Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/8853
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorСамсоненко, Сніжана Сергіївна-
dc.contributor.authorSamsonenko, Snizhana Serhiivna-
dc.date.accessioned2024-01-02T14:56:17Z-
dc.date.available2024-01-02T14:56:17Z-
dc.date.issued2023-
dc.identifier.citationСамсоненко С. С. Обґрунтування технології виробництва макаронних виробів збагачених коренеплодами скороцерни : пояснювальна записка до дипломної роботи ОС «Магістр» : 181, Харчові технології / Самсоненко Сніжана Сергіївна ; наук. керівник Кошулько В. С. ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Інженерно-технологічний ф-т , Кафедра харчових технологій. – Дніпро, 2023. – 74 с. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/8853.uk
dc.identifier.urihttps://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/8853-
dc.description.abstractМетою роботи є розробка технологій макаронних виробів профілактичного призначення, на основі застосування продуктів переробки кореня скорцонери, що містять харчові волокна. Об’єкт дослідження − технологія виробництва макаронних виробів функціонального призначення. Предмет дослідження − макаронні вироби з нетрадиційною інуліновмісною рослинною сировиною. Вибір вихідного сировинного джерела комплексу харчових волокон – скорцонери обумовлений цінністю хімічного складу, широкою поширеністю та високою врожайністю культури на півдні України. Включення в харчовий раціон продуктів переробки кореня скорцонери, що містять інулін, пектин та клітковину, сприятиме покращенню функції шлунково-кишкового тракту та дозволить забезпечити гіпоглікемічний та пребіотичний ефект. У зв’язку з вищевикладеним, необхідно провести комплексні дослідження з розробки технологій продуктів переробки кореня скорцонери та технологій макаронних виробів профілактичного призначення з використанням продуктів переробки; корені скорцонери, що містять біологічно активні речовини. Metoiu roboty ye rozrobka tekhnolohii makaronnykh vyrobiv profilaktychnoho pryznachennia, na osnovi zastosuvannia produktiv pererobky korenia skortsonery, shcho mistiat kharchovi volokna. Obiekt doslidzhennia − tekhnolohiia vyrobnytstva makaronnykh vyrobiv funktsionalnoho pryznachennia. Predmet doslidzhennia − makaronni vyroby z netradytsiinoiu inulinovmisnoiu roslynnoiu syrovynoiu. Vybir vykhidnoho syrovynnoho dzherela kompleksu kharchovykh volokon – skortsonery obumovlenyi tsinnistiu khimichnoho skladu, shyrokoiu poshyrenistiu ta vysokoiu vrozhainistiu kultury na pivdni Ukrainy. Vkliuchennia v kharchovyi ratsion produktiv pererobky korenia skortsonery, shcho mistiat inulin, pektyn ta klitkovynu, spryiatyme pokrashchenniu funktsii shlunkovo-kyshkovoho traktu ta dozvolyt zabezpechyty hipohlikemichnyi ta prebiotychnyi efekt. U zviazku z vyshchevykladenym, neobkhidno provesty kompleksni doslidzhennia z rozrobky tekhnolohii produktiv pererobky korenia skortsonery ta tekhnolohii makaronnykh vyrobiv profilaktychnoho pryznachennia z vykorystanniam produktiv pererobky; koreni skortsonery, shcho mistiat biolohichno aktyvni rechovyny.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherДніпровський ДАЕУuk
dc.subjectскорцонераuk
dc.subjectskortsonerauk
dc.subjectдослідженняuk
dc.subjectdoslidzhenniauk
dc.subjectмакаронні виробиuk
dc.subjectmakaronni vyrobyuk
dc.subjectнетрадиційна сировинаuk
dc.subjectnetradytsiina syrovynauk
dc.subjectхарчові добавкиuk
dc.subjectkharchovi dobavkyuk
dc.subjectзмішуванняuk
dc.subjectzmishuvanniauk
dc.subjectсушінняuk
dc.subjectsushinniauk
dc.subjectякістьuk
dc.subjectyakistuk
dc.subjectобгрунтуванняuk
dc.subjectobhruntuvanniauk
dc.titleОбґрунтування технології виробництва макаронних виробів збагачених коренеплодами скороцерниuk
dc.title.alternativeObgruntuvannia tekhnolohii vyrobnytstva makaronnykh vyrobiv zbahachenykh koreneplodamy skorotsernyuk
dc.typeOtheruk
Розташовується у зібраннях:Кафедра харчових технологій. Магістри

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Самсоненко С.С..pdf1,94 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.