny. | uk |
dc.language.iso | uk | uk |
dc.publisher | Дніпровський ДАЕУ | uk |
dc.subject | скорцонера | uk |
dc.subject | skortsonera | uk |
dc.subject | дослідження | uk |
dc.subject | doslidzhennia | uk |
dc.subject | макаронні вироби | uk |
dc.subject | makaronni vyroby | uk |
dc.subject | нетрадиційна сировина | uk |
dc.subject | netradytsiina syrovyna | uk |
dc.subject | харчові добавки | uk |
dc.subject | kharchovi dobavky | uk |
dc.subject | змішування | uk |
dc.subject | zmishuvannia | uk |
dc.subject | сушіння | uk |
dc.subject | sushinnia | uk |
dc.subject | якість | uk |
dc.subject | yakist | uk |
dc.subject | обгрунтування | uk |
dc.subject | obhruntuvannia | uk |
dc.title | Обґрунтування технології виробництва макаронних виробів збагачених коренеплодами скороцерни | uk |
dc.title.alternative | Obgruntuvannia tekhnolohii vyrobnytstva makaronnykh vyrobiv zbahachenykh koreneplodamy skorotserny | uk |
dc.type | Other | uk |
Розташовується у зібраннях: | Кафедра харчових технологій. Магістри |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Самсоненко С.С..pdf | 1,94 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.