Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/8858
Назва: | Обґрунтування процесу зберігання зерна в охолодженому стані |
Інші назви: | Obgruntuvannia protsesu zberihannia zerna v okholodzhenomu stani |
Автори: | Темченко, Леонід Григорович Temchenko, Leonid Hryhorovych |
Ключові слова: | ефективність efektyvnist робота robota активне вентилювання aktyvne ventyliuvannia холод kholod силос sylos дослідження doslidzhennia матриця matrytsia планування planuvannia виробнича перевірка vyrobnycha perevirka адекватність adekvatnist |
Дата публікації: | 2023 |
Видавництво: | Дніпровський ДАЕУ |
Бібліографічний опис: | Темченко Л. Г. Обґрунтування процесу зберігання зерна в охолодженому стані : пояснювальна записка до дипломної роботи ОС «Магістр» : 181, Харчові технології / Темченко Леонід Григорович ; наук. керівник Чурсінов Ю. О. ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Інженерно-технологічний ф-т , Кафедра харчових технологій. – Дніпро, 2023. – 86 с. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/8858. |
Короткий огляд (реферат): | Мета роботи – дослідження та обґрунтування режимів і циклів зберігання зерна в охолодженому стані шляхом вентилювання в металевих сховищах циліндричного типу. Об’єктами досліджень є технологічні процеси зберігання зерна в охолодженому стані, що продувається. Предметом дослідження є режими роботи сховищ зерна при продувці їх охолодженим повітрям і процеси, що відбуваються в зерном шарі на різній висоті від місця подачі повітря. Постійне нарощування виробництва зерна в розвинених країнах нерозривно пов’язано зі створеною за багато десятиліть і періодично вдосконалюваною системною інфраструктурою збирання, обробки, зберігання і реалізації врожаю. В Україні, де в основі своїй, така системна інфраструктура не була створена, експлуатована на даних технологічних операціях техніка має значний знос, що перевищує в 2...3 рази паспортний термін служби у зерновиробників, і в 1,5...2 рази в системах зберігання (елеватори) і у переробників зернової продукції. Зарубіжний досвід показує, що гарантоване збереження врожаю забезпечують збалансована системи тимчасового і тривалого його зберігання. Отже, розробка нових та удосконалення діючих систем для тимчасового та тривалого зберігання зерна є актуальним завданням. Meta roboty – doslidzhennia ta obgruntuvannia rezhymiv i tsykliv zberihannia zerna v okholodzhenomu stani shliakhom ventyliuvannia v metalevykh skhovyshchakh tsylindrychnoho typu. Obiektamy doslidzhen ye tekhnolohichni protsesy zberihannia zerna v okholodzhenomu stani, shcho produvaietsia. Predmetom doslidzhennia ye rezhymy roboty skhovyshch zerna pry produvtsi yikh okholodzhenym povitriam i protsesy, shcho vidbuvaiutsia v zernom shari na riznii vysoti vid mistsia podachi povitria. Postiine naroshchuvannia vyrobnytstva zerna v rozvynenykh krainakh nerozryvno poviazano zi stvorenoiu za bahato desiatylit i periodychno vdoskonaliuvanoiu systemnoiu infrastrukturoiu zbyrannia, obrobky, zberihannia i realizatsii vrozhaiu. V Ukraini, de v osnovi svoii, taka systemna infrastruktura ne bula stvorena, ekspluatovana na danykh tekhnolohichnykh operatsiiakh tekhnika maie znachnyi znos, shcho perevyshchuie v 2...3 razy pasportnyi termin sluzhby u zernovyrobnykiv, i v 1,5...2 razy v systemakh zberihannia (elevatory) i u pererobnykiv zernovoi produktsii. Zarubizhnyi dosvid pokazuie, shcho harantovane zberezhennia vrozhaiu zabezpechuiut zbalansovana systemy tymchasovoho i tryvaloho yoho zberihannia. Otzhe, rozrobka novykh ta udoskonalennia diiuchykh system dlia tymchasovoho ta tryvaloho zberihannia zerna ye aktualnym zavdanniam. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/8858 |
Розташовується у зібраннях: | Кафедра харчових технологій. Магістри |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Темченко Л.Г..pdf | 2,46 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.